Keleti rangadó Berettyóújfaluban
2022.10.23 | 13:26
Keleti rangadó Berettyóújfaluban

Két mérkőzést játszottak le a 8. fordulóból, ahol a Hali hozta a kötelezőt az Újpest ellen, míg a Veszprém elveszítette veretlenségét a Kecskemét ellen, így nincs már veretlen együttes a mezőnyben. Hétfőn este négy mérkőzéssel zárul a forduló. A nap kiemelkedő összecsapása az MVFC – DEAC mérkőzés lesz.

 

NBI, 8. forduló:

Fontos meccset rendeznek Újfaluban, ahova a DEAC látogat. A hazaiak kiválóan szerepelnek, zsinórban öt győzelemnél járnak, amivel jelenleg a második helyen állnak. Viszont a Veszprém vereségének köszönhetően egy újabb sikerrel az élre állhatnak, amire előzetesen talán ők sem számítottak. Legutóbb az ELTE otthonában nyertek könnyedén, ahol gólt sem kaptak, így jelenleg a Trencsényi legénység kapta a második legkevesebb gólt. Náluk már csak mostani ellenfelük, a DEAC kapott kevesebbet. A debreceniek könnyed győzelemmel hangoltak a mostani keleti derbire, ahol az MFA volt az ellenfél. Az egyetemisták számára is fontos lenne a három pont, mert a Hali és a Kecskemét győzelmével megelőzte őket, és egy sikerrel visszaelőzhetne és egy pontra megközelíthetnék mostani riválisukat. A Mezei hazai pályán idén még hibátlan, nagy kérdés, hogy megőrzi ezt a kiváló mutatót.

 

Egyre nagyobb bajban a Nyírbátor. Zsinórban hat vereség, és mindössze a két nyeretlen újoncot előzik meg. Legutóbb is hazai pályán szerepeltek és rúgott gól nélkül kaptak ki a Haladástól. Nagyon kéne már egy siker, de most a dobogóra esélyes Aramis érkezik. A budaörsiek legutóbb a Kecskemét ellen döntetlenre végeztek, de a két ponton kívül többet is veszítettek, hiszen Komáromi vélhetően kidőlt egész szezonra. Ennek ellenére csak a győzelemmel lehetnek elégedettek Nyírbátorban. Amennyiben sikerül begyűjteni a pontokat, visszaelőzik a Kecskemétet és a Haladást, és beérik pontszámban a listavezető Veszprémet. Nem kérdés, hogy a Moga legénység a találkozó esélyese, és nagy meglepetés lenne, ha a vendéglátó most szakítaná meg negatív sorozatát.

 

A hazaiak egyre jobban kezdik felvenni az élvonal ritmusát, és már hat pontnál járnak. Két újoncot már legyőztek és itt lehet a harmadik. Legutóbb Újpesten vendégeskedtek és sokáig benne volt a pontszerzést, de a hajrában végül a rutinosabb csapat győzött. Most a Lovas alakulat számít az esélyesnek, főleg hazai környezetben. Az ELTE együttese érkezik, akik első sikere továbbra is várat magára. Az előző játéknapon a Mezei-Villtől szenvedtek sima vereséget, ami várható volt. Most Nyíregyházára utaznak, ahol nagyobb reményekkel lépnek pályára, és hátha sikerül idegenben is megszerezni az első pontot, vagy pontokat. Persze ehhez a hazaiaknak is lesz egy-két szavuk, akik egy újabb sikerrel megerősítenék nyolcadik helyüket és megközelítenék az Újpestet egy pontra.

 

Alsóházi rangadóra kerül sor a fővárosban. Az MFA fogadj a Rubeolát. A hazaiak legutóbb Debrecenben kaptak ki, ami mondhatni papírforma eredményt. A Rubi a Veszprémet fogadta, de csak megszorítani tudta, többre nem futotta, így továbbra is nyeretlen. Az utolsó egyetemistákat mindössze jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg. A második legkevesebb gólt szerezték, ami talán a legfőbb ok az eredménytelenségre. A másfél szerzett góllal meccsenként nehéz nyerni. Ha a helyzetkihasználáson tudnának javítani, akkor akár most is eredményesek lehetnének. Természetesen a hazaiak is a pontok reményében lépnek pályára, hiszen a többi újonc ellen van reális esélyük a győzelemre. Így szereztek már két győzelmet is, hiszen legyőzték az ELTE-t és a Nyírbátort. A hazai pálya most is mellettük szól. Amennyiben sikerülne nyerni, végképp leráznák magukról mostani ellenfelüket és az egyetemistákat is.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink