Interjú a válogatott hálóőrével
2014.07.19 | 00:00
Interjú a válogatott hálóőrével

 

A Rába ETO nõi futsal csapata kedden megkezdi a felkészülést az új idényre, azonban Bocsárdi Eszter a válogatott második számú kapusa már két hete edzésbe állt. Eszter a gyõriek meghatározó játékosa, aki tavasszal került a csapathoz és oroszlánrésze van abban, hogy újoncként második helyen végzett az ETO az NB I-ben. Az Agárdi Popstrandon a Neoton koncert elõtt találkoztunk a kitûnõ hálóõrrel, aki vakációja ellenére is szakított idõt arra, hogy válaszoljon kérdéseinkre.

Futsal-Hungary: - A Rába ETO az elõzõ szezonban újoncként a második helyen végzett és ebben neked óriási szereped volt. Nyugodtan ki lehet jelenteni bravúrjaid nélkül, talán még a dobogó sem jött volna össze csapatodnak.

Bocsárdi Eszter: - Köszönöm az elismerõ szavakat. Úgy gondolom, hogy a második hely a csapat érdeme, hiszen a gólokat nem én rúgom. Mindenkinek nagy szerepe van benne és nagyon örülök, hogy egy ilyen csapatban játszhatok, ahol a lányok nem csak a gyõzelemért, de egymásért is küzdenek a pályán.

F-H: - A korábbi években is magas szinten teljesítettél azonban talán kevésbé voltál annyira kiegyensúlyozott, mint az elõzõ idényben. Ki lehet jelenteni, hogy mostanra értél be?
Azt gondolom, mostanság valóban olyan teljesítményt nyújtok, ami nem ingadozik, de ez annak köszönhetõ, hogy olyan csapatban játszom, ahol szeretnek és megbecsülnek, ha a csapat nem támogatna, akkor nem tartanék itt.

F-H: - Mi azt vártuk, hogy az év kapusa választáson legrosszabb esetben a második helyen végezzél. Az edzõk azonban egy hellyel hátrébbra raktak. Csalódásként élted át ezt vagy éppen ellenkezõleg büszke voltál arra, hogy az edzõk szerint is tagja vagy a magyar kapusok legszûkebb elitjének?
Örülök neki, hogy az edzõk úgy látják, hogy Magyarország harmadik legjobb kapusa vagyok. Nem voltam csalódott hisz ezek a szavazatok ösztönöznek arra, hogy még többet edzek, még jobb legyek és küzdjek azért, hogy legközelebb elõrébb végezzek.

F-H: - Teljesítményedre Sito Rivera szövetségi kapitány is felfigyelt és rendszeresen behív a magyar válogatott keretébe is, ahol Te dicséretes módon mindig megjelensz. Ez alapján arra következtetünk a válogatottság számodra szent és sérthetetlen..
Ha valakit meghívnak a válogatottba az azt jelenti, hogy látják benne a jövõt, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar meghívást kapok a legjobbak közé. Számomra ez egy cél volt, így amikor tudok, és behívnak, természetesen megjelenek!
Hiszen ez egy olyan esemény, amin Magyarországot képviselheti az ember és ez nem mindenkinek adatik meg.

F-H: - A szövetségi kapitány a felkészülési mérkõzéseken minden mezõnyjátékosnak bizonyítási lehetõséget adott, azonban kapusposzton Vincze Anikó gyakorlatilag végigvédte a mérkõzéseket. Ez némileg meglepõ, mert bár minden tiszteletünk Anikóé messze nem a legjobb idényét produkálta. Jó a magyar futsalnak, hogy a pályafutása vége felé közeledõ kapus mellett nem kapnak nemzetközi mérkõzésen bizonyítási lehetõséget a fiatalok? Hiszen legjobb esetben is 2-3 év mire az UEFA kiírja az EB és VB-selejtezõket és akkor már Anikó alighanem már vissza is vonult..
Nem szívesen kritizálom senkinek a döntését, az edzõ úgy látja jól, hogy Anikónak kell védeni akkor neki kell. Még ha nem is védett minden meccsen topformában, de nem biztos, hogy jó megoldás, hogy például nekem egyáltalán nincs nemzetközi rutinom és a többi fiatal hálóõr is elmondhatja ugyanezt magáról. De ezt a szövetségi kapitánynak kell eldöntenie, nem nekem!

F-H: - A napokban megkezdõdik az alapozás klubodban. Te viszont már hetekkel korábban edzésbe álltál.
A csapattal a felkészülés csak kedden kezdõdik, de én már valóban két hete elkezdtem edzeni egy személyi edzõvel (Zsolnai Zita) aki rengeteget segít nekem abban, hogy az állóképességem és a gyorsaságom fejlõdjön. Heti 3-4 edzést csinálunk Zitával, aki rengeteg új dolgot vitt az edzésembe, amit nagyon köszönök neki.

F-H: - Úgy tudjuk jelentõs áldozatot hoztál azért, hogy valamennyi edzésen jelen tudjál lenni..
Hála a vezetõségnek biztosítanak nekem szállást azokra a napokra, amikor esetleg autóval nem tudok elmenni az alapozás helyszínére, de igen, vannak dolgok, amiket nehéz itt hagyni, de a csapatért bármilyen áldozatra képes vagyok, az edzéseket pedig semmi pénzért nem hagynám ki.

F-H: Azok közé a futsalkapusok közé tartozol, aki nagyon komolyan veszi az edzéseket és a legjobb kapusedzõkkel dolgozhattál az évek során. Kitõl-miket tanultál?
A felsorolást Reveland Zoltánnal kezdeném, aki az elsõ kapusedzõm volt, õ volt az, aki megtanította nekem a futsal alapjait, úgy érzem nélküle, már nem futsaloznék vagy nem tartanék itt.

Másodszor Bakos Istvánt nevezném meg, aki a férfi válogatottnak is volt a kapusedzõje, neki is nagyon sok mindent köszönhetek, hiszen Reveland Zoltán után egy másik nagy névvel is dolgozhattam, István rengeteg idõt és energiát fordított a fejlõdésemre. Elõször a futsalkapus-iskolájában, majd a BME Docler Academy futsal klubban biztosította nekem az edzési lehetõségeket. Nagyon szívesen edzettem vele, hiszem személyre szabott edzéseket csinált. A gyorsaságomat és a reflexeimet fejlesztette.

A mostani edzõm pedig Balázs Zoltán, aki - bátran jelentem ki - Magyarország legjobb futsalkapusa. Zoli szintén személyre szabott edzést csinál, kijár a meccsekre és a hibáimat kijavítva állunk neki a hétnek, sokat köszönhetek neki, lelkileg is támogat, és edzésen mindig kihozza belõlem a maximumot.

F-H: - Parádés szezonod után nem okozott meglepetést, hogy a Rába ETO szakmai stábja igényt tart rád az új szezonban is. Könnyen megegyeztél a vezetõkkel?
Igazából nem volt kérdés, hogy maradok-e vagy sem, meg akarnak-e tartani vagy sem.

F-H: - Essen szó az új idényrõl is.. A télen papíron jelentõsen meggyengült az ETO a "sztárocskák" eligazolásával. Mégis pont akkor jöttek az eredmények és lett eredményesebb a csapat, amikor õk elmentek. Igen ám de most már a szakma nem az újoncot látja az ETO-ban hanem egyértelmûen bajnokesélyes csapatot. Képesek lesztek megfelelni az elvárásoknak?
Sokak örömére végre lesz verseny a csapatok között és nem lesz egyértelmû, hogy ki nyeri a bajnokságot. Úgy gondolom bármi lehetséges és bármi megtörténhet a 2014/2015-s szezonban. Az Astra legyõzésével azt gondolom, hogy a csapatunk most már bármire képes! Szerintem nem az a fontos, hogy egy csapatban úgynevezett sztárok játszanak, hanem az, hogy a pályán és a pályán kívül is minden rendben legyen. Nálunk egy nagyon összetartó csapat van, és bátran ki merem jelenti, hogy a csapaton belül szoros barátságok kötõdtek.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink