Kezdődik a tavasz a másodosztályban!
2015.01.13 | 17:44
Kezdődik a tavasz a másodosztályban!

Sok idejük nem volt a csapatoknak, hogy kifújják magukat, hiszen mindössze három hetes volt a téli szünet. Persze akadt olyan alakulat, akinek ez az idő is elegendő volt, hogy alakítson keretén.

Az alsóházban három olyan csapat tanyázik, akik tavaly is hasonló teljesítménnyel, ugyan így végeztek. A DT jól kezdett, hamar szereztek egy győzelmet, de utána régi önmagukat idézték. Az AC Villám tavalyi szezonját már most túl szárnyalta, hiszen akkor az alapszakaszban egyedüliként pont nélkül zárt, míg most már két győzelemnél is jár. A Kormányőrnek idén is peches szezonja van. Két sikerük van, de ha van egy kis szerencséjük, akkor most előrébb tartanak. 5 olyan meccs is volt, ahol mindössze egy góllal maradtak alul. Érdekesség, hogy az a két csapat, akiket megelőznek a tabellán, mind a kettő megverte őket.

A 11. helyen a Törökbálint, akik ősszel többször is létszámhiánnyal küzdöttek. Zalaegerszegre el sem utaztak, majd pár héttel rá a BME ellen beleszaladtak az ősz legnagyobb pofonjába. 30 gólos különbségű vereséget szenvedtek, ami több mint megalázó. Előttük az újonc Siófok a 10., akik az ismeretlenbe belevágva nem teljesítettek rosszul. Az ősszel szereztek már némi rutint, így talán tavasszal még jobb teljesítményre lehetnek képesek. A 9. pozícióban az ELTE együttese, ami negatív meglepetés. A csapat kerete és lehetőségei sokkal többre hivatottak. Kissé érthetetlen, hogy 13 meccsen mindössze 14 pontot tudtak gyűjteni.  Talán majd tavasszal jobban teljesítenek.

8. helyen az Asterix, ahonnan nyáron többen távoztak, így kérdés volt, ez miként érinti az együttest. Az érdiek a tavalyhoz képest igen rapszodikus őszt produkáltak. Váratlan vereségek, majd váratlan bravúrok. Ilyen volt az utolsó előtti fordulóban a Fradi idegenbeli legyőzése, majd a záró körben majdnem megfricskázták a BME-t is, fél percen múlt a siker. Kérdés, mi lesz tavasszal, hiszen a csapat legjobbja, Kozák a Fradiba távozott. 7. helyen a Fehérvár áll, akik kiszámítható teljesítményt nyújtottak. Az alsóházi csapatok ellen hozták a kötelezőt, még ha nehezen is, viszont az élcsapatok ellen nem sok babér termett nekik. Ez alól csak a listavezető Göcsej a kivétel, akik ellen egy döntetlent sikerült elérni. A 6. Cső Montage hasonlóan szerepelt, mint a Fehérvár. A mögötte állók közül a csapatok zömét legyőzte, de az éllovasok ellen nem tudott pontot vagy pontokat szerezni.

Az élcsapatok közül a TF áll az 5. helyen, akik nem kezdték jól a szezont, de az ősz közepén legyőzték a Fradit és lendületbe jöttek. Legutóbbi 8 bajnokijukból hetet megnyertek, így csak két győzelemre vannak a listavezetőtől. A 4. pozícióban a Ferencváros, akik 4 pontra vannak az első Göcsejtől. Nem zárt volna rossz őszt a Fradi, de két váratlan vereség is becsúszott. Kikaptak a Népligetben a TF-től és az Asterixtől, ami sokba kerülhet a végelszámolásnál. A zöldek a téli szünetben nem tétlenkedtek, és nem kevesebb, mint 10 embert igazoltak, köztük több minőségi játékost, és arra készülnek, hogy ledolgozzák hátrányukat, amire úgy tűnik, meg is van az esélyük. A dobogó 3. fokán némi meglepetésre a Győrújbarát áll, akik újonc létükre szerepelnek ilyen kiválóan. Az első 8 fordulóig hibátlan mérleggel rendelkeztek, de a Göcsej megállította őket, majd kikaptak a Fradi vendégeként. Jelenleg egy pont a hátrányuk, ami a három pontos rendszerben szinte semmi. A 2. a tabellán a BME gárdája, akik sokáig listavezetők is voltak, de két idegenbeli rangadót is elbuktak, így visszacsúsztak a második helyre. Azonos pontszámmal állnak a mögöttük lévő győriekkel, de a Törökbálint elleni 30 gólos győzelemnek is köszönhetően sokkal jobb a gólaránya. Az első helyen a Göcsej telelhetett. A zalaegerszegi alakulat jól igazolt a nyáron, így várható volt, hogy jól fog szerepelni. A szezon elején jött egy fehérvári botlás, de utána sorra nyerte a meccseit az együttes és a négy rangadóból hármat hoztak Halmosék, így sikerült az élen zárni.

Kiegyenlített az élmezőny, nehéz megjósolni, ki lesz a befutó. Aki szeretne az élen végezni, annak nem elég a kötelező meccseket hoznia, a rangadókon is jól kell szerepelnie. Aki hibázik, az elbúcsúzhat a bajnoki címtől. Mind az 5 élcsapatnak úgy jön ki a sorsolása, hogy két rangadót otthon, kettőt idegenben játszik.

14. forduló, péntek:

KORMÁNYŐR SE - FRADI FUTSAL-FISHER KLÍMA 21:00 Budapest, SINOSZ Sporttelep Amennyiben a tabellára nézzük, nincs sok kérdés a mérkőzésen. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Fradi télen nagybevásárlást csinált, akkor nagyarányú különbségre lehet számítani. A zöld-fehérekre rá is férne egy nagyobb különbségű győzelem, hiszen az élcsapatok közül messze a legrosszabb a gólaránya, és könnyen előfordulhat, hogy ez fog döntetni. A szezonnyitón 9 góllal nyert a Fradi, most is valami hasonlóra lehet számítani.

CSŐ-MONTAGE BFC-ÚJBUDA - BME FC 21:00 Budapest, MAFC Sportcsarnok Házi rangadót rendeznek a MAFC csarnokban. Az őszi rajtnál magabiztos BME siker született, hiszen a Cső még gólt sem tudott szerezni, hiába játszott jól a mezőnyben. A Cső az ősszel egyik előtte álló ellen sem tudott pontot szerezni. Az esélyek most is a BME mellett szólnak, és meglepetés lenne, ha nem győzelemmel kezdenék a tavaszt.

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink