hogy Európa-bajnokságon szerepelhetek egy felfoghatatlan érzés
2023.03.13 | 22:48
hogy Európa-bajnokságon szerepelhetek egy felfoghatatlan érzés

Már csak néhány nap és pályára lépnek hölgyeink a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ezzel kapcsolatosan kérdeztünk meg néhány játékost, hogyan látták a felkészülést, és mit várnak a debreceni eseménytől. Elsőnek a csapat egyik legrutinosabb, rangidős játékosát, Üveges Katit faggattuk, aki már 15 éve tagja a nemzeti együttesnek, hiszen a kezdeteknél ott volt.

Hogy látod, milyen volt a felkészülés?
- Jó hangulatban, professzionális körülmények között, a lehetőségeket maximálisan kihasználva tudtunk készülni. Nagyon szeretem ezeket az összetartásokat, mert ilyenkor igazi sportolónak érzi magát az ember. Minden adott ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk és kihozzuk magunkból a maximumot. Nagyon jó társaság van most, ami megkönnyíti a közös munkát.

Mit gondolsz, mi az amit tudtok hasznosítani az előző EB-ről?
- Nagyon hasznosak tudnak lenni ezek a nemzetközi tapasztalatok. Teljesen más a sebessége egy csoport selejtezőnek, mint egy hazai bajnokinak, vagy kupameccsnek. Nem csak a fiatal játékosoknak, de nekünk, úgymond a rutinosabbaknak is szükségünk van arra, hogy mentálisan és fizikálisan is folyamatosan hasonló megmérettetéseknek legyünk kitéve. Rengeteg videó elemzésen veszünk részt a felkészülések során, amiben részletesen átbeszéljük a korábbi hibákat, és szóban valamint gyakorlatban is kijavítsuk azokat. Természetesen ezeken benne volt a tavalyi esemény is, hiszen ismét az ukránokkal kell megküzdenünk.

Mit jelent neked, illetve a lányoknak egy hazai rendezésű EB? Mire számítasz?
- Mivel statisztikailag mindhárom csapat előttünk van rangsorolva, ezért azt gondolom, hogy mindannyiunk számára az elsődleges cél egy tisztes helytállás lenne, de mivel tudjuk, hogy a hazai pályának milyen előnyei vannak, ezért biztos vagyok benne, hogy mi, akik a pályán leszünk, mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy megborítsuk ezt a papírformát és boldoggá tegyük a szurkolókat. Nekem már csupán az a tény, hogy EB-n szerepelhetek egy felfoghatatlan érzés, mivel mióta 15 éve megalakult a magyar női futsal válogatott, azóta ( ezt a két Eb szereplésünket leszámítva ) gyakorlatilag tét nélküli meccsek nélkül csináltuk végig. Az, hogy idén ismét sikerült a négyes döntőbe bejutni a szerencsének is köszönhető, de hogy mindezt az élményt Magyarországon élhetjük át, ezt akkor még senki sem gondolta volna. Nagyon boldog vagyok, hogy a szeretteim, a barátaim, az ismerőseim ott fognak nekünk szurkolni egy ilyen fontos sporteseményen! 26 éves pályafutásom megkoronázása lesz ez a mostani, álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha ilyen csodálatos élményekben lesz részem! Szerintem egyikünk sem játszott még soha ennyi ember előtt, mint amennyi előtt most fogunk. Biztos vagyok benne hogy hatalmas bizonyítási vágy lesz bennünk, és csak remélni tudom, hogy ez pozitív hatással lesz mindannyiunkra!

Mivel lennél elégedett az EB végeztével?
- Bízunk benne hogy nagyon sokan fognak kilátogatni az Arénába és olyan teljesítménnyel rukkolunk elő, amivel kiszolgáljuk őket és ezáltal népszerűsíteni tudjuk a magyar női futsalt. A sorsolásnak köszönhetően olyan lehetőség kapujában állunk, ami a magyar női futsal válogatottnak egyedülálló, és talán soha vissza nem térő alkalom.

Címkék

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink