Kétgólos félidei hátrányból nyert az Aramis
2008.10.14 | 00:00
Kétgólos félidei hátrányból nyert az Aramis

    Gödöllõi Sport Klub - Dupont-Fortuna FC 1-4 (1-1)       

Kovács Krisztián a 11. percben szerezte meg a vezetést a vendégek részérõl, melyre hazai oldalról Berkes László találata érkezett a 17. percben.
A második részben már csak a vendégek találtak kapuba. Takács Márton a 23., ismét Kovács Krisztián a 29. és végül Turbucz Attila az utolsó minutában.

Tóth László (Gödöllõi Sport Klub):
- Két borzasztóan játszó csapat közül a jobban teljesítõ nyerte meg a mérkõzést.

Kis János (Dupont-Fortuna FC):
- Úgy érzem, hogy nemcsak szívben, hanem játékban is is fölé tudtunk nõni a Gödöllõnek. Egyre több futsalt is játszunk már, nem csak bunkrezünk.


    Colorspectrum Aramis - Üllõ FC Csõ-Montage 4-2 (0-2)       

Bánfalvi Balázs (8") és Rajnay Gábor (13") révén szerzett két gólos elõnyt a félidõre a Csõ-Montage. A második játékrészben tulajdonképpen kétszer egy perces rövidzárlat az egyik oldalon, illetve megvillanás hazai oldalon, s máris 4-2-re fordítottak a vendéglátók. A 29. percben Frank Péter és Dávid Richárd, a 39. perc környékén pedig Rábl János és Dávid Richárd volt eredményes.

Frank Tamás (Colorspectrum Aramis):
- Ha a Dupont ellen azt  mondtam, hogy a szezonunk leggyengébb játéka, akkor most azt kell mondjam, hogy ennél még gyengébb játékkal rukkoltunk elõ az elsõ félidõben.  Fõleg a védekezésben nagyon enerváltan, fásultan játszottunk. A vendégcsapat pedig nagyon jól teljesített, így kettõ-nullra vezettek is a szünetben. Voltak azért lehetõségeink az elsõ játékrészben is, ám ezeket nem tudtuk kihasználni. A szünetben egy kicsivel több tüzet, agresszivitást és pörgõsebb játékot kértem a srácoktól, fõleg védekezésben, mivel nem sokat segítettünk egymásnak, nem beszéltünk eleget. Ahogy az eredmény mutatja, ezt meg is valósították. Kicsit a szerencse is mellénk szegõdött. A végén már elég szép, mutatós támadásokat vezettünk, úgyhogy ha egy hajszálnyival is, de jobban megérdemeltük a gyõzelmet, mint a Csõ-Montage.

Török Tamás (Üllõ FC Csõ-Montage):
- Egy nagyon jó meccset láthattak a nézõk. Harminc percig nagyon fegyelmezetten és jól tudtunk játszani, aztán egy perc alatt jött egy rövidzárlat, két gólt kaptunk belõle.

Tóth Miklós (Üllõ FC Csõ-Montage):
Én azt mondom, hogy az elsõ félidõben nagyon jól fociztunk. Sikerült kettõ gólt rúgnunk, elõnyt szereztünk és volt rá reményünk, hogy ezt a mérkõzést megnyerjük. A második félidõben sajnos buta gólokat kaptunk, ezeknél volt egyéni hiba is és megzavarodtunk. Onnantól kezdve már nem tudtuk a meccset kordában tartani.

 

    Allianz FTC - Legrand MetalCom Szentes 5-1 (4-1)         

A szentesiek kezdték jobban a Sportklub által élõben közvetített mérkõzést. Varga Róbert a 6. percben szerzett vezetést, de a vendégek ezzel be is fejezték a góllövést, mely szerepet átvett a hazai csapat. Az elsõ játékrészben négy alkalommal mattolták a vendégek kapusát. Temesi Norbert két alkalommal, Bita László és Kun Gábor egy-egy alkalommal volt sikeres. A második félidõben úgy tûnt nem születik gól, mígnem a a 39. percben Bita László megduplázta góljai számát.

Kénoszt Ferenc (Allianz FTC):
Gratulálok a csapatom teljesítményéhez, fõleg az elsõ félidei játékhoz. Akkor sikerült meglepni az ellenfelünket, hiszen futsalt játszottunk. Ezzel ugyebár félig sikerült a gyõzelmünk. A második félidei játékunk viszont hagy kivetnivalót maga után. Ugyebár csak egy góllal nyertük a második félidõt, de azon vagyunk, hogy a következõ héten ezen is javítsunk.

Némethy László (Legrand MetalCom Szentes):
Ezen a mérkõzésen is, mint az eddigieken az elsõ félidõben sokkal-sokkal gyengébben játszottunk, mint a másodikban. Ha a második félidõben berúgjuk azokat a lehetõségeket, amik nem is kis helyzetek voltak, akkor ha nem is tudjuk megnyerni a meccset, de egy döntetlen szagú mérkõzést tudunk játszani. Sajnos most ez sem sikerült, ezen kell változtatnunk.

 

    Duna Takarék AFC - MVFC Berettyóújfalu 1-2 (1-0)   

Már egy nappal korábban megérkezett az MVFC a mérkõzés színhelyére, a közeli Abdán a Berettyóújfalu szálláshelye. Az egész mérkõzésre jellemzõ kép volt, hogy a Mezei-V ill birtokolta a labdát, ám sehogyan sem sikerült a támadásokat góllal befejezni, s a hazaiak veszélyes kontrái folyamatosan góllal kecsegtettek. Pontatlanok voltak a hajdú-bihariak, egyszer-kétszer pörgették fel csak igazán a tempót, ekkor sikerült nagyobb lehetõségekhez jutniuk. A második félidõ elején Gölesz piszkált bele egy kapu felé tartó lövésbe, s ezt nagyon jól tette a fiatal támadó, hiszen Pallai kapujában landolt a labda. Innentõl kezdve mindent egy lapra feltéve rohamoznia kellett a vendégeknek, ám a pontatlanságok megmaradtak, s az elcsípett labdák után mehettek a veszélyes ikrényi ellentámadások. Egy Trencsényi kapura lövést követõen Takács kapusról pont Tamás elé pattant a labda, aki közelrõl kiegyenlített. Volt egy hatalmas kapufa is nem sokkal késõbb, Lovas volt az "elkövetõ" A végén jött slusszpoén, hiszen mikor már talán mindenki elkönyvelte a pontotsztoszkodást, akkor három másodperccel a vége elõtt egy hasonló találattal, mint az elsõ volt megszerezte a három pontot az MVFC, Trencsényit ünnepelhették társai.

A helyzetek alapján egy döntetlenre mindeképpen rászolgált a hazai csapat, ám érdekesség, hogy a vendégek tavaly is produkáltak hasonló pontmentéseket és feltámadásokat, s az a sorozat folytatódott most is.

Molnár Attila (Duna Takarék AFC):
- Odaajándékoztuk a három pontot az ellenfélnek. Sem a védekezésünkkel, sem a támadójátékunkkal nem tudtak mit kezdeni két félidõn keresztül. Két olyan gólt kaptunk, ami nem kidolgozott helyzetbõl született, hanem egy kapusról kipattanó labda, és egy kapufa után voltak eredményesek. Megint ugyanott vagyunk, ahol az elmúlt mérkõzésen, hiszen kidolgozzuk a helyzeteket, és nem rúgjuk be õket.

Horváth Cs. Attila MLSZ elnökségi tag is megtekintette az ikrényi találkozót:
- Azt gondolom, hogy a magyar futsal népszerûsítésének használt ez a mérkõzés, remélem, hogy az összefoglalót sokan fogják megnézni. Az ország legjobb csapata játszott a legtöbbet edzõvel, s most azt hiszem a szerencse a bajnok mellett volt, tehát ezek szerint aki több gólt rúg, az megérdemelten gyõz. A Duna Takarék a rájátszásban az ilyen
mérkõzéseket meg fogja nyerni, hiszen rutinosabb lesz, és most egy teljes sor hiányzott is az ikrényiektõl. Azt gondolom, hogy ez a tizenhat srác hétrõl hétre kisebb csodákat tesz, bár az eredmény még hiányzik, de ha így fognak készülni, és így fognak játszani, akkor bele szólnak majd a legértékesebb helyezésekbe is. Nyilván ez akkor lesz így, ha a nagypálya mellett a futsalban még többet sikerül edzeni. Gratulálok a mérkõzéshez mindkét csapatnak.

Szitkó Róbert (MVFC Berettyóújfalu):
- Nagy szerencsénk volt ezen a mérkõzésen, attól függetlenül, hogy ellenfelünk egy teljesen védekezõ futsalt játszott, s abból próbáltak meg kontrázni. Sokkal jobban ment nekik ez a játék, mint nekünk a letámadás. A második félidõben szerencse kellett ahhoz, hogy megfordítsuk a meccset. A három gól hasonló helyzetbõl esett, mind egy-egy lecsorgó labda után született. Elégedetlen vagyok a teljesítményünkkel, nagyon sok hiányosságot látok attól függetlenül, hogy a mérkõzésre készülve nem tudtunk edzeni normálisan. Egy napunk volt arra, hogy a srácok kicsit regenerálódjanak. Sajnálom, hogy ilyen játékkal tudtunk elõrukkolni, remélem a következõkben sokkal jobban játszunk majd, mert a szerencse nem mindig áll mellénk, és akkor el fogjuk veszíteni a meccset. Össze kell szedni magunkat, mindenkinek a saját fejében kellene rendet raknia, és akkor járunk a jó úton.


    Hírös Futsal Club SE - Goldball RFC Csömör 2-5 (0-3)      

Szimcsák Tamás duplázott az 5. percben csömöri oldalról, melyet Riscutia Ákos toldott meg a lefújás elõtt. Szimcsák Tamás növelte az elõnyt a 25. percben, melyre két válasz érkezett. A 28. percben Ábel Zsolt, a 38. percben pedig Bertus Lajos U21-es válogatott játékos lõtt gólt. Az utolsó percben azonban Füzy Zsolt révén a vendégek zárták góllal az összecsapást.

Tasnádi József, a Hírös FC technikai vezetõje nyilatkozott a nemrég operált Koncz Zsolt helyett, akinek jobbulást kívánunk:
- Úgy érzem, hogy partiban voltunk az ellenféllel ezen a mérkõzésen. Nem használtuk ki a lehetõséget, hogy tízméterest rúghassunk, hiszen attól függetlenül, hogy rutinosabb, ügyesebb csapat volt a Csömör, meg kellett volna tudni csinálni a egy.két faultot. Sajnos fejben is gyorsabbnak kell lenni ebben a játékban. Gratulálok az ellenfélnek.

Somogyi Krisztián (Goldball RFC Csömör):
- A gépezetünkbe a mai napon igencsak sok homok került, Nem tudtuk kellõképpen motiválni magunkat erre az összecsapásra, de összességében ennyi is elég volt a gyõzelemhez, ám lehet ez legközelebb megbosszulja magát.

 


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink