Karnyújtásnyira az EB döntő!
2022.10.21 | 08:00
Karnyújtásnyira az EB döntő!

Egy ritkán látható, öngólokkal tarkított mérkőzésen nagyon fontos győzelmet aratott női válogatottunk az EB selejtező torna második mérkőzésén.
Ezúttal a torna meglepetéscsapata, Bosznia-Hercegovina csapata ellen léptek pályára lányaink. Azzal a tudattal kellet nekivágni a mérkőzésnek, hogy a továbbjutáshoz mindenképpen a három pont megszerzése szükséges. Ezt hozták is Kota Gabiék, de egy sokáig emlékezetes, az utolsó pillanatig izgalmas találkozón.
A kezdősoron változtatott Frank Tamás, és ezúttal a „TF sornak” szavazott bizalmat, Fábián Rebekával kiegészülve, és természetesen Torma Lillával a kapuban. A mérkőzést alapjában meghatározta, hogy a bosnyákok kiváló nagypályás játékosai ellen kellett a mi futsal-alapú játékunkkal felvenni a versenyt. Emiatt a játék küzdő jellege domborodott ki szinte az egész meccsen. Ráadásul a 13. percben egy labdavesztés után lekontráztak bennünket és máris 1-0 volt a bosnyákok javára. Ekkor nagyon távolinak tűnt a győzelem, de a lányok sebességet váltottak, és igaz, hogy két öngóllal, de megfordították az eredményt. Hogy mégsem tudtunk vezetéssel menni a félidőre, az egy pontrúgás utáni védelmi zavarnak volt köszönhető.

A második félidőben minden kezdődött elölről, de szerencsére most mi szereztünk vezetést, amikor Folk Zsuzsika megpattanó lövése a kapuba került a 26. percben. És innentől már nem engedtük ki a kezünkből a vezetést. Ehhez kellett Torma Lilla szenzációs védése is, és néha egy kicsi szerencse is. Ezután már posztra cseréltünk, nem sorokat, és a bosnyákok 5-4 elleni játékát is precízen, és ugyanakkor önfeláldozóan levédekeztük. Az öngólok ellenére megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, esélyt adva ezzel magunknak a továbbjutásra a csoportból. Ehhez az első helyen kell végeznünk! Ezt kimondani egyszerű, viszont az utolsó mérkőzésen a hazai cseh válogatottal kell játszanunk, és a biztos továbbjutáshoz nyernünk kell.
Ez azonban már egy másik történet, most nagy gratuláció a győzelemhez a csapatnak, és jó felkészülést kívánunk a mindent eldöntő holnapi csehek elleni mérkőzéshez.

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 3-2 (2-2)
EB selejtező Torna, Brno
Vezette: Czudzinowicz, Perona, Veselic

Magyarország: Torma – Varga, Kota, Fábián, Folk
Csere: Hargas, Gajzágó, Üveges, Szalkai, Nagy A, Krascsenics, Fülöp, Tóth N., Koch
Edző: Frank Tamás
Bosznia-Hercegovina: Todoric – Glavota, Alibasic, Bagaric, Vujadin
Csere: Sljivo, Brkic, Markovic, Damjanovic, Njegus, Cesko, Trumic, Mukanovic, Zukic
Edző: Mirko Campara

Góllövők: Mujanovic14’ öngól, Zukic 16’ öngól, Folk 26’, illetve Bagaric 10’, Glavota 19’

Az első félidőben jól vettük fel a ritmust, sikerült hatástalanítanunk a bosnyákok támadásait. Helyenként kimondottan jól játszottunk, ráadásul a szerencse is mellénk állt, hiszen az ellenfélen megpattanó lövésekből lőttünk gólokat. A harmadik találatunk után koncentráltan, maximális odaadással játszottak a lányok, és voltak ugyan nehéz perceink, de sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a hátralévő perceket. Örülök, hogy továbbra is versenyben vagyunk az Eb-szereplésért, nehéz meccs vár ránk szombaton a házigazdák ellen, de ha ugyanilyen hozzáállással játszunk, elérhetjük a célunkat – mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző.

A nap másik mérkőzésén Szlovákia – Csehország 4-4

A Csoport állása
1. Magyarország 4 pont
2. Bosznia-Hercegovina 3 pont
3. Szlovákia 2 pont
4. Csehország 1 pont

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink