Javított és nyert a kis Hali, a TF és a PEAC is
2021.01.13 | 01:11
Javított és nyert a kis Hali, a TF és a PEAC is

Az NB II Nyugati csoportjában hosszú idő után újra teljes fordulót rendeztek. A 15. körben az élmezőny csapatai közül a TF, a PEAC és a Haladás II is nyerni tudott a legutóbbi vesztes meccse után – utóbbit az eddig legjobb formában lévő Szigetszentmiklós bánta. Alsóházi rangadót nyert az UTE és az Érd, míg a két, hosszú idő után visszatérő csapat meccsét simán nyerte az ELTE.

NAGYKANIZSA – PEAC 5-7 (3-4)
Gól:
Fujsz (4), Szőke, ill. Kőnig, Vénosz (2), Molnár, Bartal (2), Katona

Fujsz Richárd révén már a második percben előnybe került a Nagykanizsa, de Kőnig Bálint egy és Vénosz Soma két góljával fordítani tudott az előző két meccsét elvesztő PEAC. Fujsz újabb két találatával egyenlítettek a hazaiak, de még a szünet előtt Molnár Csongor visszavette a vezetést. A második játékrész elején sokáig nem esett gól, a 32. percben azonban Bartal Bence növelte a vendégek előnyét. Fujsz a negyedik gólját is megszerezte, de hamar jött Bartal válasza, az utolsó percben pedig Szőke Ádám és Katona Ákos révén volt még egy gólváltás, de a PEAC megtartotta előnyét, így újra nyerni tudott, és fellépett a negyedik helyre, míg a Nagykanizsa a 10. helyig csúszott vissza.

HIDEGKÚTI SC – ELTE-BEAC 2-9 (0-3)
Gól:
Soós (2), ill. Dunai (2), Várkonyi, Szini (3), Gémesi, Appl, Csóka (öngól)

Két, hosszú időszakot kihagyó csapat meccsén már a harmadik percben előnybe került az ELTE Dunai András révén, majd a szünet előtt újra betalált, ahogy Várkonyi Barnabás is. A második félidő elején Szini László duplájával eldőlt a mérkőzés, majd Gémesi Áron is betalált. A 34. percben Soós András kozmetikázott az eredményen, majd Szini megszerezte harmadik gólját, betalált Appl Kristóf is, Csóka Gábor pedig a saját kapuját vette be. A végén Soós megszerezte még a hazaiak második gólját, de az ELTE így is simán nyert, jelenleg a hatodik, ám ha pótolja elmaradt meccseit, akár a dobogóig is repülhet, míg a Hidegkút leszakadva a mezőnytől továbbra is sereghajtó.

SZIGETSZENTMIKLÓS – HALADÁS II 3-4 (3-3)
Gól:
Nagy (3), ill. Kovács (2), Gerencsér, Vatamaniuc-Bartha

A forduló rangadója volt ez, melyen a legjobb formában lévő csapat a listavezetőt fogadta, amely viszont szombaton kikapott az UTE-tól. A 3. percben Kovács Máté, a 9.-ben Gerencsér Antal talált be, majd Nagy Roland szépített. A 14. percben Vatamaniuc-Bartha Dávid tette vissza a táblára a kétgólos előnyt (ezzel holtversenyben a góllövőlista élére is állt), de még a szünet előtt Nagy duplájával egyenlített a Szigetszentmiklós, melynek játékos-edzője így már mesterhármasnál járt. A második félidő rangadóhoz méltó izgalmakat hozott, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, ez végül a kis Halinak sikerült, az utolsó percben Kovács találata nemcsak az előny, a három pont megszerzéséhez is elég volt. A Haladás II a győzelmével maradt hétpontos fórral a tabella élén (de a három meccsel kevesebbet játszó TF hét ponttal van mögötte), míg a Szigetszentmiklós visszacsúzott a harmadik pozícióba.

BAK – UTE 5-6 (0-4)
Gól
: Genczler (4), Ilyés, Kántor (öngól), ill. Karacs (2), Kántor (2), Lőrinczy

Kettejük párharcát ősszel nagyon simán nyerte a BAK, az UTE azóta viszont sokat erősödött, míg az újonc ezúttal fiatalabb csapattal lépett pályára. A lilák parádésan kezdték a meccset, Genczler Kornél már 12 perc alatt mesterhármasnál járt, a szünet előtt pedig Ilyés Róbert is betalált, úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés. A második félidőre azonban összekapta magát a BAK, Karacs Dániel szépített, majd Kántor Barnabás is gólt lőtt, de egy perccel később a saját kapuját is bevette. Nem adták fel azonban a hazaiak, Karacs és Kántor is újfent betalált, így három perccel a vége előtt visszajött egyre a BAK. Genczler révén ismét kettő lett az UTE előnye, de azonnal jött rá Lőrinczy Soma válasza, így még az utolsó pillanatokban is benne volt a levegőben az egyenlítés, a lilák azonban jól védekeztek, és elvitték Budaörsről a három pontot. Az UTE ezzel a legjobb formában lévő csapattá vált, és már a felsőház ajtaját döngeti, amitől a BAK viszont így távolodik, és az utolsó előtti a tabellán.

5-STARS ÉRD – TIHANY 4-0 (0-0)
Gól:
Bognár, Lak (2), Pintér

A másik alsóházi rangadó is hozott izgalmakat, de ez azért, mert 31 percig egyetlen gól sem esett, akkor Bognár Bence révén került előnybe az Érd. Két perccel később Lak Imre is betalált, majd újabb két percre rá Pintér Olivér eldöntötte a találkozót. A végén Lak még egy gólt szerzett, így az eredményt tekintve sima győzelem lett a vége. Az Érd, miután le tudta győzni a TF-et, most újabb fontos három pontot szerzett, ezzel alaposan kimászott a gödörből, és még a felsőház sem lehetetlen küldetés, amiért még a Tihany is harcolhat, de most egy lépést visszafelé tett.

REAC-SISE – TF 3-8 (0-1)
Gól:
Pálmai, Horváth (2), ill. Kiss, Sóvári, Csernai, Tóth, Szalmás (2), Dudás, Fritz

Az Érd ellen botló TF mindenképp javítani akart (az Érdet nemrég legyőző) REAC otthonában. A vendégek Kiss Gábor révén már a negyedik percben előnybe kerültek, de a szünetig nem esett újabb gól. A második félidő elején Sóvári Benedek, Csernai Gábor és Tóth Dávid is betalált, így elhúzott a TF. Pálmai Zsolt szépített, de azonnal jött Szalmás Zoltán válasza, ahogy Horváth Krisztián találatára Dudás Dánielé. Horváth még egy gólt szerzett, de a végén Fritz és Szalmás is betalált, így a TF végül simán, 8-3-ra nyert, és visszalépett a második helyre, ráadásul vesztett pontok tekintetében két ponttal jobban áll a listavezető Haladás II-nél. A REAC visszacsúszott az ötödik helyre, de a rákospalotaiak pedig épp a vesztett pontokkal állnak hadilábon, az alapján már alsóházasak

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink