Hozza-e a kötelezőt a Kecskemét a bajnoki döntőért?
2024.05.06 | 00:55
Hozza-e a kötelezőt a Kecskemét a bajnoki döntőért?

Az utolsó fordulót rendezik az NBI-ben, és a felsőházban egyetlen kérdés maradt, hogy ki lesz a Haladás ellenfele a bajnoki döntőben. Jelen állás szerint erre a Kecskemétnek van a legnagyobb esélye, hiszen két ponttal megelőzi a harmadik helyen álló Mezeit, így egy hazai győzelemmel fennállása legnagyobb sikerüket érnék el a kék oroszlánok. Erre, ha a papírformát nézzük, reális esélyük van, mivel a rájátszásban gyengélkedő Veszprémet fogadják hazai pályán. Persze az is elég lenne Pál Patrikéknak, ha a Berettyóújfalu hazai pályán nem tudná legyőzni a Nyíregyházát, de vélhetően a Hírös városban nem erre fognak alapozni, hanem hogy hazai pályán harcolják ki a döntőbe kerülést. A felsőház harmadik meccsén a Hali a Debrecent fogadja, aminek különösebb tétje nincs. A címvédő megnyerte már a rájátszást és várja döntős ellenfelét, míg az egyetemisták vélhetően az ötödik helyen zárnak, kivéve ha a Veszprém meglepi idegenben a Kecskemétet.

A vendéglátó remekel a rájátszásban és megverte közvetlen riválisait, aminek következménye, hogy egy lépésre van a bajnoki döntőtől. Hétfőn este úgy léphetnek pályára, hogy ha sikerül otthon tartani a három pontot, készülhetnek a Hali elleni fináléra. Ha csak a tabellát nézzük, akkor ez nem tűnik nehéz feladatnak. A Kecskemét második helyen áll a tabellán, míg a Veszprém az utolsó hatodikon. A Fehér alakulatnak mindössze egyetlen meccset sikerült megnyernie, így már csak az a kérdés, hogy hatodikként vagy bravúr esetén ötödikként zár. Az alapszakaszban mind a két meccs végén Tataiék örülhettek, de a rájátszásban már a kecskemétieké lett a három pont, egy kiélezett meccs végén. Amennyiben a hazaiak hozzák elmúlt meccseken látott teljesítményüket, főleg amit hazai pályán nyújtottak, akkor nem marad el az eredmény és elérik céljukat.

A Berettyóújfalu jelenleg a dobogó harmadik fokán áll, de még nem kell lemondania a második, bajnoki döntőt érő pozícióról. Igaz, már nem a saját kezében a sorsa. Szükségük lenne egy veszprémi bravúrra Kecskeméten, míg mellette kötelező lenne a győzelem hazai pályán a Nyíregyháza ellen. Amennyiben az egyik elmarad, csak a bronzéremért küzdhetnek Ráblék, pont mostani riválisuk ellen. Az idei egymás elleni mérleg alapján nem kérdés, hogy az MVFC az esélyes, mind a három idei bajnokijukat könnyedén nyerték a Lovas-legénység ellen. A Nyíregyháza már elérte célját, hiszen második élvonalbeli szezonja végén éremért játszhat, ami kiemelkedő teljesítmény.

 

A Hali magabiztosan szerezte meg a rájátszás első helyét, és már csak ellenfélre vár, és ma este kiderül, hogy ki lesz az. Ettől függetlenül nem ereszthetnek le Dróth Zoliék, mivel hétvégén komoly feladat vár rájuk. Meg kell védeniük a fővárosban a kupa elsőségüket, ami nem ígérkezik könnyűnek, mivel az elődöntőben a Mezeivel csapnak össze. Ami a Debrecent illeti, tétnélküli a meccs számukra, mindössze annyi történhet, hogy egy bravúrral szépen fejezhetnék be a bajnokságot, amit vélhetően az előkelő ötödik helyen zárnak.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink