Két azonos játékerőt képviselő csapat küzdelme
2008.02.21 | 00:00
Két azonos játékerőt képviselő csapat küzdelme

MAGYARORSZÁG-BELGIUM 3-3 (2-1)
Mór, Wekerle Sándor Sportcsarnok, 500 nézõ
Vezette: Török Károly, Pascal Lemal, Dobó Gábor

Magyarország: Balázs - Tóth Sz., Madarász, Gyurcsányi, Lódi cs: Németh P., Szente, Nagy G., Baranyai, Sivák, Szabó Z., Pallai szövetségi kapitány: Kozma Mihály

Belgium: Cragnaz - Sahli, Vanderlei, Chaibai, Neukermans cs: Pauly, Ferrian, Papanicolau, Fosse, Morant, Pagetta szövetségi kapitány: Benny Meurs

Gólszerzõk: Madarász 16.p, 31.p, Gyurcsányi 37.p ill. Vanderlei 4.p., 13.p., Chaibai 39.p

Két jegyzett európai csapat küzdelmére került sor pénteken este Móron, jó mérkõzésre volt tehát kilátás. A belgák kezdtek jobban, s a negyedik percben meg is szerezték a vezetést a brazil származású Vanderlei révén. Mi alakítottunk ki több helyzetet, de Balázs Zolinak is akadt dolga egy-két belga ziccernél. Vanderlei ismét villant, Chaibai passzát értékesítette a tizenharmadik percben. Tartották a vendégek a labdát, mi mentünk elõre, s Madarász közelrõl még az elsõ félidõ vége elõtt csökkentette hátrányunkat. A második félidõben már sokat javult a játékunk, gyorsabban, pontosabban játszottunk. Madarász gyönyörû pörgetése már az egyenlítést jelentette a harmincegyedik percben. Látványos akciók futottak végig a pályán magyar részrõl, a belgák inkább a biztonságra törekedtek. Három perccel a vége elõtt meg is lett az eredménye a jó játéknak, Gyurcsányi csent el egy labdát, majd a lövése a felsõ kapufáról pattant a gólvonal mögé. Lehozták kapusukat a belgák, vészkapussal próbálkoztak, s egy hatodik szabálytalanság képében meg is kapták a lehetõséget. Chaibai vállalta a kisbüntetõt, s egyenlített is. Remek meccsen, a játék képe alapján mindenképpen igazságos eredmény született.

Kozma Mihály:
- Két azonos játékerõt képviselõ csapat küzdelmében igazságos döntetlen született. Nagy dolognak tartom, hogy null-kettõrõl fel tudtunk állni. Figyelmetlenségek miatt kaptuk a gólokat, ez azt jelenti, hogy nem tudtunk eléggé koncentrálni az egész meccs folyamán. Ez az, amin javítanunk kell a jövõben. Rengeteg helyzetünk ki is maradt, volt olyan periódusa a meccsnek, ahol akár a gyõzelmet is bebiztosíthattuk volna. A pontrúgásokra koncentráltunk, épp az egyenlõ erõviszonyok miatt, ezeknek ilyenkor nagy jelentõsége van. Az elején nem jöttek be a figuráink, ám a második játékrészben már jobban odafigyeltünk. Holnapra szeretnénk javítani a hibáinkat. Új volt számunkra a belgák labdakihozatali módja, megleptek ezzel bennünket, de a szünetben próbáltam ennek az ellenszerét elmagyarázni, és sikerült is ezekbõl a szituációkból labdát szerezni. Nagyobb koncentrációval hozhatjuk a holnapi találkozót.

Benny Meurs:
- Azt hiszem, hogy ez a három hármas végeredmény igazságosnak mondható. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetõségei. Volt egy kis gondom csapatom erõnlétével, ebben jobbnak láttam a magyarokat, de az elsõ félidõben ennek ellenére jól játszottunk. Holnap hasonló összecsapásra számítok, hiszen egyenlõ erõk csaptak össze ma is, aki jobb napot fog ki, az megnyerheti azt a találkozót.



Címkék

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink