Ismét kikapott a Csenger a Kincsemtől, élen a Maglód
2023.05.17 | 09:38
Ismét kikapott a Csenger a Kincsemtől, élen a Maglód

Tovább fokozódik a küzdelem az NBII keleti csoportjában, mind az alsó, mind a felsőházban. A Csenger ezúttal sem bírt mumusával és kikapott a Kincsem otthonában. A Maglód nem bírt hazai pályán a Keszivel, de az egy pont is azt jelenti, hogy átvette a vezetést. Az alsóházban újabb vereségével egyre nagyobb bajban a Kistarcsa, míg nagy lépést tett a bennmaradásért a Miskolc.

A listavezető Csenger egyetlen vereségét a rájátszásban a Kincsem ellen szenvedték el, még hazai pályán. Viszont az alapszakaszban is Tápiószentmártonban a hazaiak örülhettek, így nem volt alaptalan a Szilágyi legénység félelme. A Kincsem remekül kezdett és rögtön az első percben előnybe került, de erre még volt válasza a csengerieknek. Viszont a folytatásban a hazaiak akarata érvényesült és két gólos előnyre tettek szert szünetig. A fordulás után a vendéglátó dominált, de egy vendéggól visszahozta a reményeket, de végül a Kincsem harmadszor is legyőzte riválisát, amivel megerősítette harmadik helyét a tabellán. A Csenger ezzel átadta vezető helyét, így a jövő heti Maglód elleni “döntőre” úgy készülhetnek, hogy a döntetlen már vélhetően nem lesz elég nekik a bajnoki címhez.
A Maglód úgy léphetett pályára, hogy tudta, hogy kikapott a Csenger, így egy győzelemmel három pontra elhúzhatnak a tabellán. Erre minden esélyük meg is volt, főleg az első félidőben, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztak ki, és hamar két gólos előnybe kerültek. A folytatásban viszont nem jöttek a további gólok, amivel eldönthették volna a meccset, ami megbosszulta magát. A Keszi előbb szépített, majd az utolsó pillanatban, egy másodperccel a vége előtt egyenlítettek, így a Maglód két pontot bukott. Kissé csalódottak lehetnek a hazaiak, de az egy szerzett pont is azt jelenti, hogy ők állnak az élen és nincsenek győzelmi kényszerben a jövő heti Csenger elleni rangadón, ami akár sorsdöntő is lehet a kettejük versenyfutásában. Számukra a döntetlen is bajnoki címet jelenthet.
A két csapat jelenlegi formáját tekintve abszolút három esélyes volt a találkozó, amit a vendégek kezdtek jobban. Megszerezték hamar a vezetést, de ezzel szinte minden puskapörüket ellőtték. A Gyöngyös négy góllal válaszolt. Ezután a Földvár csak szaladt az eredmény után, de csak szépítésre futotta, de egy percig nem forgott veszélybe a hazai győzelem. Ezzel a gyöngyösi sikerrel helyet cserélt a tabellán a két együttes, és a Tiszaföldvár visszacsúszott az utolsó helyre és továbbra is nyeretlen a rájátszásban.

KINCSEM FUTSAL - CSENGER FUTSAL 4-2 (3-1)

ENERGIA SC GYÖNGYÖS - TISZAFÖLDVÁR SE 8-3 (4-2)

MAGLÓDI TC - VS DUNAKESZI 2-2 (2-0)

 

Az alapszakasz végén még a felsőházra is volt esélye a Kistarcsának, de ehhez képest már kieső helyen áll. Fontos lett volna nekik a három pont, de a Miskolc is motivált volt, hiszen egy otthon tartott három ponttal szinte biztos bennmaradónak mondhatják magukat. Ennek megfelelően hamar két gólos előnyre tettek szert, ahonnan a Pest-megyei alakulat még visszatudott kapaszkodni. Azonban az utolsó perc ismét a vendéglátóé volt, így végül fölényes győzelmet arattak. A Miskolc így jelenleg első helyen áll az alsóházban, míg a Kistarcsa utolsó előtti, és két pontra van a bennmaradást jelentő 9. helytől. A hátralévő két fordulóban nem nagyon hibázhatnak, ha nem akarnak egy év alatt két osztályt zuhanni.
A Nyírség a már kiesett Szegedet fogadta hazai pályán, így kötelező volt a győzelem, ami elengedhetetlen volt a bent maradáshoz. Az első játékrészben akadozott a gépezet, de fordulás után már érvényesült a nagyobb tudás, és magabiztos győzelemmel sikerült begyűjteni a nagyon fontos három pontot. A Nyírség az utolsó két meccséből ha egyet megnyer, megőrzi másodosztályú tagságát.

MEAFC-MISKOLC - KISTARCSA FUTSAL 7-2 (2-1)

NYÍRSÉG FC - DAFC SZEGED 7-2 (2-2)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink