Kecskemétre látogat az Aramis
2023.01.19 | 11:09
Kecskemétre látogat az Aramis

A válogatott sikeres szereplése után folytatódik az élvonalbeli bajnokság. Az új év első fordulójára kerül sor a férfi NBI-ben. Csütörtökön négy, péntek pedig két összecsapásra kerül sor. Mindössze öt forduló van az alapszakaszból, így már kevés a hibázási lehetőség, minden pontnak jelentősége van.

NBI, 18. forduló:

A játéknap egyik legegyértelműbb mérkőzésére kerül sor Berettyóújfaluban. Nem kérdés, hogy a Trencsényi legénység a mérkőzés esélyese. Kötelező hazai pályán begyűjteni a három pontot, a mivel tarthatják a lépést az előttük állókkal, vagy szerencsés esetben a Kecskemétet be is érhetik, ha nem nyernek az Aramis. Az egyetemisták sereghajtóként várják az alapszakasz hajráját, és ha nagyobb csoda nem történik, ott is maradnak.

 

Talán nem jött jól a szünet a Veszprémnek, hiszen lendületben voltak Fehér Zsolt fiai. Most folytathatják a jó szerepelést, hiszen az egyik alsóházi csapat érkezik, ahol csak a győzelem az elfogadható. A Rubinál több távozó is akadt, Fischer és több fiatal is máshol folytatja, míg az érkezők oldalán csak egy játékos Huszty személyében, aki akár pályára is léphet már. Az őszi meccsen hazai pályán a Tigrisek nagy csatára késztették Spandleréket, de idegenben erre kevesebb az esély. Meglepő lenne, ha elmaradna a magabiztos hazai siker.

 

A forduló rangadóját rendezik Kecskeméten. A hazaiak igen aktívak voltak az átigazolási piacon. Megszerezték a Haladástól Dávid Richárdot, illetve egy rutinos brazil játékost Maico személyében. Előbbi biztosan pályára léphet, míg utóbbi még kérdéses, hiszen nem biztos, hogy megérkezik addigra a játékengedélye. Ennek ellenére a hazaiak a találkozó esélyesei, akik jelenleg harmadikok a tabellán. Az Aramis továbbra is rengeteg hiányzóval küzd. Továbbra sem számíthat Moga mester Bükire, akit nehéz pótolni. Mellettük Horváth Norbert sem gyógyult még fel, illetve a Fekete ikrek játéka is kérdéses. Ezek fényében bravúr lenne a budaörsi pontszerzés, de nem lehetetlen. Tavaly is nyerni tudott az Aramis Kecskeméten, igaz azóta rengeteget erősödött a hazai együttes. Az ősszel Budaörsön döntetlen lett a találkozó és most is szoros eredményre lehet számítani.

 

A DEAC rosszul zárta az évet, hiszen az utolsó két meccsen egy pontot szerzett. A két hatpontos rangadóból egyet sem sikerült megnyerni. Pedig Kecskeméten szünetben még három góllal vezettek, de végül pont nélkül maradtak, majd a Veszprém ellen döntetlenre végeztek. Most kötelező a javítás a fővárosban, ha szeretnének előrébb végezni a tabellán. Az ősszel könnyedén nyertek az MFA ellen, és ha jól játszanak, akkor most sem lehet gond. A hazaiak vereséggel zárták az évet az Újpest ellen, de előtte hatpontos meccset nyertek az ELTE ellen, így még esélyük lehet a nyolcadik hely megszerzésére. Bravúr lenne a Debrecen ellen a pontszerzés.

 

Az első helyen várhatta a Haladás az új évet, és nem kérdés, hogy ott is szeretne maradni. Ehhez hazai pályán a Nyírbátort kell legyőzni, ami nem tűnik nehéz feladatnak. A vendégcsapat rosszul kezdte az évet, hiszen egyedüli élvonalbeliként kiesett a kupából, egy alacsonyabb osztályú csapat ellen. Nagy reményei nem lehetnek Szombathelyen. Nem kérdés, hogy a Hali győzelme prognosztizálható, még úgyis, hogy Drót Zoli sérülés miatt nem játszik.

 

Nem tétlenkedtek Nyíregyházán a vezetők, hiszen két brazil játékost szerződtetek, akikkel vélhetően jelentősen erősödik a keretük. Ami valószínű, hogy ezen az összecsapáson még nem léphetnek pályára, mert kevés az esély, hogy megérkezik a játékengedélyük. Persze nélkülük is van esélye a Lovas legénységnek hazai pályán, igaz ehhez jó teljesítmény kell. A lilák eddig az összes alsóházi rangadót hozták, így fölényesen vezetik az alsóházat. Ezúttal is az esélyek mellettük szólnak, de az őszi meccsen is megtapasztalhatták, hogy nincs könnyű dolguk, hiszen akkor is csak nehezen sikerült legyőzni mostani riválisukat.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink