Igazi csapatmunka volt
2008.07.11 | 00:00
Igazi csapatmunka volt

Mint már beszámoltunk róla, a 2007-2008-as hazai futsalszezonban a berettyóújfalui Mezei-Vill FC csapata bizonyult a legjobbnak. A hajdúságiak ráadásul veretlenül szerezték meg történetük elsõ magyar bajnoki címét. A remekül sikerült szezont végül egy jól megérdemelt olaszországi utazással zárta az együttes. A csapat játékos-edzõjét, Szitkó Róbertet a hazérkezést követõen kerestük fel. A csapatára rendkívül büszke trénerrel a mögöttük hagyott szezonról valamint az elõttük álló feladatokról beszélgettünk.


- A tavalyi harmadik hely után milyen célkitûzéssel vágtak neki a 2007-2008-as futsalszezonnak?
A minimális célkitûzésünk a rájátszásba kerülés, azaz az elsõ négy hely valamelyikének megszerzése volt. Természetesen tudtuk, hogy ha már bent vagyunk a rájátszásba, akkor ott minden lehet, a bajnoki címet is megszerezhetjük. Amit nagy örömünkre kiegyensúlyozott teljesítménnyel sikerült megszereznünk.

- A kiegyensúlyozottságra valóban nem lehetett panasz, hiszen veretlenül szerezték meg a bajnoki aranyérmet. Titkon számítottak ilyen teljesítményre?
Ahogy az elõbb is említettem a bajnoki címben reménykedtünk, ám arra azért nem számoltunk, hogy veretlenül tudjuk megszerezni az elsõséget. A rájátszással együtt 27 mérkõzést sikerült vereség nélkül lejátszanunk ebben a szezonban.

- Ez igen dicséretes. Minek köszönhetõ ez a hibátlan produkció?
Azt hiszem annak, hogy CSAPATKÉNT sikerült kimagaslót nyújtanunk. Véleményem szerint van 2-3 olyan együttes a mezõnyben, akiknél több egyénileg képzett játékos található, mint nálunk, viszont csapategységben magasan kiemelkedtünk a honi mezõnybõl. Elsõsorban ennek a gyümölcse a mostani aranyérmünk.

- Hány edzés, milyen felkészülés vár a csapatra?
Az idén picit hamarabb, már július közepén heti 3-4 edzéssel, és több elõkészületi mérkõzéssel kezdjük el a felkészülést a következõ bajnokságra. A bajnokság közben, pedig hetente 2-3 edzéssel szoktunk készülni az aktuális mérkõzésekre. Az edzésszám ekkor már attól függ, hogy játszunk-e mérkõzést az adott héten vagy sem. Ez elõreláthatólag a továbbiakban sem fog nagymértékben változni. Arra azért mindig figyelünk, hogy a megfelelõ ritmus meglegyen a felkészülésünkben a szezon közben is. Ráadásul azt sem felejtsük el, hogy a csapat jelentõs része nagypályán is futballozik. Olykor pedig nehéz összeegyeztetni a tréningeket a futsalcsapat és a nagypályás csapat között.

-  Azért a nagypálya és a teremfoci között óriási a különbség. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az ideális futsaljátékosnak?
Valóban óriási a különbség a két játék között. Nem csak a pálya- és a labdaméret eltérõ. Elõször is nagyon fontos az átlagosnál jobb technikai tudás. Jó fizikai állóképességgel és gyorsasággal is kell rendelkeznie a labdarúgónak ahhoz, hogy remek futsaljátékos váljék belõle. Valamint rendkívül fegyelmezetnek kell lennie, nálunk pedig az is fontos hogy ne egyénieskedõ, hanem igazi csapatember legyen az illetõ. A futsalban az ütközésekre is jobban oda kell figyelni, hiszen ebben a játékban a szabálytalanságoknak sokkal nagyobb következményei vannak, mint a labdarúgás más területein.

- Lehet-e ezt még überelni. Milyen célt tûzhetnek ki maguk elé ezekután?
Mindenekelõtt szeretnénk magtartani a bajnoki címünket. Persze jól tudjuk, hogy megtartani az elsõséget sokkal nehezebb, mint megszerezni azt, így egyáltalán nem lesz könnyû dolgunk az elõttünk álló szezonban. Ráadásul idén a Bajnokok Ligájában is elindulunk, ahol úgy gondolom az elsõ körben reális esélyünk van a továbbjutásra. Már csak azért is mert a Fõnix Csarnokban lépünk majd pályára, elõreláthatólag szeptember 9-12 között. Ahol mindenkit szeretettel várunk! A második fordulóban azonban több profi klubbal is szembetalálhatjuk magunkat, ahol a tisztes helytállás a célunk.

- A játékoskeretben lesznek-e változások a nyáron?
Valószínûleg igen, 1-2 játékost szeretnénk Berettyóújfalura csábítani. Vicickó Lászlóval már beszélgettünk is az esetleges közös munkáról, vele igen közel állunk a megállapodáshoz. Román játékosunk, Sáfár Tóni viszont nem rég tudatta velem, hogy szeretné magát nagypályán komolyabb szinten kipróbálni. Õ várhatóan napokon belül választ fog majd adni arra, hogy elkezdi-e velünk a felkészülést az õszi szezonra vagy sem.

- Ha jól tudom nem rég volt a csapat egy olaszországi kiránduláson. Hogy sikerült ez a kis kiruccanás?
Azt hiszem a csapat nevében is nyugodtan kijelenthetem nagyon kellemesen éreztük magunkat az Olaszországban eltöltött egy hét alatt. Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak. Sok szép helyen voltunk, sokat buliztunk, úgyhogy igazán jól éreztük magunkat. Persze a foci sem maradhatott ki, az egyik nap a társaságot több csapatra osztva, valamint helyi  baráti csapatokkal egy villámtornát „rendeztünk" illetve hobbi szinten a strandon is rúgtuk a labdát. Remek kikapcsolódás volt, ami még jobban összekovácsolta a csapategységünket. Jobb kedvvel, feltöltõdve vághatunk neki a felkészülési idõszaknak.

Kvaka Árpád

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink