Kezd helyreállni a rend a női futsal NB I-ben
2014.10.13 | 00:00
Kezd helyreállni a rend a női futsal NB I-ben


Nõi NB I: Az ETO nyerte a rangadót, kiütéses Astra-siker, élen maradt a HTE
 
Kezd helyreállni a rend a nõi futsal NB I-ben. A bajnokság elõtt mindenki a két legerõsebb gazdasági és játékosállománnyal rendelkezõ csapatot a Rába ETO és az Astra versenyfutását várta a bajnoki aranyéremért azonban a DVTK az elõzõ fordulóban legyõzte a gyõrieket így az ETO tulajdonképpen már most sorsdöntõ mérkõzést játszott a BME otthonában és nagy csatában diadalmaskodtak Molnár Attila tanítványai. A létszámproblémákkal küzdõ Univerzumot az Astra óriási különbséggel gyõzte le és máris csúcsformában futsaloznak Szabó Bogiék így a jelek alapján a Tolnát egy góllal legyõzõ Hajdúböszörmény már nem sokáig fog az elsõ helyen állni. A bajnoki rajton beragadó DVTK pedig egyre közelebb kerül a dobogóhoz.
 
Nõi NB I, 5. forduló
 
ELTE SE - DVTK Vénusz 1-5 (1-3)
Budapest, BEAC Sportcsarnok
Játékvezetõ: Harmath Zsolt. Asszisztens: Leél-Õssy Ádám, Marcz Rajmund Tamás


ELTE:
Szabó Annamária - Juhász Adrienn, Baksai Éva, Horváth Bors Bettina, Tatai Krisztina
Csere: Móczik Alexandra Cintia, Malinovszky Cintia Ibolya, Vida Orsolya, Pfundtner Vivien, Tihanyi Tímea, Bradács krisztina Tímea
Vezetõedzõ: Sajben Marcell
 
DVTK:
Almási Ildikó - Bernáth Csilla, Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Kovács Alíz
Csere: Mikó Vivien, Németh Diána, Szõke Zsuzsanna, Rondzik Júlia, Liprák Aida, Boros Kinga
Vezetõedzõ: Sárréti Géza
 
Gólszerzõ: Tatai Krisztina, illetve Miliczki Noémi (2), Rondzik Júlia (2), Boros Kinga
 
A nõi futsal NB I ötödik fordulójában Budapesten, az ELTE-BEAC csapatánál vendégszerepelt a DVTK-Vénusz. A hazai csapat a mezõny hátsó régiójában tartózkodik, így a 3 pont reményében utaztak a Sárréti-tanítványok, amelyet 5-1 arányú gyõzelemmel sikerült is begyûjteni.
A miskolci lányok kezdéskor az öltözõben maradtak, hiszen elsõ kapura lövésével vezetett az ELTE (1-0). Ezt követõen átvette a kezdeményezést a Vénusz. A képlet meglehetõsen egyszerû volt, gyakorlatilag minden gól ziccerig játszott helyzetbõl született. A 2. percben Miliczki Noémi egyenlített, Boros Kinga révén már vezetett a Vénusz, a félidõ végére Rondzik Júlia góljával már kettõ volt a vendégelõny (1-3).
A második játékrész elején Rondzik Júlia, és Miliczki Noémi is duplázni tudott (1-5). Bár a DVTK még ezután is több ziccert kialakított, újabb gól már nem esett, maradt a négygólos különbség.
Kötelezõ gyõzelem volt ez, de sokszor ezeket a kötelezõ pontokat a legnehezebb begyûjteni.

Sárréti Géza (DVTK Vénusz vezetõedzõje): - Helyenként jól játszottunk, amennyiben helyzeteinket jobb százalékban kihasználjuk, nagyobb arányban is gyõzhettünk volna. Gratulálok a lányoknak, mert magabiztosan gyûjtöttük be a három pontot.

 

Sajben Marcell (ELTE SE vezetõedzõje): - Ismét a bajnokság egyik élcsapatával találkoztunk, és úgy vélem nem vallottunk szégyent. Természetesen kijött a két csapat közti különbség, de azért dolgozunk, hogy a második félévben már az ilyen mérkõzéseken szorosabb eredményt érjünk el. A lányok lelkesedése és hozzáállása maximálisan dicsérhetõ de még a Miskolc jobb, taktikailag fegyelmezettebb csapat jelenleg nálunk. Kapusaink teljesítménytényérõl hetek óta csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.

¬---------------------------------------------------------------------------
Astra HFC - Univerzum 17-3 (10-0)
Budapest, Kruj Iván Sportcsarnok
Játékvezetõ: Moldván István., Asszisztens: Laczkó Zoltán, Kéri II. Zoltán

Astra:
Vincze Anikó - Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes
Csere: Godvár Katalin, Király Bianka, Dombai Nagy Anett, Kakuszi Adrienn, Molnár Judit, Kovács Klaudia, Gyöngyösi Alexandra
Vezetõedzõ: Dombó János
 
Univerzum:
Deczki Vanda Kinga - Beke Adrienn, Horváth Hanna, Bereczki Orsolya, Garamvölgyi Nikolett
Csere: Kaiser Karina, Paksi Krisztina
Technikai vezetõ: Tóth Ferenc
 
Gólszerzõ: Kakuszi Adrienn (3), Dombai Nagy Anett (3), Dikanová Dominika (2), Godvár Katalin (2), Szabó Boglárka (2), Gál Tímea (2), Vincze Anikó, Molnár Judit, Megyes Ágnes, illetve Kaiser Karina (2), Horváth Hanna
 
Jávor István az Univerzum edzõje egyéb irányú elfoglaltsága miatt nem volt jelen a mérkõzésen és ez a tény az amúgy is létszámproblémákkal küzdõ vendégcsapat esélyeit tovább rontotta. Ráadásul a bombaerõs kerettel rendelkezõ Astra már-már a legerõsebb összeállításban állt ki a mérkõzésre (már csak Pincze Gabriella hiányzott) és kimondottan jó játékkal érvényesítette a papírformát és magabiztos gyõzelmet aratott a bajnoki cím védõje és az idei kiírás toronymagas esélyese. Végig komolyan vették a mérkõzést Szabó Bogiék és élvezték a mérkõzés minden pillanatát és szebbnél-szebb gólokat szereztek. Az Univerzum játékosaiban volt tartás, jelentõs gólhátrányban is küzdöttek becsülettel és szimpatikus csapat benyomását keltették a jelenlévõkben. Az Astra pedig önbizalommal telve utazhat Hajdúböszörménybe és a meglepetés erejével hatna, ha nem tudná elhozni a három pontot a Dombó legénység.
¬---------------------------------------------------------------------------
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs 6-5 (3-1)
Hajdúböszörmény, Bocskai István Városi Sportiskola
Játékvezetõ: Takács István., Asszisztens: Erdélyi Tamás, Erdélyi Péter

HTE:
Torma Lilla - Jakab Kata, Sándor Zita, Vágó Fanny, Nagy Ágnes
Csere: Czégény Zsuzsanna, Halászi Kinga, Bernhardt Barbara, Bernhardt Bernadett, Farkas Éva, Várkonyi Orsolya, Pinczi Anita, Sebestyén Györgyi
Vezetõedzõ: Simonyi András

Tolna:
Hunkó Zsófia - Varga Adél, Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna, Mausz Renáta
Csere: Simon Boglárka, Maláti Dalma, Hodován Edit, Buchmüller Petra, Orbán Rebeka
Vezetõedzõ: Frank Tamás

Gólszerzõ: Vágó Fanny (3), Halászi Kinga, Nagy Ágnes, Farkas Éva, illetve Varga Adél (3), Fábián Rebeka, Maláti Dalma
 
Több mint 250 nézõ elõtt fergeteges hangulatban kezdõdött a HTE - Tolna-Mözs bajnoki és a pályán lévõk tettek azért, hogy maximálisan kiszolgálják a közönséget.
Nagy volt az iram és helyzetek egész sorát dolgozták ki a csapatok csak éppen a helyzetkihagyásban mindkét csapat jeleskedett. Egészen a 10. percig amikor Fábián Rebeka bevette Torma Lilla hálóját és meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést. Halászi Kinga távoli átlövésgólja után Folk Zsuzsanna megkapta második sárga lapját és kiállították. Vágó Fanny hamar kihasználta az emberelõnyt, majd Nagy Ágnes mattolta Hunkó Zsófiát így kétgólos HTE vezetéssel térhettek pihenõre a csapatok.
A második játékrészben Vágó Fanny és Varga Adél gyors gólváltását követõen õrizte kétgólos elõnyét a Böszörmény, majd a 30. percben Farkas Éva okos emelése után úgy tûnt minden eldõlt. Azonban a Tolna nem adta fel és Maláti Dama visszahozta a Tolnát a mérkõzésbe.
5 perccel a vége elõtt a mezõny legjobbja Vágó Fanny találatával 6-3-ra vezetett a HTE így Varga Adél hajrában szerzett két gólja már csak az eredmény kozmetikázására volt elég a Tolnának. Kimondottan jó mérkõzésen tartotta otthon a három pontot és erõsítette meg elsõ helyét a tabellán a Hajdúböszörmény.
 
Simonyi András (HTE vezetõedzõje): Élvezetes, nagy iramú mérkõzésen akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna csak sajnos a hajrában sajnos nem a megbeszéltek szerint játszottak a lányok. Labdatartás helyett belementek egy õrült rohanásba és ez majdnem megbosszulta magát. A lényeg persze a három pont megszerzése volt, amit teljesítettünk, a nagyszerûen felkészített Tolna ellen. Nagyon sok problémával küzdöttünk a héten így különösen értékes a siker. Külön kiemelném a játékvezetõket is, akik pártatlanul, hiba nélkül vezették a mérkõzést. A gyõzelmet Kiss Attilának Hajdúböszörmény újra megválasztott Polgármesterének és önkormányzati képviselõinek ajánljuk, akik nagyon sokat tettek azért, hogy az élvonalban elindulhassunk.
¬---------------------------------------------------------------------------
BME FC - Rába ETO 2-5 (1-2)
Budapest, MAFC Sportcsarnok

BME:

Hargas Annamária - Szalkai Kitti, Szekér Anita, Ganczer Hajnalka, Szabó Krisztina
Csere: Õsz Csenge, Molnár-Sáska Ildikó, Winternitz Katalin, Molnár Zsófia, Urbán Anett, Farkas Klaudia, Gleich Barbara, Fábián Dóra, Winternitz Anna
Vezetõedzõ: Csernai Gábor László

ETO:
Bocsárdi Eszter -Jakab Réka, Szórádi Nikolett, Újvári Krisztina, Vígh Renáta
Csere: Oláh Erika, Jakab Petra, Eva Podova, András Franciska, Csuti Melinda, Szücs Vivien
Vezetõedzõ: Molnár Attila

Gólszerzõ: Szalkai Kitti (2) illetve Vígh Renáta (2), Urbán Anett (öngól), Újvári Krisztina, Jakab Réka

A DVTK elleni vereség után a BME otthonában újra gyõzni tudott a Rába ETO így életben tartotta bajnoki reményeit. Pedig a BME a HTE ellen bebizonyította, hogy képes a bravúrra, az ETO ellen azonban csak az elsõ félidõben voltak képesek komoly ellenállást tanúsítani Szekér Anitáék. A BME támadóit õrületbe kergette Bocsárdi Eszter, aki parádésan védte az ETO kapuját, Vígh Renáta pedig a góllövésben jeleskedett. Az MTK játékosait nélkülözõ gyõriek bebizonyították, hogy csak kisiklás volt számukra múlt heti vereségük és meggyõzõ játékkal, helyenként jó játékkal megérdemelten szerezték meg a három pontot. A BME-ben ismét kimagasló teljesítményt nyújtott Szalkai Kitti, akin semmi sem múlott, két gólt szerzett és válogatott formában futsalozott.

Jakab Réka (a Rába ETO csapatkapitánya): Egy nagyon nehéz mérkõzésre számítottunk, mert a BME eddig szép eredményeket ért el és a Hajdúböszörmény ellen is egy X-et sikerült kiharcolnia. Nekünk a múltheti miskolci fiaskó után a héten az volt a lényeg, hogy újra megtaláljuk a fonalat, és felvegyük a ritmust és ezért mindent meg is tettünk a héten. Úgy érkeztünk ide Budapestre, hogy mindenképeen be kell gyûjtenünk a három pontot. Úgy érzetem, hogy irányítottuk az egész végig a mérkõzést, keményen, harcosan, jól játszottunk, és megérdemelten nyertünk, annak ellenére is, hogy sárga hátszéllel meg voltak támogatva a BME-sek. Jól védett a kapusunk, jók voltak a mezõnyjátékosok, szép gólokat rúgtunk, úgyhogy én nagyon elégedett vagyok a mai mérkõzéssel! 
 

Címkék

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink