Indul a bajnoki döntő!
2008.05.19 | 00:00
Indul a bajnoki döntő!

Hétfõ este útnak indul a bajnoki döntõ meccsfolyama, a két résztvevõ a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu és a Goldball RFC Csömör.

Az alapszakaszban ez a két egyesület érte el az elsõ illetve a második helyet, így ezek alapján talán Magyarország két legjobb csapatát láthatják a futsal kedvelõi.

Az MVFC továbbra is veretlen, tartja, sõt folyamatosan növeli a bajnoki csúcsot, ami az elsõ osztályban veretlenül lejátszott meccsek számát jelenti. Az elõdöntõ visszavágóján már a huszonötödik ilyen mérkõzésen estek túl. A rekordot eddig a Rubeola tartotta, s most ezért is, na meg persze a bajnoki címért is küzd majd a pest-megyei társaság.

Mint azt az élvonalbeli edzõk, és vezetõk is kiemelték nyilatkozataikban, s a futsal világában járatosak is sokan megerõsítenek: a csapategység és az egyéniségek párviadalára kerül sor.

A csömörieknél sok olyan nevet említhetünk, akik egy-egy villanással bármikor képesek eldönteni egy találkozót. A százszoros válogatott Jávor István, a többszörös gólkirály Simon Péter, a technikás Semsei Mihály, mellett említhetjük még Szimcsák Tamást, Kovacsics Károlyt, Nyáry Gusztávot, Kollár Zsoltot vagy Ughy Márkot, és akkor még Gyõrfi
Józsefrõl, Vörös Péterrõl, Balázs Leventérõl vagy Fórizs Sándorról nem is beszéltünk.

A másik oldalon sem maradnak el talán játéktudásban a keret tagjai, ám sokkal fontosabbnak tartják Berettyóújfaluban azt, hogy egységet alkossanak a játékosok. A nagy munkabírású Trencsényi János, a távoli bombáiról híres Nagy István, a talán legtöbbet fejlõdõ Nagy Tamás, a gópasszkirály Lovas Norbert, a szélvészgyors Sáfár Tony, a csapakapitány Tamás László, a labdával mindent tudó Angyalos András, a remek kapusok Pallai Gábor és Moga Lóránt, a jól beilleszkedõ Gál István, a sérülésébõl visszatért Turzó József vagy a "Koli", azaz Kolompár Zsolt is fontos elemei annak a gépezetnek, amit Mezei-Villnek hívnak, s ami idén eddig hibátlanul mûködött.

Mindkét oldalon játékos-edzõk tevékenykednek, akik elmondták véleményüket a következõ meccsekkel kapcsolatban.

Szitkó Róbert
Szitkó Róbert:
Nehéz mérkõzés lesz, ebben biztos vagyok. A Csömör egy kellemetlen stílusú csapat, nehéz lesz ellenük játszani. Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük az elsõ mérkõzést. Létfontosságúnak tartom, hogy ki szerez elõnyt az elsõ összecsapáson. Ha nyerünk hétfõn, akkor sokkal nyugodtabban utazhatunk Csömörre. Sajnos Nagy Pisti hiányát biztosan meg fogjuk érezni, de remélem az itthoni meccset be tudjuk húzni. Szerintem nem három mérkõzésen dõl el a bajnoki cím, így eltiltottunk játékára nagy szükség lesz a továbbiakban.

Somogyi Krisztián
Somogyi Krisztián:
Tiszteletet parancsoló az idei szezonban nyjtott teljesítményük, az, hogy veretlenül jutottak a döntõbe, az önmagáért beszél. Szeretnénk megtörni ezt a hegemóniát, és a fináléban, amikor a legfájóbb, elvenni a veretlenséget. Apróbb sérülésekkel mindig bajlódnak játékosaink, illetve a nagypályás elfoglaltságból adódóan még nem tiszta, hogy ki az aki rendelkezésre áll a hétfõi mérkzésen. Elõreláthatóan azonban közel a legjobb összeállításban tudunk a pályára lépni. Az alapszakaszbeli két mérkõzésbõl nem igazán lehet messzemenõ következtetéseket levonni. Ez a szakasz már egészen más attitûdöt igényel. Aki jobban elkapja a fonalat az elején, annak van nagyobb esélye megnyerni a döntõt, itt már nüanszok fognak dönteni. Az elõdöntõben mi jól álltunk a dolgokhoz, jól jöttünk ki belõle, sokgólos meccseken tudtunk nyerni, s ebbõl próbálunk építkezni, profitálni belõle a döntõben is. Három, négy vagy öt meccsre számítok, attól függõen, hogy mennyi szükségeltetik ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot.


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink