Ki lesz a befutó a negyedik helyen?
2023.05.22 | 08:40
Ki lesz a befutó a negyedik helyen?

Az utolsó fordulójához érkezett a férfi NBI rájátszása, ahol az érdemi dolgok már eldőltek. Korábban kialakult az első három helyezett sorrendje, és az is eldőlt, hogy az ELTE és a Rubi búcsúzik a mezőnytől. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy kié lesz a nagyon fontos negyedik hely, amivel a bronzéremért lehet majd küzdeni. Három csapat pályázik erre a pozícióra, ahol jelenleg a Veszprém áll, és a legnagyobb esélyük nekik van megszerezni.

Az már régebben eldőlt, hogy a rájátszást a Haladás nyeri, míg a Kecskemét harmadik lesz, így a két csapat összecsapása csak papíron mondható rangadónak. Már az előző játéknapon sem égtek ezer fokon a csapatok, ahol a Kecskemét ki is kapott. A Halinál sok meghatározó játékos el sem utazott Budaörsre, és többnyire a fiatalok játszottak, de így is sikerült nyerni. Vélhetően most is többen pihenőt kapnak, hiszen csütörtökön már élesben kell pályára lépni a helyosztón. Mind a két fél vélhetően arra fog figyelni, hogy sérülés és eltiltás ne legyen ezen az estén.
A Veszprém nyolc fordulón keresztül nyeretlen volt a rájátszásban, de ahogy mondani szokták, egyszer minden sorozat megszakad. Az ő számukra a lehető legjobbkor történt, hiszen kecskeméti győzelmükkel feljöttek a negyedik helyre. Szerencséje van Fehér Zsolt együttesének, hogy az utolsó két fordulóban két olyan csapattal találkozik, akik számára nincs tétje a mérkőzéseknek. Így volt a Hírös városiak ellen, és így lesz ma este a Mezei ellen is. Már korábban eldőlt, hogy a Berettyóújfalu bajnoki döntőt játszhat, így már tét nélkül utazhat Veszprémbe. A Mezeinél erre az összecsapásra négy alapember is kisárgult, így elég foghíjasan fognak pályára lépni. Ráadásul már a csütörtökre fókuszálnak vélhetően, ahol szintén egy hosszú utazás vár rájuk, hiszen a bajnoki döntő első mérkőzését játsszák Szombathelyen. Ezek fényében nem lenne meglepő, ha ma már tartalékolnának. Meglepetés lenne, ha ezek fényében elmaradna a hazaiak győzelme, amivel készülhetnének a bronzmérkőzésre.
A DEAC a szezon végére elveszítette a fonalat, legutóbbi öt meccsén mindössze egyetlen pontot tudott szerezni, amivel jelenleg a hatodik helyen áll. Ennek ellenére még van esélye a negyedik helyre egy hazai sikerrel, és egy veszprémi botlással. A másik összecsapást nem tudják befolyásolni, de a sajátjukat igen. Hazai pályán nem lehet más céljuk, mint győzelemmel búcsúzni, amivel elkerülnének a felsőház utolsó helyéről. Persze az Aramis sem tette le még a negyedik helyről. A budaörsiek nagyot küzdöttek legutóbb a Hali ellen és bár vezettek két góllal, végül kikaptak, így már nem a saját kezükben a sorsuk. A megfiatalított budaörsiek jól szerepelnek a rájátszásban, amit egy újabb bravúrral megerősíthetnek. Amennyiben nem kapnak ki, maguk mögött tarthatják a Debrecent, de a cél inkább a negyedik hely lenne. Ehhez nyerni kellene, de ez eddig még nem nagyon sikerült az egyetemisták otthonában. Meglepetés lenne egy Aramis győzelem, hiszen legutóbbi meccsükön újabb két alapember esett ki.

DEAC - ARAMIS SE
18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

VESZPRÉM FUTSAL - MVFC BERETTYÓÚJFALU
18:30 Veszprém, Március 15 Sportcsarnok

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT FUTSAL
18:30 Szombathely, Haladás Sportcsarnok

 

Az alsóházban minden fontos kérdés eldőlt már, így igazából mind a három párharc tét nélküli. Jó pár fordulóval ezelőtt eldőlt, hogy az Újpest könnyedén nyeri az alsóházat, míg a Rubi és az ELTE búcsúzik. Ez a két csapat találkozik egymással a záró találkozón, ahol a Rubeola győzelme esetén megelőzheti riválisát, és nem utolsóként zár. Hasonló a helyzet az MFA - Bátor meccsen is, ahol hazai siker esetén helyet cserélhetnek a felek a tabellán.

RUBEOLA FC - ELTE-BEAC
20:00 Dunakeszi, Magyarság Sporttelep

ÚJPEST FUTSAL-220 VOLT - Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA
19:15 Újpest, UTE Atlétikai Stadion

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA - NYÍRBÁTORI SC
20:10 Újbuda, Sport11 Sport és Szabadidőközpont

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink