Hiába vezetett négyszer is az Aramis, az Újpest örülhetett!
2021.03.27 | 13:59
Hiába vezetett négyszer is az Aramis, az Újpest örülhetett!

Igazi hatpontos meccsre került sor az alsó-házban péntek este, ahol végül izgalomban, és fordulatban nem volt hiány. Hiába vezetett többször is a vendéglátó, a lila-fehérek nem adták fel, és erőfeszítéseiket siker koronázta.

ARAMIS SE – ÚJPEST RFC-220 VOLT 4-5 (3-2)
Budaörs, Aramis sportcsarnok
Játékvezetők: Szilágyi, Zimonyi, Urgyán

Aramis: Vámosi – Harnisch, Sáhó, Bita, Gál
Cserék: Molnár – Fülöp, Temesi, Pap, Gémesi, Papp, Bozmánszky, Jenei
Vezetőedző: Moga Lóránt

Újpest: Tyukász – Lucas, Szeghy, Lineker, Horváth
Cserék: Dohány – Németh, Fekete, Nehéz, Cacau, Klushyn, Suscsák, Szrnka
Vezetőedző: Frank Tamás

Sárga lap: Fekete (32.), Suscsák (33.)

Piros lap: Lucas (34.)

Gólszerzők: Sáhó (9.), Temesi (15., 36.), Fülöp (20.) illetve Horváth (10., 18., 39.), Cacau (25.), Lineker (38.)

Ahogy a beharangozóban is írtuk, még csak a rájátszás közepén járunk, de igen fontos mérkőzésre került sor Budaörsön, ahol a felek is egyet értettek vele, hogy aki itt nyer, az kissé lépéselőnybe kerülhet, míg a vesztes nehéz helyzetbe hozhatja magát. A hazaiaknál Moga, míg a vendégeknél Fekete Olivér nem játszhatott öt sárgás eltiltás miatt, míg a budaörsieknél még Kereszturyra nem számíthattak.

Mind a két csapat nagy koncentrációval kezdett és nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, így nem nagyon alakultak ki igazi helyzetek, inkább csak átlövésekkel próbálkoztak a csapatok, Vámosinak többször is bravúrt kellett bemutatnia. Az első igazi helyzet aztán gólt is hozott, Sáhó szép egyéni alakítás után lefordult védőjéről, majd a léc alá bombázott. 1-0 A vezetést sokáig nem élvezhették a hazaiak, mert egy labdaszerzést követően Horváth robogott végig, és vágta a labdát a rövid sarokba. 1-1 A gyors gólváltás után lendületbe jöttek a csapatok és akadtak helyzetek, de nem jól céloztak a támadók, vagy a kapusok mentettek. A 15. percben aztán Tyukász is tehetetlen volt. Egy becenterezett szabadrúgásba Temesi tette bele a lábát, ami a kapu közepébe vágódott, így az Aramisnál volt ismét az előny. 2-1 Az újpestiek nem estek kétségbe, és nem sokkal később ismét válaszoltak, ezúttal is Horváth volt a gólszerző. 2-2 Ekkor úgy tűnt, döntetlennel mennek pihenőre a felek, de néhány másodperccel a vége előtt a hazaiak mindegy-mindegy alapon felívelték a labdát, amit Fülöp fejelt közelről a vendégkapuba, visszaszerezve a vezetést ismét. 3-2

A térfélcserét követően a játék képe nem nagyon változott. Az Újpest próbált kezdeményezőleg fellépni, míg a Moga-alakulat stabilan védekezni és kontrákra játszani. A hazaiak elképzelése egy darabig működött is, de a fővárosiaknak ismét összejött az egyenlítés, igaz némi szerencse is kellett hozzá. Egy hazai védőről pattant be a labda Vámosi kapujába Cacau lövését követően. 3-3 Ahogy telt az idő, úgy lett még feszültebb a mérkőzés, egyik fél sem akart túl nagy kockázatot vállalni. A játékrész második felére viszont úgy tűnt, a budaörsieken a fáradság jelei mutatkoztak és ennek köszönhetően nyomtak a lila-fehérek. Ennek ismeretében meglepő fordulat következett hat perccel a vége előtt. Lucas kapta meg második sárgáját, így az Aramis emberelőnyben támadhatott. Harnischék sokáig nem tudtak mit kezdeni az előnnyel, de aztán egy szépen kijátszott támadás végén negyedszer is megszerezték a vezetést, ezúttal is Temesi volt jó helyen. 4-3 Ezek után még sürgősebb lett a Frank-csapatnak, akik nagy nyomás alá helyezték ellenfelüket, és jöttek is a helyzetek, de Vámosi a helyén volt. Úgy tűnt, jön a vészkapus, de a vendéglátók összehozták egy felesleges szituációban a hatodik szabálytalanságot, így nagy lehetőség adódott az Újpest előtt az egyenlítésre. A labda mögé Lineker állt, aki nem is hibázott, így két perccel a vége előtt újra döntetlen volt az állás. 4-4 Az izgalmakban egész meccsen nem volt hiány, de a csattanó még hátra volt. Egy perccel a vége előtt a meccs legjobbja, Horváth kapott labdát az ellenfél térfelén, és két hazai játékos gyűrűjében kilőtte a bal alsó sarkot 10 méterről, így először a találkozó folyamán az Újpestnél volt az előny. 4-5 Ahogy várható volt, jött a vészkapus a Budaörsnél, amiből meg is volt a helyzetük, de egy másodperccel a lefújás előtt Bita bombája a kapufán csattant, így elmaradt az egyenlítés.

Hiába küzdött nagyon az Aramis és vezetett négyszer is, a mérkőzés hajrájára teljesen elfáradt és ezért nagy árat fizetett. Az Újpest végig szaladt az eredmény után, de jobban bírták erővel, amivel begyűjtötték a nagyon fontos három pontot. A lila-fehérek győzelmével tovább sűrűsödött a mezőny és a négy csapat két ponton belül van, így hihetetlen izgalmakra van kilátás a folytatsában.

Moga Loránt, Aramis: - A tegnapi mérkőzés után olyan helyzetben vagyunk, mint a Rocky volt sokszor (padlóra került), de fel kell állnunk és küzdeni kell az utolsó izzadság cseppig azért, hogy a bajnokság végén tudjunk örülni!

Frank Tamás, Újpesti: - Végig feszült hangulatú meccsen, négyszer sikerült felállnunk hátrányból, ami után némi szerencsével megnyertük a meccset. Viszont úgy érzem, megdolgoztunk érte és megérdemeltük nyertünk ezen a fontos találkozón.

Képek: Veszely Bence / Újpest Futsal

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink