Ismét rangadót veszített a Haladás
2022.09.10 | 08:45
Ismét rangadót veszített a Haladás

Az újkori magyar futsal kétség kívüli szuper rangadója a mindenkori Berettyóújfalu-Haladás mérkőzés. És ez igaz akkor is, ha éppen az utolsó helyeken állnának éppen a tabellán. Az utóbbi években ugyan az első két helyen láthatjuk őket rendszerint, de jelenleg nem a legjobban sikerült számukra a rajt a bajnokságban, és különösen igaz ez a Haladásra.
A Haliban játékra jelentkezett a bokasérüléssel bajlódó Dróth Zoli is, de a meccsen végig érezhető volt az edzéskihagyás.

Remekül kezdett a Haladás, nekiesett ellenfelének, beszorította. A 2. perc elején meg is szerezte a vezetés: Dróth tartott meg, majd készített le egy labdát a felzárkózó Dávidnak, aki balról okosan emelt a kivetődő kapus felett a hálóba (0-1). De még kis sem ünnepelhették magukat a szombathelyiek, amikor egyenlített a házigazda. Matheus ugyanis közelről volt eredményes egy szép kontra végén. Sőt, egy érdekes találattal a vezetést is átvette: Alasztics messze a kapujából kifutva tisztázott, a labda Matheushoz került, aki a saját térfeléről ívelt kapura, Alasztics igyekezett vissza, ám egy hazai játékos zavarta, nem ért vissza, nem tudott védeni (2-1). Majd Nagy Imre egy kontra végén volt eredményes – 3-1-es hazai vezetésnél kért időt a szombathelyiek szakmai stábja.

De lendületben maradt a házigazda, veszélyesebb volt kapura. Nagy Imre egy távoli bombával növelte a hazaiak előnyé (4-1). Nem bírta rendezni a sorait a HVSE: egy hátul, gyermeteg módon eladott labdát büntetett góllal a Berettyó (5-1). De még mielőtt teljesen elúszott volna a meccs Luiggi szépített, Dróth gólpasszát váltotta közelről, kötényben gólra (5-2). Minden mindegy alapon kitámadott a Haladás, beszorította a házigazdát – időt is kért Trencsényi mester. Végül a szünetig nem változott az eredmény.

Fordulás után is rohamozott a Haladás, és gyorsan szépített. Dávid szerzett erőszakosan labdát, a bal szélen felzárkózó Hajmásinak passzolt, aki közeli góllal fejezte be a kontrát (5-3). Dróth fordult le a védőjéről, de a lökete a kapufán csattant. Alig volt a labda a hazaiaknál, ezért korán öt a négy elleni játékra váltottak. Harcolt becsülettel a a Haladás, rohamozott gőzerővel, a Berettyó pedig védekezett, olykor önfeláldozóan. Parázs csatát láthattak a nézők – és közben peregtek a percek. A vészkapussal játszó hazaiak ugyanis tartották a labdát, nem akartak támadni. Az utolsó szűk öt percben a Haladás is vészkapus játékra váltott – kockáztatott. De nem tudott komoly helyzetet kialakítani. Sőt, szűk másfél perc volt hátra a meccsből, amikor a Berettyó légiósa, Rafinha labdát szerzett, és higgadtan gurított az üres szombathelyi kapuba (6-3). Ezzel el is dőlt a rangadó. Gyenge első félidei teljesítménye miatt fontos rangadót bukott el a Haladás.

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE 6-3 (5-2).
Berettyóújfalu, 500 néző,
Vezette: Szilágyi - Takács - Balla

Berettyóújfalu: Mezei – Nagy I., Rábl, Nagy D., Takács Z.
Csere: Sándor, Korcsmár, Dúró, Iszák, Szabó P., Gál, Erdei, Rafinha, Matheus.
Edző: Trencsényi János.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dróth, Henrique, Dávid.
Csere: Homlok, Kovács M., Szalmás, Luiggi, Knizs, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai.
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Matheus 2 (3., 4.), Nagy I. 2 (6., 10.), Szabó P. (14.), Rafinha (39.), ill. Dávid (2.), Luiggi (14.), Hajmási (22.).

Forrás: vaol.hu


Fontos mérkőzés előtt áll a magyar válogatott, hiszen 19-én Izraellel játszik nyitómérkőzést a VB selejtezőn Szombathelyen. Éppen ezért külön figyeltük a két csapat válogatottba meghívott játékosainak a teljesítményét.
A Haladás öt játékossal képviselteti majd magát a mérkőzésen.
Alasztics először védett az idei bajnokságban, mivel sérüléssel bajlódik, mindez meg is látszott a teljesítményén, bizonytalannak tűnt az egyébként határozottan irányító kapus, és két kapott góljuknál is talán hárított volna, ha jobb formában van.
Amint már említettük Dróth bokasérüléssel lépett pályára, ami meglátszott a hatékonyságán, és amint azt már többször is megírtuk a Haladás Dróth nélkül félkarú óriás. Játszatása mindenképpen kockázatosnak tűnt, és valószínűleg a helyszínen lévő szövetségi kapitány, Turzó József örült a legjobban, hogy nem sérült rá még jobban.
Hajmási bár lőtt egy gólt, ám a játéka nem győzött meg bennünket, mint ahogy valószínűleg a szövetségi kapitányt sem. Az az igazság, hogy az utóbbi időben nincs lendülete a játékának, pedig neki mindig ez volt a jellemzője, és egyben erénye is.
Dávidnak nehéz dolga volt, hiszen Mateust kellet semlegesítenie, ami valljuk meg őszintén, nem a leghálásabb feladat. Bár hazai center két gólt is szerzett a mérkőzésen, ennek ellenére a válogatottak közül nekünk mégis Dávid Ricsi játéka volt a legmeggyőzőbb. A védekező feladatán kívül, azonnal progresszívvá vált a játéka, amint labdát szerzett a Haladás, és teljesítményét megtoldotta még egy góllal is.
Rutai játékát nehéz értékelni, mert kevés veszélyt jelentett a Berettyóújfalu kapujára, és tőle tulajdonképpen ezt várjuk el. Ám most hiányoztak a labdaszerzések utáni meglódulásai, a megszokott lefordulásai,  és jobblábas bombái.
A Berettyóújfalut egyedül Rábl fogja képviselni a válogatottban az Izrael elleni mérkőzésen. Játékát értékelve azt lehet mondani, hogy hozta a tőle elvárt kötelezőt, azaz védekezése rendben volt, stabilitást adott a csapatnak, és még egy gólt is szerzett, ami mostanában nem túl gyakori eset.


Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink