Hozza-e a kötelezőt az Újpest és az Aramis?
2024.02.25 | 22:03
Hozza-e a kötelezőt az Újpest és az Aramis?

Két alsóházi mérkőzés maradt hétfőre a rájátszás első fordulójából. A sorsolás úgy hozta, hogy az első három helyezett az alsó három ellen játszik, így ha érvényesül a papírforma, kissé kettészakadhat a mezőny. Persze ehhez az Akadémiának és a Maglódnak is lesz egy-két szava. Szombat este úgy tűnt, hogy a Pécs - Bátor meccsen is borulhat a papírforma, de végül fordítottak Szentes-Bíróék, így páholyból figyelhetik az eseményeket.

Alsóház:

A Maglód érdekelt volt a múlt heti kupafordulóban, amit sikerrel vettek. Idegenben győzték le a Rubeola gárdáját, de ami fontosabb, hogy végre bemutatkozhattak az új játékosok, köztük a két szerb légiós, akik közül az egyikük be is talált. Ez önbizalmat adhat az együttesnek, amire szükségük is lesz, hiszen többször csak apróságokon múlt a sikerük a bajnokságban a hajrában. Az alapszakaszban még nem volt igazi tétje a mérkőzéseknek, hiszen van javítási lehetőség a rájátszásban, de itt már nem nagyon lehet hibázni, főleg ha céljai vannak egy csapatnak. Márpedig a Maglód feltett szándéka, hogy megőrzi első osztályú tagságát. Ehhez bravúrok is kelleni fognak, ilyen lesz ez a mostani összecsapás is. Az Aramis elleni mind a két bajnokin közel voltak Jeneiék a pontszerzéshez, de végül pont nélkül maradtak. A legfőbb probléma továbbra is a helyzetek kihasználása, amit jól mutat a két egymás elleni eredmény is, ahol összesen egy gólra voltak képesek a hazaiak. A budaörsiek korábban búcsúztak a kupától, így volt két hetük készülni a rájátszásra, ami jót is tehetett az együttesnek. Két pont előnye van Bükiéknek ellenfelükkel szemben, így egy győzelemmel elhúznának, ami jó alapot adna a folytatásra. Ha az alapszakasz eredményeit nézzük, nem kérdés, hogy az Aramis az esélyesebb, viszont a két egymás elleni már nem volt ilyen egyértelmű, ahol épphogy nyerni tudtak a budaörsiek. Ha nem szeretnének meglepődni, jó teljesítményre lesz szükségük, amire képesek Horváth Szabolcs fiai, főleg, hogy teljes kerettel vághatnak neki a mérkőzésnek. A budaörsiek az esélyesek, de hazai pályán a Maglód megszakíthatja a negatív mérlegét ellenfelével szemben.

 

Az MFA kezdheti a legnehezebb helyzetből a rájátszást, mivel egy pontot hozott az alapszakaszból. Ennek ellenére nem szabad őket leírni, mert tavaly is nehéz helyzetben voltak és mégis kiharcolták a bennmaradást. Ami jó hír a számukra, hogy gólfelelősük, Szabó Bence felépült, így pályára léphet hétfőn este, akinek a találataira nagy szükség lesz. Az Akadémia egyébként miután látszódott, hogy utolsóként zárnak, feláldozták a hajrát és egy kisebb alapozást tartottak, aminek most akár meg lehet az eredménye. A vége felé egy-két meccsen már látszódott, hogy javul a teljesítményük, szoros meccsen kaptak ki a Veszprémtől és megverték a Pécset, míg megnehezítették a kupában a Haladás dolgát is. Ezek fényében akár bizakodhatnak is a jó rajtot illetően, bár az Újpest vendégeként nem lesz egyszerű. A lilák ellen mind a két meccsen elbukták, és igazán esélyük sem volt a pontszerzésre, főleg idegenben. De az újpestiek annak ellenére, hogy jól zárták az alapszakaszt és közel voltak a felsőházhoz, több problémájuk is akad. Távozott a szerb Simic, majd edzésen Harnisch is megsérült, akinek kérdéses a játéka, míg Kovács Bejnamin a korosztályos válogatottban köteles bevonulni, mert nem járultak hozzá, hogy klubcsapatában hétfőn este pályára lépjen. Ezek ismeretében elég szűk a mozgástere Moga mesternek, és amennyiben úgy játszanak ,mint a TF elleni kupameccsen, akkor könnyen bajba kerülhetnek.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink