IV. ELTE-BEAC Kupa
2014.09.02 | 00:00
IV. ELTE-BEAC Kupa


Elsõ ízben rendeztek a férfiak számára is tornát az ELTE kupán, ahol eredetileg hat csapat jött össze, de a torna elõtti este a Piliscsaba jelezte, hogy mégsem tud részt venni. De õk legalább jelezték, nem úgy, mint a Törökbálint, akikrõl a kezdéskor derült ki, hogy nem jönnek, miután felhívta õket a fõszervezõ, hogy merre járnak. No comment. Mivel négy csapat jött össze, így hosszabb (2x20) összecsapásokra került sor, körmérkõzéses rendszerrel.

BME FC - Dunakeszi Kinizsi U20 8-0
A Kinizsis fiatalok számára nem a legkönnyebb volt a sorsolás, hiszen rögtön a torna legerõsebb csapatát kapták meg. Ahogy mondani szokták, beleszaladtak a késbe, de ez nem csoda, hiszen a BME-ben a tavalyi NBI-es csapatból állt javarészt az együttes. Köztük Csernai is, aki ízelítõt tartott az ellenfél fiataljainak, hogy kell a labdával bánni, fõleg egy az egyes szituációkban. A Keszis játékosok testközelbõl érezhették, hogy milyen egy komolyabb szintû csapat ellen játszani. Az eredmény ellenére helyt álltak a pest megyeiek, akik ha kicsit jobban koncentrálnak, szorosabbá tehették volna az eredményt.

ELTE - Hallássérült Válogatott 7-3
A második összecsapáson az egyetemisták az elejétõl kezdve irányították a mérkõzést, és magabiztos elõnyre tettek szert a Siket válogatott ellen, akik az EB felkészülés jegyében vettek részt a tornán. A mérkõzésen már 5 góllal is vezettek a vendéglátók, de ellenfelük a hajrában szépített, és mint utólag kiderült, volt jelentõsége.

BME FC - Hallássérült Válogatott 6-3
A mérkõzés gyõztese nem volt kérdéses, inkább csak a gólarány. A Csernai legénység próbálta játszani ugyan azt, amit az elõzõ meccsen, de ezúttal nem koncentráltak eléggé, így fordulhatott elõ, hogy szorosabb lett a végeredmény a vártnál.

ELTE - Dunakeszi Kinizsi U20 1-5
A Kinizsis srácoknak nem szegte kedvét az elsõ meccsen kapott vereség, ami hamar kiderült az ELTE ellen. Már az 5. percben két gólos elõnyre tettek szert, amit utána gondosan õriztek, majd újabb kontrákból tovább növelték az elõnyt, majd végül magabiztosan nyertek szervezett, fegyelmezett játékkal, talán némi meglepetésre.

BME - ELTE 7-3
Az egyetemi rangadó érdekessége az volt, hogy a felek nemsokára élesben is megmérkõznek, hiszen egy csoportba lesznek a bajnokságban, illetve egymás ellen játszanak a kupában. Nem borult fel a papírforma. A BME könnyed játékkal gyûjtötte be a három pontot és vele a hibátlan mérleget, amivel megnyerte a tornát.

Hallássérült Válogatott - Dunakeszi Kinizsi U20 7-4
A torna zárásaként még volt esélye a Hallássérülteknek a második helyre, amihez „mindössze" három gólos gyõzelemre volt szükség. Ennek az elõzetes eredmények alapján kevés esély volt, de õk szerezték meg a vezetést. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, és a hajrában õrizték az egy gólos elõnyt. A Keszi annak ellenére, hogy így a második helyet tudhatta magáénak, nyerni szeretett volna és levitte kapusát, amibõl nem jöttek ki jól és két gólt kaptak.

A hajrában lõtt Hallássérültek két gólja azt jelentette, hogy a körbeverés végén gólaránnyal a második helyen végeztek, míg a Kinizsisek visszacsúsztak a negyedik helyre. Harmadik az ELTE lett, míg meggyõzõ fölénnyel a BME nyert. A torna legjobb kapusa Borna Gábor lett, míg a gólkirály Kulik Renátó. A torna remekül szolgálta a csapatok felkészülését.

A torna végeredménye:
1.BME 9 pont
2.Hallássérült Válogatott 3p (13-17)
3. ELTE 3p (11-15)
4. Dunakeszi U20 3p (9-16)

Árendás Tamás, ELTE: - Rutinos kerettel, de edzõ nélkül érkeztünk a IV. ELTE-BEAC Futsal Kupára, ami az elsõ mérkõzést követõen ki is ütközött. A játéknapot szép támadások, de hatalmas egyéni hibák is jellemezték, ami a harmadik helyhez volt elegendõ. A felkészülésbõl két hét maradt hátra, ez alatt megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat. Örülünk, hogy a rendezvényen a nõk mellett már a férfiak is összemérhetik erejüket a bajnoki rajt elõtt. Gratulálunk a BME csapatának, akik ezen a tornán a mezõny fölé nõttek.

Táncos Tibor, Dunakeszi: - Nagyszerû kezdeményezésnek tartom ezt az évente megrendezendõ mini tornát. Jól éreztük magunkat, ezt a csapatom nevében is bátran mondhatom. Örömmel láttam, hogy ez a fiatal csapat felveszi a versenyt felnõtt NB2-es gárdákkal. Erre bizonyíték, az ELTE ellen szerzett gyõzelmünk. Azt gondolom, a BME csapatát nem lehet és nem is kell egy kalap alá venni a megjelent együttesekkel, hisz tudjuk, õk nem a teljesítményük vagy a tudásuk miatt indulnak idén a másodosztályban. Arra mindenképp jó volt az ellenük játszott mérkõzés, hogy lássuk hová lehet és kell is eljutni. Ezen felül külön élmény volt megtapasztalni, hogy Csernai mesternek még mindig nem csak a mágnes táblán van meg ez a játék. Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen csak az utolsó percben dõlt el, hogy negyedik helyen végzünk és nem a másodikon. Tartom magam ahhoz, hogy nekünk a pályán nem számolgatni kell, hanem az aktuális ellenfelet megverni, és számolgassanak mások. Ha az utolsó percben 5 embert állítok a kapuba, és nem vészkapussal játszunk a gyõzelemért, akkor lehet hogy második helyen végzünk, így viszont nyugodtan nézek a srácaim szemébe, és õk is mindent megtettek a gyõzelemért. Abban az esetben nem okoztunk volna derültséget sem a díjátadás során. Sok sikert kívánok a hallássérült válogatottnak a következõ nemzetközi megmérettetésen. Kicsit sajnálom, hogy nem jelent meg két csapat, mert az õ ellenük vívott mérkõzések lettek volna igazi erõfelmérõk számunkra a bajnokság kezdete elõtt, de õk jobbnak látták így.  Köszönjük a szervezõknek, és mindenképpen szeretnénk részt venni a következõ alkalommal is.

Csernai Gábor, BME: - Az új keret augusztus elején kezdte a felkészülést, és szerettünk volna minél több edzõ mérkõzést játszani, ezért is volt fontos nekünk a részvétel az ELTE kupán. A torna maximálisan szolgálta a felkészülésünket, mert rengeteg dolgot tudtunk gyakorolni, illetve kiderültek hiányosságaink is. Különösen értékes volt számunkra, hogy a mindhárom mérkõzésen különbözõ védekezési formákat kellett feltörnünk, így láthattuk mibe kell meg többet fejlõdnünk. Az a tény sem elhanyagolható, hogy csapatunk egyik legfiatalabb játékosa, Kulik Renátó megtalálta góllövõ cipõjét és gólkirály lett, reméljük a bajnokságra maradt meg benne pár gól.

Machalek Attila, Hallássérült Válogatott: - Két és fél hónap múlva már az EB-n kell helytállnunk, így minden összetartásra és mérkõzésre szükségünk van. Annak ellenére, hogy csak négy csapat jött össze, nagyon hasznos volt számunkra a torna. Érzõdött, hogy ez volt az elsõ alkalom, hogy együtt készültünk. Ahogy teltek a meccsek, úgy javult fel a játékunk. Természetesen örülünk a második helynek, de fontosabb, hogy látjuk, miben kell a legtöbbet javulni. Külön köszönjük a szervezõknek, hogy itt lehettünk!

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink