Idegenben is győzni tudott a DEAC
2020.02.12 | 11:56
Idegenben is győzni tudott a DEAC Az utolsó percekben mattolta a Gyulai Amazonokat a DEAC a női futsal NBI-ben. A két csapat első mérkőzésén, annak ellenére, hogy akkor igen tartalékosan állt fel a Gyula, nagyon jó és fordulatos mérkőzést játszottak a csapatok. Ugyanilyen találkozót vártak mindkét oldalról a februári visszavágón is, hiszen a gyulai katlanban nagyon nehéz minden csapatnak pontot szereznie. Az első gólt az új szerzemény, André Antónia szerezte a találkozó 5. percében. A gól után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de Palócz Mónika és Kósa Viktória is remek formában védett. Kurai Nikolett 9. percben akasztott egy nagy gólt a vendégek kapujába, így újra visszahozta a reményeket csapatának. Nem sokkal később, egész pontosan a 11. percben Horváth Petra hagyta kihagyhatatlan helyzetbe Krascsenics Csillát, aki nem is hibázott, vezetéshez juttatta a DEAC-ot. Igyekeztek letámadni a hazaiak, de mindkét oldalon több volt a technikai hiba az első játékrészben.

IMG_2275

A második félidőt egy gólos vezetéssel Üveges Katalin lányai kezdték jobban, Horváth Viktória szinte a középkezdésből szerzett góljával máris két találattal vezettek a debreceniek. A bekapott gól nem szegte kedvét Molnárné Irénke lányainak,  több lehetőséget is elpuskáztak a vendégek kapuja előtt. A fegyelmezett, technikás futsalt játszó hajdúságiak nem bíztak semmit a véletlenre a mérkőzés utolsó 10 percében. Noha, a 24. percben még Bálint Rebeka értékesítette a mai napon a gyulaiak közül legjobb egyéni teljesítményt nyújtó Kurai Nikolett passzát, egy gólra módosítva a különbséget. A mérkőzés végén, 3:2-es állásnál, időkérést követően gyulai oldalról jött egy rövidzárlat, nem egész 4 perc leforgása alatt szerzett 3 gólt a Debrecen Czégény Zsuzsánna, Horváth Petra és Krascsenics Csilla révén, felőrölve ellenfelét és magabiztos győzelmet aratva hozta el a 3 pontot a bajnokesélyes. A látottak alapján ekkora különbség nem volt a két csapat között, de ez semmit nem von le a remek formában játszó Debrecen oldaláról.

IMG_2394

Gyulai Amazonok – DEAC 2-6 (1-2) Gyulai Városi Sportcsarnok Vezette:Baráth – Benyovszki – Kiss P Gyulai Amazonok: Palócz Mónika - Fülöp Diána, Molnár Ágnes, Balogh Noémi, Bálint Rebeka Csere: Kurai Nikolett, Szerb Katalin, Sovány Liza, Mázik Flóra Edző: Molnár Zoltánné DEAC: Kósa Viktória - Horváth Viktória, André Antónia, Krascsenics Csilla, Tóth Nóra, Csere: Horváth Petra, Tóth Renáta, Pócsik Lívia, Üveges Katalin, Czégény Zsuzsánna Edző: Üveges Katalin Gólszerzők: Kurai Nikolett, Bálint Rebeka illetve Krascsenics Csilla (2), Czégény Zsuzsánna, Horváth Petra, Horváth Viktória, André Antónia 2019_vezetőedző_Molnár_ZoltánnéMolnár Zoltánné: Csalódott vagyok, mert az utolsó 5-8 percet leszámítva végig pariban voltunk ellenfelünkkel. A lányok közül sokan mélyen a tudásuk alatt játszottak, ellentétben ellenfelünknél, ahol több játékos is remek teljesítmény nyújtott. Ma csapatként sem funkcionáltunk megfelelően, emellett a fegyelmezettség hiánya is döntő volt. Nem volt ekkora különbség a két gárda között, talán a végére mentálisan és fizikálisan is elfáradtak a lányok. Meg kell tanulni, hogy a végjátékot is minden tekintetben bírni kell a csapatnak. Bizakodásra adhat okot, hogy remek utánpótlás csapatunk egyre jobb formában játszik, magabiztosan győzték le a debreceni alakulatot. Bízunk benne, hogy közülük többen 1-2 éven belül a felnőtt csapat hasznos tagjai lesznek majd. További sok sikert kívánunk ellenfelünknek az első osztályban! ŰvegesÜveges Katalin: - A körülményekhez képest nagyon elégedettek lehetünk a végeredménnyel, ugyanis Böröczky Szilvia, Fekete Gabriella, és Én magam sem tudtunk sérülés miatt a csapat rendelkezésére állni! Az első félidőben kicsit kapkodva játszottunk, nehezen vettük fel az ellenfél ritmusát, majd ez sajnos a 2. félidő első felére is ugyanúgy kiütközött! A hazai csapat nagyon lendületesen játszott, ami a védelmünkben folyamatos zavart keltett, nehezen rendeződtünk vissza saját térfélen! Az utolsó 5 perc volt meghatározó a magabiztos győzelem szempontjából. Mindaddig csak 3:2-es vezetéssel tudtuk uralni a mérkőzést! De valami hihetetlen lelkesedés váltotta fel játékunkat, amivel további 3 találattal tudtuk stabilizálni magunkat! Remélem viszont láthatom majd ezt a játékosok szemében a jövő heti kupa találkozón is a Tolna ellen! Nagy öröm számomra, hogy Czégény Zsuzsanna és Horváth Petra is egy nagyon szépen felépített támadásból tudott fontos gólokat szerezni a végjátékban! Gratulálok a Gyulának a mai mérkőzéshez, de nem utolsó sorban saját csapatomnak az újabb 3 pont megszerzéséhez! Leány U17: Gyulai Amazonok – DEAC 8-2 (2-1)    
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink