Idegenben nyert a TF és a Szekszárd is
2020.12.22 | 12:31
Idegenben nyert a TF és a Szekszárd is

Mindkét mérkőzés szoros volt, ám az egyik csak egy félideig. A TF és a Szekszárd tett egy nagy lépést a Final Four felé, a szekszárdiak fél lábbal már mondhatni bent is vannak, ám az egyetemistákra vár még otthon egy nagyon nehéz meccs, hogy ezt elmondhassák magukról.

Női Futsal Magyar Kupa 3. forduló (negyeddöntő), 1. mérkőzések

DEAC – TFSE 1-2 (1-1)
2020.12.20. 17:00, Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Szűcs – Erdélyi – Vasziliu

DEAC: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Horváth V.
Csere: Tóth R., Fekete, Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény
Edző: Quirikó Vivien

TFSE: Ősz – Tell, Pádár, Folk, Gruber
Csere: Kovács, Kiss G., Benkő, Janicsek, Móczik
Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerző: Krascsenics Cs. (10’), illetve Benkő (5’), Folk (31’)

Sárga lap: Pádár (10’), Folk (29’)

A Kupa idén legérdekesebbnek ígérkező párharcát Debrecenben kezdték a felek. A mérkőzés legelejétől kezdve ment az adok-kapok, számtalan kontrát vezetett mindkét csapat, ám az első percekben sok volt a pontatlanság. Az ötödik percben azonban ígéretes támadást vezethetett a TF, Üveges támadt ki Pádárra, aki Benkővel kényszerítőzött, ám ekkor még szerelni tudta Tóth Nóra. A labda azonban Folkhoz került, aki egyből, átvétel nélkül tovább tette Benkőnek, aki pedig köszönte szépen, és Torma Lilla lábai között a kapuba passzolta a labdát.

Érdekesség, hogy a gólszerző Benkő Mónika Újpesten futballozik nagypályán, így kevés meccsen tudott eddig pályára lépni a TFSE színeiben, de úgy tűnik, hasznos a csapatnak, amikor el tud jönni. A vendégek egészen magasra tolták fel ezután a védekezésüket, sokszor Tell Zsófi centerposzton vezényelte a letámadást, a Debrecen pedig egy szép labdakihozatalból ki is használta ezt: Horváth ívelte Krascsenicshez, aki egy átvétel után Ősz mellett-fölött okosan a kapuba helyezte a labdát. A félidőre így döntetlennel vonulhattak a csapatok, voltak lehetőségeik, de inkább a mezőnyjátékról szólt az első játékrész.

A második félidőben is hasonlóan történtek a dolgok, kicsit visszább álltak a vendégek, a DEAC pedig próbált támadásokat építeni. Ez nem járt túl sok sikerrel, annyira nem, hogy Folk kapott a TF labdakihozatala után szép passzt Telltől, kiválóan észrevette, hogy Pádárt kissé üresen hagyta Tóth Nóra. Pancsa lövését még védeni tudta Torma Lilla, ám a kipattanóra érkezett Folk, és könyörtelenül bevágta a labdát a hálóba, megszerezve a vezetést. A meccs további részében is voltak helyzetek, itt is, ott is, de talán a vendégeknek nagyobbak, a Debrecen kicsit enerváltnak tűnt ezen a mérkőzésen. Egy hazai szabadrúgásnál Gruber Brigittát találta el csúnyán a labda, el is vitték a mentők agyrázkódás gyanújával, neki ezúton is jobbulást kívánunk! Az állás nem módosult, így a TFSE egygólos előnnyel várhatja a januári visszavágót.

FOTÓGALÉRIA

Üveges Katalin: - Sajnálatos módon nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Az elmúlt 2 hétben 4 meccset játszottunk, talán ez érződött most a csapaton. Mintha fáradtak lettek volna a lábak, és mentálisan se voltunk eléggé koncentráltak. A TF az egyik legerősebb csapat a bajnokságban, aktuális helyezésük a tabellán nem reális. Az egyik legerősebb kerettel rendelkezik. A 2:1-es vereség abszolút elfogadható eredmény ellenük. még akkor is ha a döntetlent tartottam volna igazságosnak a mai mérkőzés képe alapján. Ám nincs veszve semmi. Az ünnepek után készülünk a visszavágóra. Gratulálok a TF-nek a győzelemhez. Kellemes Ünnepeket!

 

Csepel UP SE – Szekszárdi FC (2-3) 2-6
2020.12.20. 19:00, Budapest, Csepeli ÁMK
Vezette: Agócs – Tóth I., Tóth

Csepel UP SE: Káli – Horváth T., Diamant, Kókai, Nagy B.
Csere: Forgács, Schuszter, Boda, Pável, Tajti
Edző: Kincses Ernő

Szekszárdi FC: Kerekes – Mausz, Nagy-Cseke, Horváth K., Schell
Csere: Csóka, Lipovszky, Kágyi R., Dombi, Schwarz
Edző: Micskó Márk, Kágyi István

Gólszerző: Pável (6’), Nagy B. (18’), illetve Schell (4’, 11’), Horváth K. (8’, 26’, 38’ – büntetőből), Nagy-Cseke (21’)

Sárga lap: Kincses Ernő (33’), Diamant (35’), Forgács (38’)

Az első perctől lelkesen próbálkozott mindkét csapat, a csepeliek ütöttek-vágtak, mindent megtettek, hogy megszorongassák ellenfeleiket, kontráikban volt is veszély. A vezetést azonban a címvédő Szekszárd szerezte meg, Nagy-Cseke próbálkozott először jobbal, majd ballal, Káli védeni tudott, azonban a kipattanót Schell könyörtelenül a léc alá vágta. A hazaiak azonban nem adták fel, Kókai parádés passzát Pável becsúszva juttatta Kerekes lábai között a hálóba. Két percig tartott a döntetlen, amikor egy szöglet után Horváth Kata messziről lőtt hatalmas gólt, újra megszerezve a vezetést csapatának. A csepeliek is próbálkoztak kontrákkal, ívelésekkel, de nem tudták sokáig tartani a labdát, domináltak a vendég szekszárdiak. Ennek meg is volt az eredménye, a tizenegyedik percben Nagy-Cseke volt nagyon önzetlen, és a félig üres kapu előtt álló Schellnek passzolt, aki pedig nem hibázott közelről. Veszélyes kontrákat vezethetett a Csepel is, Kerekes több védést is bemutatott, ám Nagy Boglárka távoli lövésénél nem sikerült védenie, és a hosszú alsóban kötött ki a labda, így egygólos vendég előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is a Szekszárd dominált, éppen, hogy elkezdtek újra játszani a csapatok, Nagy-Cseke fordult le szépen védőjéről a kapuhoz nagyon közel, első lövését még bravúrral spárgázta ki Forgács, ám a kipattanót berúgta Edina. Ezután egy igen érdekes gólnak lehettek szemtanúi a csapatok, Horváth Kata saját térfeléről ívelte fel a labdát, amit a hatoson belül egyedül maradó Nagy-Cseke okosan elengedett, Forgácsot megzavarva, így a hálóban kötött ki a játékszer. Az utolsó találatnál talán kicsit könnyedén fújt sípjába a játékvezető, Forgácsot látta szabálytalannak Nagy-Csekével szemben, a megítélt büntetőt pedig Horváth Kata magabiztosan értékesítette. Megérdemelten nyert a Szekszárd, valószínűleg eldöntve a továbbjutás sorsát, de a hazai Csepel csapatát is mindenképp dicséret illeti, próbáltak játszani, kellemes meglepetés voltak a legjobb nyolc csapat között. Azért várjuk, hogy a visszavágón mire lesznek képesek a csapatok.

Kattints IDE a mérkőzésért!

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink