Két spanyol és két portugál csapat jutott a BL négyes döntőjébe
2023.12.04 | 11:56
Két spanyol és két portugál csapat jutott a BL négyes döntőjébe

Hétvégén véget ért a futsal bajnokok ligájának elitköre, ahol végül az esélyesek jutottak tovább. A csoportokból csak az első helyezettek kvalifikálták magukat a tavaszi négyes döntőre, így kiélezett volt a küzdelem, de nem borult a papírforma.

 

Az A csoportban nem kezdett jól a Barcelona, mivel csak döntetlent játszott olasz ellenfelével, míg a Ricardinho fémjelezte Riga legyőzte a francia bajnokot. A második körben a Barca javított, de a litván együttes legyőzte az olasz bajnokot, ami azt jelentette, hogy a zárónapon Ricardinho együttesének elég lenne a döntetlen a spanyol sztárcsapat ellen a továbbjutáshoz. A Katalánok tavaly elbuktak az elitkörben, és nem szerették volna, hogy idén is megessen velük ez a blama. Jól játszottak a Riga ellen és 3-1-re vezettek, és a litván csapat erejéből csak szépítésre futotta, az egyenlítés nem jött össze, így végül a Barcelona nyerte a csoportot.

 

A B csoportban a Benfica majdnem beragadt a rajtnál. A szlovén bajnok ellen kezdett és csak 8 másodperccel a vége előtt tudta megnyerni a mérkőzést, míg a másik találkozón a Kairat könnyedén nyert a Pristina ellen. A második körben a két sztárcsapat összecsapása csoportdöntőnek is beillett, ahol a portugálok elhúztak két góllal az első játékrészben, és csak szépíteni tudtak a kazahok, egalizálni nem. A zárónapon a Benfica könnyedén győzte le a koszovói bajnokcsapatot, így a csoportja élén végzett, megelőzve a Kairat Almatyt.

 

A C csoportban volt érdekelt a Haladás, így közelről nyomon követhettük az eseményeket. A belga Anderlecht és a portugál Sporting is magabiztosan hozta első két meccsét, így az utolsó játéknapra maradt a döntés. A portugál sztárcsapat nem bízott semmit a véletlenre és magabiztosan verte az Anderlechtet is, így a Sporting magabiztosan nyerte a csoportot. Sajnos a Hali nem bírt a szerb bajnokkal, így végül a negyedik helyen zárta az elitkört.

 

A D csoportban szerepelt a BL címvédője, a Palma Futsal. Az előző csoportkörben sem voltak olyan meggyőzőek és ezúttal sem brillíroztak. Az első meccsen csak a hajrában tudták bebiztosítani a győzelmüket a horvát bajnok ellen, míg a másik összecsapáson a lengyelek megverték az ukránokat. A második körben a lengyel bajnok közel volt a címvédő ellen is a bravúrhoz, de a hajrára felőrölte őket a Palma, így két kör után a továbbjutás küszöbén állt. A zárónapon a spanyolok úgy léphettek pályára, hogy a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Az összecsapás hozott némi izgalmat, mert az ukránok megszerezték a vezetést, de a mallorcai együttes fordított fordulás után. Az FC Hit a hajrában tudott egyenlíteni, de újabb gólra nem maradt idejük, így érvényesült a papírforma és a Palma Futsal zárt az élen és megpróbálhatja megvédeni bajnoki címét a tavaszi négyes döntőn.

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink