Két pontba került az egyperces rövidzárlat
2023.02.07 | 13:00
Két pontba került az egyperces rövidzárlat

Öttel a vége előtt még 3-0-ra vezetett, aztán egy perc alatt három gólt kapott, így be kellett érnie a döntetlennel a Veszprémnek a vendég Magyar Futsal Akadémia ellen hétfőn az NB I-ben.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta a futsal élvonal alapszakaszában a Veszprém, amely hétfő este az újoncként kilencedik helyen álló Magyar Futsal Akadémiával csapott össze. A bakonyi együttes annak tudatában lépett pályára, hogy ha győzni tud, az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosan az első két hely valamelyikén zár, s kedvező helyzetből kezdheti meg a felsőházi rájátszást.

Jó hír, hogy az előző három bajnokit betegség miatt kihagyó Fehér Zsolt meggyógyult, s szintén visszatérhetett az egyaránt sérüléssel bajlódó Molnár Raul és Bognár Patrik. Tatai József, Kártik Zsombor és a brazil Everton Felipe ugyanakkor még nem állhatott a stáb rendelkezésére.

Hazai lehetőségekkel indult a találkozó: előbb Gerencsér került helyzetbe, de Gaylhoffer védett, majd Fridrich lövése után Módly szabadított fel. A 4. percben aztán góllá érett a veszprémi mezőnyfölény: Fridrich oldalberúgását követően Dorogi tizenöt méterről kapásból a bal alsóba bombázott (1-0).

Többször is közel járt az 1. FCV ahhoz, hogy megduplázza a különbséget. A jó ütemben kiugró Bencsik mellé lőtt, Fellembek próbálkozását Gaylhoffer fogta meg, Gerencsér előtt pedig három lehetőség is adódott, ám ezek is kihasználatlanul maradtak.

A túloldalon Módly neve mellé írhattunk fel két helyzetet, de nem tudott túljárni Soós eszén. A játékrész második felében kissé enyhült a bakonyi nyomás, hattal a szünet előtt időt is kért Fehér Zsolt. Így tett a fővárosiak mestere, Tóth Szabolcs is, aki a hajrában az emberelőnyös játékot is előhúzta tarsolyából, azonban ez sem vezetett eredményre.

A hazaiak jóval határozottabbnak bizonyultak. Kevesebb mint két perc volt már csak hátra a pihenőig, amikor Fridrich labdát szerzett a félpályánál, szépen kényszerítőzött Fellembekkel, majd elegáns mozdulattal a hosszú alsóba pörgetett (2-0).

Veszprémi rohamokkal indult a második felvonás, a csereként beállt Madarásznak több védést is be kellett mutatnia. Gerencsér kapufáján aztán az égiek is a vendégekkel voltak. Az akadémisták nem adták olcsón a bőrüket, nagy erőket mozgósítva állták a veszprémi rohamokat.

A 29. minutumban jártunk, amikor egy kontra után Fridrich passzolt Bognárhoz, a fiatal játékos lövésébe szerencsétlenül érte bele Madarász kapus, így már három volt közte (3-0).

Érezhetően megélénkült az MFA játéka, Soósnak többször is hárítania kellett. A 35. percben aztán már a bakonyi hálóőr sem tudott segíteni, Kovács berúgása után Tarpai volt eredményes. Boksznyelven szólva, a hazaiakban még benne volt az ütés. Másodpercekkel később ugyanis egy szép szóló végén Kovács Ádám is betalált (3-2). Még mindig a 35. percben jártunk, amikor összejött a hazaiak hatodik szabálytalansága. Módly állt a tízméteres pont elé, a csereként beállt Spandler pedig nem tudott védeni (3-3).

Fehér Zsolt időt kért, akinek az egész csarnok hallhatta az intelmeit: „Nincs még vége!” – hívta fel a figyelmet a vezetőedző. Tanítványai újabb rohamokat indítottak, teljesen beszorultak a vendégek a kapujuk elé, záporoztak a helyzetek, de több gól már nem esett.

A Fehér-csapatnak jövő hétfőn nyerni kell a Berettyóújfalu vendégeként, hogy az első két hely, s azzal járó több bónuszpont megszerzéséhez.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 21. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Magyar Futsal Akadémia 3-3 (2-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző.
Vezette: Kubicsek (Kondákor, Horváth P.)

Veszprém: Soós – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Spandler, Molnár, Schalbert, Boromisza, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

MFA: Gaylhoffer – Módly, Simon, Szabó D., Lőrincz
Csere: Madarász, Hunyadi, Pereszlényi, Véghelyi, Boznánszky, Kovács Á., Módly, Vas, Tarpai
Vezetőedző: Tóth Szabolcs

Gólszerzők: Dorogi (4.), Fridrich (19.), Madarász (29. – öngól), ill. Tarpai (35.), Kovács A. (35.), Módly (35.)

Fehér Zsolt:Az első félidőben tompán játszottunk, a második játékrészt pedig több játékosom is „átaludta”. Tudtuk, hogy lesznek hullámvölgyeink, ez ma következett be. Az utolsó másodpercben is lehetőségünk volt a gólszerzésre, de ma nem jött össze a győzelem. A fiataloknak ezúttal több lehetőséget adtam. A záró fordulóban nyernünk kell Berettyóújfaluban, ami nem ígérkezik könnyűnek.

Tóth Szabolcs:A Veszprém kezében volt a meccs 3-0-nál, a szerencsének köszönhetően tudtunk visszajönni. Nem játszottunk jól, de kitettük a szívünket a pályára, s háromgólos hátrányban sem adtuk fel.

Forrás: vehír.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink