Két meccset játszik a Tihany; Maglód-Kistarcsa rangadó keleten
2020.12.11 | 18:00
Két meccset játszik a Tihany; Maglód-Kistarcsa rangadó keleten

A Tihany pénteken az UTE, hétfőn a BAK ellen lép pályára, utóbbi két legutóbbi „áldozata”, az Érd és a REAC pedig egymással játszik. Nyugaton a PEAC-Szigetszentmiklós, keleten a Maglód-Kistarcsa a forduló rangadója, míg a Miskolc-Nyírbátoron a két legrosszabb formában lévő együttes csap össze. A középpontban azonban továbbra is sajnos a koronavírus-járvány: jelen állás szerint legalább hat mérkőzés elmarad.

NYUGATI CSOPORT

PÉNTEK

TIHANY – UTE
19:30
Tihanyi Sportcsarnok

Elhalasztott mérkőzés pótlására kerül sor pénteken. A Tihany egy mély gödörből a Nagykanizsa legyőzésével mászott ki a legutóbb. Érdekesség, hogy a Balaton-partiak oda-vissza le tudták győzni a szezonnak dobogós célokkal nekivágó kanizsaiakat, azon kívül csupán egy győzelmük van. Az UTE jó szériában volt, de aztán a halasztások nem tettek jót a liláknak, miután két meccsük elmaradt, kikaptak a Szigetszentmiklóstól és a PEAC-tól is, így pénteki ellenfelük mögött három ponttal jelenleg az utolsó előttiek. Mindkét csapatnak nagy szüksége van a győzelemre, és abszolút háromesélyes a találkozó.

HÉTFŐ

BAK – TIHANY
19:45
Aramis SE Futsal Csarnok

A Tihany hétfőn is pályára lép, akkor idegenben. Mivel róluk feljebb már írtunk, nézzük a „hazaiakat” – azért idézőjelben, mert a veszélyhelyzet miatt pályaproblémájuk van, így Budaörsön játsszák le a következő találkozójukat. Az újonc remek szériában van, csaknem két hónapja nem kapott ki, két döntetlen után az Érdet és a REAC-ot is legyőzte, így megint felcsillant számára a felsőház reménye. Most is nyerhető meccs vár a kék-feketékre, persze a pénteki mérkőzés után okosabbak leszünk a Tihany jelenlegi formájáról. Ősszel Csernay Dávidék 4-2-re nyertek, de akkor volt a legtartalékosabb a szezon során a BAK, hiszen Temesi Norbert, Apatini Márk és Karacs Dániel is hiányzott. Ha tartani tudja jó formáját a vendéglátó, valószínűleg tovább növeli pontjai számát.

PEAC – SZIGETSZENTMIKLÓS
20:00
Lauber Dezső Sportcsarnok

Nagyszerű formában vannak a pécsiek, az elmúlt öt meccsen csak egy vereséget szenvedtek el, az Érd otthonában, az nagyon váratlan volt, de annak ellenére is a dobogón vannak már. A Szigetszentmiklós sem panaszkodhat, négy meccse veretlen, legutóbb két hete az UTE-t győzték le szoros meccsen. A forduló lejátszásra váró mérkőzései közül ez a legnagyobb rangadó, bár négy hely választja el egymástól a feleket, vesztett pontok tekintetében csupán kettő, így abszolút nyitott a találkozó, még ha a hazai pálya miatt inkább a pécsiek felé billen a mérleg nyelve. Érdekesség, hogy az első körből elhalasztották ezt a párharcot, a tervek szerint január elején pótolják azt a meccset a felek, így egy hónapon belül kétszer is összecsapnak egymással, meglepődnénk, ha valamelyikük hat ponttal zárná a mérkőzéseket.

ÉRD – REAC
20:30
Érd Aréna

Mindkét csapat kikapott a legutóbb, így mindenképpen javítani szeretne. Rosszabb helyzetben az Érd van, amely elvesztette legutóbbi három találkozóját, legutóbb november elején nyert, akkor bravúros sikert elérve a PEAC ellen, igaz, három hete nem lépett pályára. A REAC is elvesztette legutóbbi meccsét, az két hete volt, de érdekesség, hogy az is a BAK ellen, viszont nagyobb és váratlanabb különbséggel. Ezek alapján van keresnivalója az Érdnek, még akkor is, ha hat hellyel a rákospalotaiak mögött van, hiszen vesztett pontok tekintetében csak egy választja el a feleket! Ha azt is hozzávesszük, hogy ősszel 8-3-ra, simán nyert az Érd, abszolút nyitott találkozóra számíthatunk.

A Hidegkút – TF és a Haladás II – UTE találkozót már hivatalosan is elhalasztották (utóbbinak az új időpontja is megvan, január 9-én lesz), ám információink szerint a Nagykanizsa – ELTE meccset sem játsszák le.

KELETI CSOPORT, HÉTFŐ

MAGLÓD – KISTARCSA
20:30
Gyömrői Sportcsarnok

Ahogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta szinte mindig, ezúttal is két meccset rendeznek meg, hármat pedig elhalasztanak keleten. A lejátszásra váró kettőből egyértelműen ez lesz a nívósabb, hiszen a jelenlegi második játszik az éllovassal. A Maglód megnyerte előző három találkozóját, igaz, ezek mind kötelező győzelmek voltak, mivel a mezőnytől leszakadó Nyírséget és Miskolcot, valamint a szörnyű formában lévő Nyírbátort győzte le. A Kistarcsa az egész szezonban egy meccset vesztett el csak, nem véletlenül van a tabella élén, de a legutóbbi győzelme már több, mint egy hónapja volt, azóta három meccse elmaradt (egyet a zöld asztal mellett nyert meg), egyen pedig döntetlent játszott. Ha hozzávesszük, hogy a Maglód a kötelező meccsei előtt leszálló ágban volt, valószínűbbnek tartjuk a vendégsikert, de a hazaiak keretében abszolút benne van a bravúr. Ráadásul szeptemberben 1-1-et játszottak a felek, így ezt a lehetőséget sem zárnánk ki.

MEAFC-MISKOLC – NYÍRBÁTOR
20:30
Miskolci Egyetemi Körcsarnok

A két legrosszabb formában lévő csapat találkozik Miskolcon. A hazaiak továbbra is csupán egy ponttal állnak, míg a Nyírbátor elvesztette legutóbbi négy találkozóját, közte egy nagy különbségű vereséggel, ráadásul az eddig a Miskolccal együtt a mezőnytől leszakadó Nyírségtől is kikapott. A hazaiaknak 39-es, a vendégeknek –30-as a gólkülönbségük, a Miskolc egyetlen pontját éppen otthon szerezte (az ráadásul nagy bravúr volt a Kartal ellen), Nyírbátorban viszont feltehetik a kérdést (még akkor is, ha továbbra sem reménytelen a helyzetük a tabella alapján): ha most sem, akkor mikor jön össze legközelebb a pontszerzés? Legutóbb a mostani vendégek 4-2-re nyertek, és ha összeszedik magukat, ismét meglehet a három pont.

A Csenger – Berettyóújfalu II, a Kincsem – Gyöngyös és a Nyírség – Mád találkozót elhalasztották.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink