Igazságos pontosztozkodás a rangadón
2021.01.20 | 14:22
Igazságos pontosztozkodás a rangadón

Nem mindennapi izgalmak után, kétgólos hátrányból felállva ért el döntetlent a listavezető Haladás vendéglátójaként a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I keddi rangadóján.

Hajrájához érkezett az első osztályú futsalbajnokság alapszakasza, a 14. fordulóból elhalasztott szuperrangadón a harmadik helyen álló Veszprém a veretlenül éllovas Haladást fogadta a zárt kapus Március 15. utcai sportcsarnokban.

Fehér Zsolt betegsége miatt ezúttal is Németh Gábor másodedző irányította a bakonyiakat, akiknél Sásdi Bálint szintén betegség, Bencsik Roland pedig sérülés miatt hiányzott.

Kifejezetten agilisan kezdett a házigazda, alig tíz másodperc telt el a találkozóból, amikor Rutai lövését követően Gyimesinek máris védenie kellett. Kisvártatva Tatai tüzelt távolról, majd Pál szabadrúgása jutott el a kapuig, mindkétszer Gyimesi hárított.

A 4. percben alakult ki az első veszélyesebb szombathelyi lehetőség: Dróth sarokkal vette célba a veszprémi kaput, de Spandler felszedte a játékszert. Nem sokkal később aztán már gólra váltotta helyzetét a listavezető. Hajmási beadása találta meg a középen érkező Gerencsért, a tizennyolc esztendős tehetség pedig nem hibázott (0-1).

A folytatásban is a vasiak domináltak, Spandler védései is kellettek az eredmény tartásához. A 8. minutumban ismét Hajmási adott gólpasszt, melyből ezúttal Sipos talált be (0-2).

Németh Gábor időkérése után is a Haladás akarata érvényesült. Dávid közvetlen közelről hibázott ziccert, Dróth pedig egyedül vezethette a labdát Spandlerre, de ez is kimaradt.

A játékrész derekánál Fridrich vetődött bele Dróth löketébe, a túloldalon pedig a spanyol Montero lőtt a kapu fölé.

A szünethez közeledve több veszélyes akciót is vezetett a Balaton Bútor. Boromisza szögletét követően Pál gyönyörű mozdulattal csapta be Vast, Komáromival kényszerítőzött, aztán a hálóba durrantott (1-2).S ezzel még nem volt vége: Dróth technikai hibáját kihasználva Tatai roboghatott végig a pályán, majd lőtt a jobb alsó sarokba (2-2).

A térfélcsere után is jó iramban folytatódott a találkozó, de a hálók sokáig érintetlenek maradtak. Egészen a 29. percig, amikor is Gerencsér átadásából a kiemelkedő védőmunkát végző Simics talált be (2-3).

A Veszprém átvette a játék irányítását. Pál kiváló helyzetbe hozta Tatait, ám a góllövőlista vezetője rosszul találta el a labdát. A túloldalon Gerencsér járt közel a duplázáshoz, Spandler kiszolgáltatott helyzetben hárított.

Egyre nagyobb nyomás alá helyezte vendégeit a Balaton Bútor. Gyimesi előbb Tatai löketét, majd Pál szabadrúgását is kiütötte. A 38. percben végre megzörrent a szombathelyi kapu, de Montero gólját kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Az utolsó két percben vészkapussal rohamoztak a kékmezesek, Rutai azonnal tüzelt, Gyimesi ezt is védte. Boromisza hatalmas lendülettel vitte végig a labdát az oldalvonal mellett, a túloldalon jó ütemben érkező Tataihoz tálalt, aki megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját (3-3).

Ekkor a Vas megyeiek álltak át öt a négy elleni játékra, Dróth távoli bombáját kiütötte Spandler. Montero lehetett volna a meccs hőse. A spanyol ugyanis két alkalommal is üres kapura lőhetett – másodjára egy másodperccel a vége előtt –, de mindkétszer pontatlanul célzott.

Maradt a döntetlen, a Nyírgyulaj után a Veszprém lett a második csapat, amely az idény során pontot tudott csenni a bajnokaspiránstól.

FOTÓGALÉRIA

Futsal NB I, a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Balaton Bútor FC Veszprém–Haladás VSE 3-3 (2-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
Vezette: Tamási (Ibriksz, Imrő)

Veszprém
: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Klcsó (kapus), Cseresznyés, Palvek, Fridrich, Komáromi, Montero, Bencsik Á., Fellembek
Megbízott edző: Németh Gábor

Haladás: Gyimesi – Darrier, Horváth P., Simics, Dróth
Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Nagy K. Hajmási, Sipos,Dávid, Gerencsér, Vas, Vidák
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Pál (18.), Tatai (20., 39.), ill. Gerencsér (5.), Sipos (8.), Simics (29.)

Németh Gábor: – Végletekig kiélezett, szoros, egyszóval remek mérkőzést játszottunk az éllovassal. Álmosan kezdtünk, után azonban tanúbizonyságot tettünk arról, hogy ez a csapat nagyon sok mindenre képes. Le a kalappal a srácok előtt. A pontszerzésünket Fehér Zsoltnak ajánljuk.

Juan Ramon Calvo Rodriguez: – Szoros mérkőzést láthattunk, mindkét fél rengeteg helyzetet dolgozott ki. Kétgólos vezetésünk után a harmadik, negyedik gólunkat is belőhettük volna, de kihagytuk a helyzeteket. Ellenfelünk végig ott loholt a nyakunkban, s egyenlíteni tudott. Tanulni kell a hibáinkból. Csalódott vagyok, mert három pontért érkeztünk Veszprémbe.

Forrás: vehir.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Budaörs Futsal - Tolna-Mözs (2021.02.28, stream)
2021.02.27 | 11:26
FTC-Fisher Klíma - Újpest RFC-220 Volt (2021.02.25, stream)
2021.02.25 | 11:45

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.02.27 | 09:27
2021.02.26 | 11:17
2021.02.03 | 16:20
2021.02.02 | 21:07
2020.12.10 | 10:20
Támogatóink

Partnereink