Két pótlás után hat bajnokival folytatják nyugaton
2021.01.31 | 07:25
Két pótlás után hat bajnokival folytatják nyugaton

A hét közben két meccset pótoltak az NB II Nyugati csoportjában, a Nagykanizsa az ELTE-t, a Hidegkút a BAK-ot győzte le. Hétfőn hat bajnokival folytatódnak a küzdelmek, az alapszakasz végéhez közeledve egyre nagyobb a tét minden mérkőzésen.

CSÜTÖRTÖK, 13. FORDULÓ

NAGYKANIZSA – ELTE 6-4 (2-2)
Gól:
Bogyó (2), Fujsz, Schuller, Szakmeiszter J., Szakmeiszter Á., ill. Dunai, Spáth (2), Tarpai

Nagyon kellettek már a pontok a Nagykanizsának, és megint jól kezdte a meccsét, Bogyó Károly, valamint Fujsz Richárd révén került előnybe. Hamar jött azonban a válasz, Dunai András és Spáth Márton egyenlített. Hosszú gólcsend után a 27. percben Schuller Ferenc vette vissza a vezetést, majd Szakmeiszter János büntetőből talált be. Bogyó újabb gólja után eldőlni látszott a meccs, de Spáth és Tarpai révén felcsillant az ELTE-remény, ám a végén Szakmeiszter Ádám eldöntötte a találkozót. A Nagykanizsa ezzel november 16 óta először nyert, és kijött a kiesőzónából, míg az ELTE egymás után második vereségével maradt a hetedik.
A mérkőzést Bagó Gábor vezetőedző a következőképpen értékelte:
„Nagyon pörgős és jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol végre majdnem teljes kerettel tudtunk kiállni talán először az idei bajnokságban. Úgy gondoltuk, hogy felvállaljuk a nyílt játékot és letámadjunk ellenfelünket. Ez elég jól sikerült, mivel gyorsan 2 gólos előnyre tettünk szert. Végig kiélezett játék folyt, ahol végre mi jöttünk ki győztesen, amit már nagyon megérdemeltek a srácok. Reméljük ez lökést ad a folytatásra és ugyanilyen elánnal fogunk játszani! Gratulálok a fiúknak a mutatott játékhoz és hozzáálláshoz!”

PÉNTEK, 9. FORDULÓ

HIDEGKÚT – BAK 4-2 (1-0)
Gól: Csóka, Hegedűs, Fasang, Bocsev, ill. Bura, Pető

Mindkét csapat megverte a közelmúltban a PEAC-ot, ez önbizalmat adhatott nekik, de így is két, kiesőhelyen lévő együttes csapott össze. A hazaiak gyors góllal kezdtek Csóka Gábor révén, majd a szünetig nem esett újabb találat, de a második félidő elején ismét eredményes volt a Hidegkút, Hegedűs Dániel talált be. A BAK Bura Attila góljával visszajött a meccsbe, ám Fasang Lőrinc hamar válaszolt. Aztán Pető Márk szépített, az egyenlítés azonban nem sikerült, a végén pedig a sereghajtó Bocsev Balázs találatával még növelte az előnyét, így a korábbi egy győzelem után most két meccset behúzott a Hidegkút, míg a fekete-kékek elmulasztották a lehetőséget, hogy kilépjenek a kiesőzónából.

HÉTFŐ, 18. FORDULÓ

HIDEGKÚT – HALADÁS II
18:20
Aramis Futsalcsarnok

Mint fentebb írtuk, a Hidegkút most jó formában van, de még így is nagy a lemaradása a mezőnytől. A Haladás II viszont egy kisebb gödör után újra rátalált a győztes útra. A sereghajtó és a listavezető csatáján egyértelmű esélyesek a vendégek, akik a legutóbb 10-2-re verték meg mostani ellenfelüket.

PEAC – 5-STARS ÉRD
20:00
Lauber Dezső Sportcsarnok

Nagy bajban a pécsiek, a két kiesőhelyen álló csapattól kaptak ki, így nemcsak a dobogós esélyei távolodnak, lassan a felsőház is veszélybe kerül. Most újabb, a kiesőzóna elől menekülő csapattal játszanak, muszáj lenne javítaniuk, de a vendégeknek is nagy szükségük van a pontokra. Az Érd két szép sikert ért el, aztán viszont az UTE-tól nagyon kikapott. Mindkét csapat nagyon javítana, épp ezért nehéz tippelni, ősszel az érdiek otthon nyertek 5-3-ra.

NAGYKANIZSA – BAK
20:00
Zsigmondy Sportcsarnok

Mindkét csapat menekül(ne) a kiesőzónától, és mint fentebb írtuk, a Nagykanizsa legutóbb javítani tudott, míg a BAK nagy esélyt szalasztott el a pontok gyűjtögetésére. Legutóbb 3-3-as döntetlen született, de a hazai pálya és a vendégek keretének gyengülése a kanizsaiak sikerét ígéri.

ELTE – TF SE
20:00
BEAC Sporttelep

Az ELTE-ről is írtunk fentebb, nincsen túl jó formában, a TF viszont behúzta legutóbbi három meccsét. Az ősszel szoros meccset vártunk, a TF viszont simán, 9-1-re nyerni tudott! Ezúttal is Csernai Gáborék az esélyesek.

TIHANY – SZIGETSZENTMIKLÓS
20:00
Tihanyi Sportcsarnok

A Tihany egy sima győzelem után a TF-et már nem tudta megszorongatni, a Szigetszentmiklós viszont két vereség után a Nagykanizsát már le tudta győzni. Legutóbb a miklósiak 6-3-ra nyertek, ezúttal idegenben nehezebb lesz a feladatuk, de ők a találkozó esélyesei.

UTE – REAC
20:30
UTE Atlétikai Stadion

Az UTE továbbra is parádés formában, és már a negyedik helyen áll! A REAC az ELTE legyőzésével mászott ki a gödörből. A két csapat ugyanannyi ponttal áll, de a lilák eggyel kevesebb meccset játszottak. Ősszel az UTE 5-2-re nyert, ezúttal is a találkozó esélyese, ám a rákospalotaiakban mindig benne van a bravúr.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink