I. KPMG Futsal Gála
2015.01.01 | 00:00
I. KPMG Futsal Gála

Egyedülálló futsal gálát rendeztek Gyõrben az ETO Futsal szakmai napján, többek között a világ élvonalába tartozó spanyol válogatott szövetségi kapitánya is elõadást tartott, a házigazdák pedig megmérkõztek a Világválogatottal.


A Magyar Labdarúgó Szövetség fejlesztési tervében is szereplõ Szakmai nap és Gála célja a futsalért rajongók, vagy éppen a futsallal ismerkedõket megnyerni a sportág számára.

A konferencia egyik vendége José Venancio López Hierro, a spanyol futsal válogatott szövetségi kapitánya szerint nem véletlen, hogy hazánkban több spanyol szakember is dolgozik a sportágban.

José Venancio López Hierro: „A Spanyol edzõk képessége és képzettségi színvonala nagyon magas, ez ugyanúgy érvényes nemcsak a futsalra, hanem más sportágra is. Segítenek a közösség felépítésében, ami szintén lényeges dolog. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarországon is tovább fejlõdjön a futsal.

Míg délelõtt rangos elõadók beszéltek az utánpótlás-nevelés, a képességfejlesztés legfontosabb szakmai kérdéseirõl, majd délután az új Audi Arénában a labda került fõszerepbe:

NB II-es Nyugat-NB II-es Kelet válogatott 4-3,
Öregfiúk-válogatott-Újságíró-válogatott 10-5,
Árkád-ETO (Vincze Ottó team)-Audi ETO (Görbicz Anita Team) (nõk) 8-4.

A VIP-tornát az MLSZ együttese nyerte, megelõzve a helyi szponzorok és közéleti vezetõk együttesét.

Gyõrben a legjobbak is pályára léptek, köztük a négyszeres ETO Futsal játékosai is, akik nem kisebb ellenféllel, mint a Futsal Világválogatottal mérkõzhettek az Audi Arénában.

Az esti slágermérkõzés elõtt az egyik legsikeresebb spanyol klub, a tizenhétszeres bajnok, tizenegyszeres kupagyõztes, négyszeres európai és ötszörös világkupa elsõ Inter Movistar  elnöke. José Manuel Saorin elmondta, tiszteli a már az európai kupaporondon is jeleskedõ Rába ETO törekvéseit, a továbblépés eszközéül elsõsorban a türelmet, az iskolai bajnokságokat, az edzõképzést és a fejlett futsal országokkal kiépítendõ kapcsolatokat jelölte meg.

A gálamérkõzésen régi fényükben csillogtak a Rába korábbi játékosai is, akiket régi sikeredzõjük, Kozma Mihály vezetett: Ramada, Madarász János, Gyurcsányi Zsolt, Tóth Szabolcs és Peczár Csaba. Végig extázisban és kifogástalanul játszottak, sok szép megoldással gyönyörû pillanatokat varázsoltak az aréna parkettjére, persze, mindezt abszolút könnyedén tették.

A világ legjobbjai - soraikban a berettyóújfalui Rábl Jánossal, a cseh gólkirály Michal Seidler, a horvát Frane Despotovic és Drazen Cavar, és a francia Kevin Ramirez erõsítették, továbbá a második felvonásban két gyõri játékossal - pedig mindent megtettek a szépítésért, de az ETO kõkeményen védekezett. Balázs Zoltán, majd a második félidõben Matkovics bravúrjai végül döntõnek bizonyultak, a Best of ETO 2-0-ra gyõzedelmeskedett - a José Venancio López Hierro által irányított Világválogatott ellen, az I. KPMG Futsal Gála és Szakmai Napok zárómeccsén.


Világválogatott - Best of ETO 0-2 (0-1)

Világválogatott: Gasparovics - Ramirez, Juanra, Kajfes, Rábl J.
Csere: Despotovics, Seidler, Oriol, Cavar, Dróth, Balázs Z.
Edzõ: José Venancio López Hierro

ETO: Balázs Z. - Lódi, Gyurcsányi, Ramada, Dróth.
Csere: Madarász, Harnisch, Peczár, Tóth Sz., Bognár Zs., Matkovics, Juanra.
Edzõ: Kozma Mihály

Gólszerzõk: Dróth (8"), Gyurcsányi (21")

Forrás: etofutsal.hu

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC - TOLNA MÖZS (Stream Bajnoki döntő 2021-04-11-17:00)
2021.04.11 | 12:26
Ki mit vár a nagydöntőtől !
2021.04.10 | 18:50

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.04.06 | 15:45
Férfi válogatott
2021.04.04 | 22:45
2021.03.11 | 08:14
Férfi válogatott
2021.03.08 | 13:51
2021.03.03 | 15:30
Férfi válogatott
2021.03.02 | 13:57
Támogatóink

Partnereink