Kétgólos hátrányból fordított a Nyíregyháza
2023.03.19 | 11:45
Kétgólos hátrányból fordított a Nyíregyháza

A Nyírbátor vendégeként elszenvedett vereséget követően nem volt túl sok ideje a regenerálódásra az A’Studió Futsal Nyíregyháza játékosainak, hiszen március 17-én, pénteken este a csömöri Rubeola FC érkezett a Continental Arénába. A nyírségi egylet számára kulcsfontossággal bírt ennek a mérkőzésnek a megnyerése, hiszen az alsóházi rájátszásban minden egyes meccs egyfajta döntővel ér fel, Lovas Norbert csapata pedig az első rájátszásbeli sikerére hajtott.

Kovács Erik és Kovács Gergő eltiltás miatt nem léphetett pályára a hazai egyletben, Krajnyák Zsolt viszont hosszú kihagyás után visszatérhetett. A meccs előtt Urr Dánielt köszöntötték, aki a hónap sportolója lett a Nyíregyházi Sportcentrumnál.

Az első helyzet a Stúdió előtt adódott, Varga Dániel érkezett a hosszú oldalon Kovács Róbert lövése után, de kimaradt a lehetőség. A negyedik percben Szabolcsi Máté védett bravúrral egy közvetett szabadrúgást, majd Szabó Zsolt közeli próbálkozását hárította. Nem sokkal később Huszty Dániel bombáját is kitolta a hazai kapus, majd a Rubeola játékosa ziccerbe került, de Szabolcsi ezt a próbálkozást is megfogta. A másik oldalon Gyügyei Zoltán lőtt mellé Ladányi Dávid passza után, Maneca lehetőségénél pedig Varsányi Áron védett. Mindkét csapat bátran támadott, de az első tíz perc nem hozott gólt. A játékrész derekán a Nyíregyháza végezhetett el szabadrúgást, de Hadzsi Máté labdát szerzett, majd a kontra után Huszty passzolt a kapuba, ezzel vezetéshez juttatva a vendég gárdát. A kapott gól megfogta a szabolcsi alakulatot, több volt a hiba, de Maneca így is egyenlíthetett volna, ám a lövését hárított a Rubeola kapusa. A félidő végén Ladányi bombázott az oldalhálóba, így vendég fórral mehettek a felek szünetre.

A fordulás után még húsz másodperc sem telt el amikor Hadzsi megduplázta a Rubeola előnyét. Ettől kezdve viszont varázsütésre megváltozott a játék képe. Két perccel később Varga szép csellel ment el a bal oldalon, majd a léc alá lőtt – újabb két perccel később pedig már jött is az egyenlítés: egy beadás után Caique elsőre még a felső lécet találta el, majd a kipattanó után már a kapuba passzolt. Ezzel azonban még nem volt vége, beindult a Studió henger, a 26. percben Caique lapos lövése után már a vendéglátó vezetett, majd hat perccel később Kovács remek passzából Maneca is betalált. A Rubeola levitte a kapusát, Gyügyei pedig kihasználva ezt labdát szerzett, és az üres kapuba helyezett. A vendég csapat azonban nem adta fel, Hadzsi három perccel a meccs vége előtt szépített, majd Maneca kimaradt ziccere után Huszty lőtt újabb csömöri gólt. Nagyon izgalmasra sikeredtek az utolsó másodpercek, de végül nem esett több gól, így nyert a Nyíregyháza.

Futsal NB I.: alsóház, 3. forduló

A Stúdió Futsal Nyíregyháza–Rubeola FC 5–4 (0–1)
Nyíregyháza, Continental Aréna
Vezette.: Muhari - Deme - Mákos

Nyíregyháza: Szabolcsi – Caique, Varga, Kovács, Maneca.
Csere: Petró, Hegyes, Ladányi, Krajnyák, Urr, Lakatos, Gyügyei, Bagdi.
Vezetőedző: Lovas Norbert.

Rubeola: Varsányi – Somogyi, Huszty, Sámson, Hadzsi.
Csere: Csikós, Szabó, Maruzsi, Nehéz, Rohrbeck, Oláh, Katona, Gál.
Vezetőedző: Jenei Ottó.

Góllövők: Varga (22.), Caique (24., 26.), Maneca (32.), Gyügyei (35.), illetve Huszty (12., 39.), Hadzsi (21., 37.). 

Forrás: szon.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink