Hétfőn a 17. forduló Nyugaton
2021.01.24 | 22:47
Hétfőn a 17. forduló Nyugaton

PÉNTEK, 13. FORDULÓ

HIDEGKÚT – TF 3-5 (1-5)
Gól:
Walker, Stankovics, Fasang, ill. Andorka, Szalmás (2), Kocsi (2)

A serghajtó a feljutásért küzdő TF-et fogadta, sima mérkőzésnek ígérkezett, és ennek megfelelően a negyedik percben Andorka Kristóf révén előnybe kerültek a vendégek. Jól tartotta azonban magát a Hidegkút, és egyenlíteni tudott Walker Benjamin góljával, de egy perccel később Szalmás Zoltán duplázott, majd a szünetig Kocsi Henrik is kétszer betalált, ezzel eldőlt a mérkőzés. A második félidőben a Hidegkút szépen tartotta magát, sőt, gól nélkül tartotta ellenfelét, ráadásul Stankovics Huba és Fasang Lőrinc révén kozmetikázott is az eredményen, amivel kapcsolatban egyáltalán nincs oka szégyenkezni. A TF hozta a kötelezőt, így négy pontra felzárkózott a Haladás II-re, ráadásul két meccsel kevesebbet játszott.

HÉTFŐ, 17. FORDULÓ

HIDEGKÚT – PEAC
20:15 MOM Sportközpont

Már hétfőn javíthat a Hidegkút, de a három ponttal utolsó helyen álló csapatnak újabb nehéz feladata lesz. Ezúttal a PEAC-ot fogadják, amely a múlt héten váratlan vereséget szenvedett otthon a BAK-tól. Igaz, éppen ezért is lesznek kimondottan motiváltak a pécsiek, hogy javítsanak, a dobogó továbbra is csak egy pontra, miközben viszont nagyon jönnek fel rá a felsőházra éhes együttesek. Meglepetés lenne a hazai pontszerzés, legutóbb 6-1-re nyert a Pécs.

SZIGETSZENTMIKLÓS – NAGYKANIZSA
20:30
ÁJTI Sport-és Rendezvénycsarnok

Remek szériában volt a Szigetszentmiklós, de a két előtte álló csapat, a TF és a Haladás II már nagy falat volt, így nem tudott a harmadik helyről feljebb lépni, igaz, a dobogós pozíciót megtartotta a PEAC botlásával. A hétfői vendégek viszont ennél is rosszabb formában vannak, a tavalyi remeklés már a múlt, és már kieső helyen vannak. Az ősszel idegenben a Szigetszentmiklós lett, ezúttal is Nagy Rolandék sikerére számítunk.

5-STARS ÉRD – UTE
20:30
Érd Aréna

Mindkét csapat bizakodó lehet a mérkőzés előtt. Az Érd a TF után a Tihanyt is legyőzte, így kimenekült a kiesőzónából, igaz, csak egy pontra van tőle. Az UTE még ennél is jobb formában van, a Nyugati csoportban senkinek sincs jobb szériája, nem véletlen, hogy a lila-fehérek már felsőházasak. A két csapat az őszi meccsét majd február elején pótolja, így ez az első találkozójuk, kiélezett mérkőzésre számítunk, melyen a papírforma vendégsikert ígér.

REAC-SISE – ELTE-BEAC
20:30
Csömöri Sportcsarnok

Pocsék formában a REAC, amely a dobogó közeléből immár a nyolcadik helyig csúszott le. Legutóbb a Tihanytól nagyon simán kikaptak a sárga-kékek, igaz, akkor gyakorlatilag csak a fiatalokkal utaztak le a Balaton partjára. Ezúttal az ELTE-t fogadják, amely viszont remek helyzetben van, hozta az előző meccseit, és ha az elmaradt meccseit is sikeresen pótolja, dobogós helyre kerül. A hétfői esélyeivel egy bökkenő van, a REAC az egyetemisták mumusa volt az elmúlt időszakban, ősszel is a rákospalotaiak nyertek 4-1-re.

TF SE – TIHANY
20:30
Vasas Sportcsarnok

Kijavította az Érd elleni botlást a TF, és mint fentebb írtuk, úton van a listavezető pozíció felé. A Tihany is az Érdtől kapott ki a legutóbb, a múlt héten viszont a REAC kiütésével javított, és ismét ott kopogtat a felsőház ajtaján. Az ősszel 5-3-ra a TF nyert, Csernai Gábor csapata hazai pályán újfent a találkozó esélyese.

BAK - HALADÁS II
20:40
Aramis Sportcsarnok

Az egyik legérdekesebb találkozó a forduló végére marad. A BAK ugyanis hiába áll a tabella hátsó részében a múlt héten óriási bravúrt ért el Pécsen. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az ősszel nagyon közel volt Szombathelyen is a győzelemhez, nem lesz könnyű feladata a listavezetőnek. Igen ám, de a BAK egyelőre továbbra sem tudta pótolni rutinos távozóit, kérdés, a fiatalos lendület meddig tart ki. A vendégek több botlás után a legutóbbi két találkozójukat már megnyerték, természetesen ezúttal is ők a mérkőzés esélyesei, a múlt hetinél is nagyobb szenzáció lenne a BAK pontszerzése.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink