Hétfőn utazik a válogatott
2008.06.30 | 00:00
Hétfőn utazik a válogatott

Hétfõn utazik a válogatott Portugáliába, a negyedik alkalommal kiírt Mundialitora. A csapat délelõtt tizenegy órakor gyülekezik, majd a reptér felé veszik az irányt, s elõreláthatólag csak késõ este érkeznek meg a torna színhelyére.

A válogatott egy része az elmúlt pár napban Berettyóújfaluban készült, amelyet mind a kapitány, mind pedig a játékosok hasznosnak és értékesnek tekintettek. „Napi két edzéssel és egy elméleti órával készültünk a portugáliai túrára. Szerettem volna megértetni a srácokkal azt, hogy milyen stílusban játszik a válogatott, mi az, amit konkrétan várok tõlük. Ízelítõt kaptak abból a sebességbõl és dinamikából, ami nemzetközi szinten rájuk vár. Remélem, hogy minél elõbb hasznosítani tudják mindezeket, s ez meg fog látszani a játékukban. Mivel a válogatott eltérõ felfogásban játszik, mint általában a klubok, ezért rendkívül nagy jelentõsége volt ennek a gyakorlásnak. Örülök neki, hogy lehetõség volt két napig együtt készülni, egy újoncokkal teli csapatnak ez nagyon fontos." mondta Kozma Mihály a felkészülésrõl, majd így folytatta. „Úgy láttam, hogy fogékonyak a játékosok a dolgokra, a gyakorlat mellett számítógépes animációkat és kiválasztott mérkõzés szituációkat is bemutattam, hogy pontosan mi is az, amit szeretnék. Nagyon jól dolgozott a társaság, a nagy meleg ellenére rendkívül nagy volt a figyelem és az elszántság, amit nagyra értékelek. Akkor lenne lehetõségünk a futsallal elõrébb lépni, ha többet tudnánk ilyen szellemben együtt dolgozni. Remélem, hogy hazaviszik a klubjaikba ezeket a dolgokat, elmondják, miket hallottak, ott is talán tovább is tudják folytatni a munkát, s abban is reménykedem, hogy a válogatottban is sikerül megcsinálni az elmondottakat."

A berettyóújfalui Angyalos András, Nagy Tamás, Nagy István, Trencsényi János, Lovas Norbert és Pallai Gábor mellett ott volt még a keretben Frank Péter, Rábl János, Németh Péter és Harnisch Ákos is.

Csatlakozott a mester szavaihoz a Mezei-Vill játékosa, Trencsényi János is: "Szükség volt ezekre az edzésekre, mert sok a fiatal a keretben  és tényleg más a játék Magyarországon, mint a nemzetközi szinten. Még két nap alatt is sokat lehetett tanulni, és remélem a sok új ember közül jónéhányan megállják majd a helyüket, s ha kívánhatok ilyet, akkor minél több MVFC játékos lesz közöttük."

A mieink Horvátországgal és Angolával találkoznak a csoportküzdelmek során, s mindkét válogatott ellen esélyesként léphet pályára a magyar csapat. Tavaly is megmérkõztünk ugyanitt mindkét együttessel, s mindannyiszor mi zsebelhettük be a három pontot. Azóta még egy-egy találkozót vívtunk a két nemzettel, az afrikaiakat Brazíliában ismét legyõztük, ám a horvátokkal januárban nem bírtunk Oroszországban, a döntetlen után büntetõkkel alulmaradtunk. Esélyes lehet a magyar csapat akár a döntõbe kerülésre is, ám ami fontosabb ennél, hogy sikerüljön újabb embereket találni, akik hosszabb távon is stabil tagjai tudnak lenni az együttesnek.


Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink