Ismét érezték a győzelem ízét
2008.10.22 | 00:00
Ismét érezték a győzelem ízét

Ha nem is játszott kirobbanó formában, s továbbra is szenved a sorozatos sérülések miatt, a Székelyudvarhely SK tegnap hozta Focºani-ban a kötelezõt, ledöntötte a legutóbbi két vereség által okozott pszichikai sorompót, és 5-3-ra legyõzve ellenfelét, ismét megérezhette a gyõzelem édes ízét.

Kissé szokatlan, de az adott helyzetben érthetõen mó­dosított sorral kezdte a mér­kõzést az SK, Péter kapott he­lyet a kapuban, a Nicuºan-Mi­hály-Igor-Szõcs négyes pe­dig a pályán. Az utóbbi kettõ visszatérõként rúghatott labdába, hisz Igor sérülésébõl, Szõcs pedig eltiltásából ér­ke­zett visz­sza. A nem túl hosszú csere­padon Balázs, Tóth, Gyurcsányi, Jorginho és Szabó foglalt helyet, késõbb õk is mind játéklehetõséget kaptak. És volt ott még egy igen is­me­rõs arc. Attól félve, hogy egy váratlan sérülés nehogy foghíjasan hagyja egyik sorunkat, a klub felkérésére az SK már vissz­a­vonult csapatkapitánya, Dénes Barna ismét magára öltötte csapatának mezét, készen arra, hogy szükség esetén kisegítse csapatát. Sze­rencsére erre nem került sor, de a fiúk talán nyugodtabban és magabiztosabban rúgtak labdába, tudván, hogy baj e­setén kéznél van a vésztartalék.

Fej fej mellett
A találkozó elsõ öt percében két udvarhelyi helyzet érdemel említést, a 7. percben Jorginho spiccelte ki az alsó sarkot (1-0). Úgy tûnik, a portugál ide­gen­lé­giósnak egyelõre csak idegenben megy a gólgyártás (Galacon is õ szerezte az egyik SK-találatot.) Az elõny azonban nem tartott sokáig, mert két perccel késõbb kapásgólból egyenlített a Foc­ºani. De a hazaiak öröme sem volt hosszú, Igor cselezte magát középre, és a hálóba helyezte a labdát (2-1). Ment ekkor a játék az SK-nak, ennek eredménye­képp a 16. percben egy Jorginho-Szabó összjáték után megduplázódott az udvarhelyi elõny. A félidõben az eredmény mé­gis szorosabb lett a játék­­hoz képest, pár másodperccel a pihenõ elõtt a Péter kapuja elé belõtt labda bepattant a hálóba (3-2).
Elhúz az SK
A második játékrész már Balázst találta a kapuban, a magyar válogatottnak azonban nem volt szerencséje, a 27. percben egy labdavesztést követõen kiegyenlítettek a hazaiak. Az egyensúly azonban alig egy percet élt, egy szögletkombinációból Szõcs visszahozta az elõnyt és a csapat bizalmát. (4-3). Innen már biztonságos játékra törekedett a címvédõ, egyrészt az eredmény védése és a személyi hibák elkerülése végett. A végén a hazaiak kockáztattak: lehozott kapussal labdát vesztettek. Szabó kihasználva a helyzetet, beívelte a labdát a kapuban, pontot téve ezzel egy jó iramú, küzdelmes, és ami a legfontosabb, három pontot érõ gyõztes meccs végére (3-5).

Besûrûsödik a futsalélet
Nem panaszkodhatnak mér­kõ­zéshiányra a futsalbarátok. Ma este nyolctól a Sport 1-en él­õben láthatjuk a nyugati csoport rangadóját, a Déva-Cra­io­va találkozót, szerdán és csü­törtökön délután 5 órától a vá­ro­si sportcsarnokban játsszák a Románia-Lengyelország ba­rát­ságos duplát, jövõ héten pe­dig három hazai meccsnek néz elébe az SK: hétfõn (október 27.) 20 órától SK-Brassó (é­lõ­ben a Sport 1-en), csütörtökön (október 30.) SK-Chiajna, a hét végén pedig (a játéknap még nincs eldöntve) Szentgyörgy csapatát látjuk vendégül. No­vember 5-én pedig bajnok­csapatunk indul Zágrábba, az Eli­te-kör küzdelmeinek hely­szí­nére, hisz véglegesítették a játék­napokat, az SK november 8., 9. és 11-én játszik.

Kozma Mihály
Nagyon örülök a gyõzelemnek, hiszen megtépázott önbizalmunkat is kicsit helyre kellett állítani, és hát a mérkõzés sem volt olyan könnyû. De nagyon küzdöttünk, nagyon akartunk, talán túlságosan is, lelkileg is nagyon kellett ez a siker. Helyenként jól is játszottunk, de el kell ismernem, hogy még nem vagyunk olyan kirobbanó formában, hogy az ilyen meccseket kötelezõen simán hozzuk. Ezért is örülök, hogy gyõzni tudtunk. Azt hozzá kell tennem, hogy sem a szerencse, sem a játékvezetés nem állt mellettünk, dupla nehezen jöttünk ki ebbõl a helyzetbõl.

Szász Csaba

Forrás: www.uh.ro




Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink