Kanizsán botlott a TF, bajnok lehet a Pécs!
2023.05.24 | 19:31
Kanizsán botlott a TF, bajnok lehet a Pécs!

Hihetetlen izgalmakat hozott a nyugati csoport utolsó előtti fordulója. A két bajnoki címre esélyes együttes helyet cserélt a tabellán, miután a TF kikapott Kanizsán. Mögöttük úgy összesűrűsödött a mezőny, hogy mind a négy csapat odaérhet még a harmadik helyre. Az alsóházban nagy lehetőséget szalasztott el a Miklós, hogy a kezébe vegye a sorsát. A harmadik kiesőről ott is az utolsó játéknap dönt.

Három hete még hat pontos előnye volt a TFSE együttesének, de ez a forduló előtt egyre olvadt, így nem nagyon volt hibázási lehetősége a Póta legénységnek, mert a pécsiek ott vannak a sarkukban. Úgy tűnt, nem is okoz gondot a Nagykanizsa, hiszen meggyőző játékkal három gólos előnyre tettek szert. Ekkor talán még a hazaiak sem gondolták, hogy itt számukra még teremhet babér ezen az estén. Hamar sikerült két gólt szerezniük, amivel vérszemet kaptak, és lendületbe jöttek. A lendület újabb gólokban mutatkozott meg, amire az egyetemistáknak nem volt válasza, így (nagy) meglepetésre vereséget szenvedtek és a hat pontos előnyükből az utolsó fordulóra két pontos hátrány lett, így elúszni látszik a bajnoki cím, hiába vezettek szinte végig a bajnokság folyamán. Az utolsó játéknapon már vélhetően nem lesz elég megverni a Halit, a pécsieknek hibáznia kéne, de nem valószínű, hogy megteszik ezt a szívességet. Bravúrgyőzelmével a Kanizsa számára elérhető közelségbe került a bronzérem, mert amennyiben megverik az UTE együttesét az elmaradt meccsen, egy pontra lesznek a harmadik Halitól.

A Pécs úgy léphetett pályára hétfőn este, hogy tudta, a TFSE kikapott, így tisztában volt vele, hogy győzelemmel átvenné nyugaton a vezetést, és egy kézzel már fogná a bajnoki serleg fülét. Nem is ijedtek meg a lehetőségtől a Mad Dogs otthonában, és már szünetre eldöntötték a meccset. A vendéglátók számára is fontos lett volna a győzelem, hiszen versenyben vannak a harmadik helyért, de nem volt ellenszerük a pécsiek játékára. A Baranya-megyei együttes ezzel a sikerrel megelőzte a TF-t és az élről várhatja az utolsó meccset, ahol “csak” nyerni kell a Nagykanizsa ellen és megvan a bajnoki cím és vele együtt a feljutás az NBI-be. A Pécs idén még veretlen hazai pályán és nehéz elképzelni, hogy most botlanának meg.

A Hali - UTE meccsnek is volt tétje, mert mind a két együttesnek volt még esélye a harmadik hely megszerzésére. A szombathelyiek igen komolyan vették a meccset és több visszajátszóval kiütötték a kissé foghíjas fővárosiakat. Ezzel a hazaiak megelőzték a Mad Dogsot és felléptek a harmadik helyre. Az újpestieknek sem kell egyébként még lemondania az éremszerzésről, hiszen három pontra vannak mostani riválisuktól, eggyel kevesebb meccset játszva. Igaz a mai teljesítményt látva nehéz elképzelni, hogy Kanizsán nyerni tudnának.

NAGYKAZNIZSA FUTSAL CLUB - TFSE-BESTRONG 6-4

MAD DOGS FUTSAL - PTE PEAC-B BUILD TRADE 3-7

HALADÁS VSE II - UTE 18-5

Az alsóházban csak az a kérdés már, hogy az Asterix, vagy a Szigetszentmiklós menekül meg a kiesés elől. A forduló előtt az érdiek voltak lépéselőnyben, hiszen azonos pontszámnál ők a bennmaradók. Pénteken léptek pályára Dunaújvárosban, de nem tudták folytatni a jó szereplésüket. A hazaiak magabiztosan múlták felül őket, így izgulniuk kellett, hogy hétfőn mit játszik a riválisuk.

A Miklós Tihanyba látogatott és azzal a tudattal játszhattak, hogy ha legalább egy pontot szereznek, akkor az utolsó fordulóra a saját kezükbe kerül a sorsuk. Ehhez igen közel voltak, mivel másfél perccel a vége előtt még vezettek, de két hatalmas hiba megpecsételte a sorsukat, és végül vereséget szenvedtek, ami a bent maradásukba kerülhet. Az utolsó fordulóban akkor van csak esélyük, ha több pontot szereznek a Dunaújváros ellen, mint az Asterix hazai pályán a már kiesett Tolna ellen, amire előzetesen kevés az esély.

Az alsóház utolsó meccsén a már két kieső találkozott, de ennek ellenére komolyan vették a meccset és mind a két fél győzelemre játszott. A találkozó változatosra sikerült, de a hazaiak bírták jobban, így győzelemmel búcsúztak a hazai pályától.

DUNAÚJVÁROS FUTSAL - ASTERIX ÉRD 9-2

TIHANYI FC - KISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓS 4-3

2F-BAU TOLNA-MÖZS - HIDEGKÚTI SC 6-5

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink