Ismét Debrecenbe látogat a Kecskemét
2023.02.24 | 09:26
Ismét Debrecenbe látogat a Kecskemét

A csütörtöki Hali-Veszprém után, péntek este újabb öt mérkőzésre kerül sor a rájátszás első fordulójában. A felsőházban kettő, míg az alsóban három összecsapást rendeznek. A legizgalmasabbnak a Kecskemét debreceni vendégjátéka ígérkezik. A nagy kérdés, hogy az Aramis harmadjára is legyőzi-e a Mezei-Villt.


Rájátszás, 1. forduló
Felső-ház:


Nem sokat kellett várni a feleknek, hogy újra találkozzanak, hiszen múlt héten összecsaptak a kupában. Akkor egy hosszabbításos meccs végén a kecskemétiek örülhettek, és jutottak tovább. Most is hasonló meccsre van kilátás. Nagy küzdelem és szoros eredmény várható. A DEAC amennyiben hasonló eredményt szeretne elérni mint tavaly, hazai pályán be kellene húznia a rangadókat, ellenkező esetben nem lesz esélyük éremért küzdeni. A Kecskemét célja, hogy bajnoki döntőt játszon, amihez az ilyen rangadókat is sikerrel kell venni. Mint a múlt heti kupameccs is mutatja, képesek rá, de ehhez ismét jó játékra lenne szükség. Abszolút három esélyes a találkozó.

Kiváló formában van a Mezei-Vill. Múlt héten sikerrel vette a kupafordulót, és a bajnokságban hét meccse veretlen. Ennek köszönhetően a második helyről várhatják a folytatást, és egy jó rajttal megerősítenék dobogós helyüket. Ez nem ígérkezik könnyűnek az Aramis ellen, hiszen az alapszakaszban egyedüliként a budaörsiek oda-vissza legyőzték őket. A bajnokság elején hazai pályán szoros csatában nyertek Bognárék, majd Berettyóújfaluban egy igen gazdag meccsen gyűjtötték be a három pontot. Amennyiben a vendéglátók is szeretnének a végén éremért játszani, szükség van a bravúrokra, főleg hazai pályán. Egy otthoni sikerrel rögtön egy helyet előrébb tudnának lépni a tabellán, de több hiányzójuk fényében ez igen nehéznek tűnik. A régóta sérült játékosokra továbbra sem számíthat Moga mester, míg Sámson eligazolt, Fekete Olivér pedig eltiltását tölti. Ezzel szemben a Mezei-Vill teljes kerettel vághat neki az összecsapásnak, így az ő sikerükre nagyobb esély van.


Alsó-ház:

Az alsóházban az egyetemisták helyzete a legnehezebb, hiszen ők kezdhetik a rájátszást az utolsó helyről. Viszont ami jó hír, hogy hiába voltak az alapszakaszban leszakadva az előttük állóktól, jelenleg két ponttal vannak csak lemaradva a már bentmaradást jelentő nyolcadik helytől. Amennyiben valóban szeretnének bennmaradni, szükség van a bravúrokra és a váratlan győzelmekre, ilyen lenne a ma esti összecsapásuk is. A Nyíregyháza ellen mind a két meccsen közel voltak a pontszerzéshez. hiszen sokáig vezettek is, illetve a Lovas-alakulat csak a hajrában tudta megszerezni a győztes gólt. Ezek fényében most is lehet keresnivalójuk, de a vendéglátók is szeretnének jól rajtolni. Amennyiben a hazaiak győzelemmel kezdenek, nem valószínű, hogy lesznek kiesési gondjai és felszabadultan játszhatnak a folytatásban. A hazaiak a találkozó esélyesei és meglepetés lenne egy fővárosi pontszerzés.

Igazi hatpontos meccsre kerül sor Dunakeszin. A két csapatot mindössze két pont választja el a tabellán, így egy hazai sikerrel meg is előzhetik a Tigrisek ellenfelüket. Ez nem olyan rég, az alapszakasz hajrájában összejött, így bizakodhat a Rubi. A fővárosiaknak elmúlt hat bajnokijukból egyet sem sikerült megnyerni, pedig többször közel voltak hozzá. Talán most lenne a legfontosabb, hogy megszakadjon ez a rossz sorozat. Egy jó rajt mindig fontos, de most ez hatványozottan igaz. Amennyiben az Akadémisták nyerni tudnának, lerázhatnák az üldözőket, ami megalapozhatna egy jó rájátszást. A hazai pálya a Rubi mellett szól, de nem lepődnénk meg egy vendég sikeren sem.

Az Újpest a hetedik helyen végzett az alapszakaszban, így maximális, hét ponttal kezdheti meg a rájátszást. Ott szinte minden meccsét megnyerte mostani riválisai ellen, így számukra nem a kiesés elkerülése lehet a cél, hanem megnyerni az alsóházat. Ehhez ma este megtehetik az első lépést. A Nyírbátort mind a kétszer magabiztosan, három góllal verte, és most is nehéz elképzelni, hogy a vendégek pontot tudnának szerezni. A vendégeknek nagyon fontos lenne egy győzelem, de nagy meglepetés lenne, ha ponttal vagy pontokkal tudnának távozni a fővárosból.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink