Heroikus küzdelem a három pontért
2014.12.06 | 00:00
Heroikus küzdelem a három pontért

  


Heroikus küzdelem a három pontért

Kétgólos Mezei gyõzelem az ETO ellen



Péntek estére nagyon szépen megtelt a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnok. Nem véletlen, hogy így történt, hiszen a futsalbajnokság alapszakaszának egyik legfontosabb meccse, a Mezei-Vill FC- Rába-ETO csúcsrangadó következett. Óriási volt a tét, a harmadik helyen álló hazai csapatnak gyõznie, de legalábbis ikszelnie kellett a listavezetõ gyõriekkel ahhoz, hogy versenyben maradjanak az elsõ helyért, amennyiben a zöld-fehérek nyertek volna, úgy nagy valószínûséggel az alapszakaszt is megnyerik.


Tapogatózás nélkül, nagy iramban kezdõdött a mérkõzés, ami nem csoda, hiszen a játékosok olyan sokszor találkoztak már az elmúlt években, hogy talán jobban ismerik egymást, mint a saját családtagjaikat. A pályán és a lelátón is felfokozott volt a hangulat, érezhetõ, hogy ez a meccs nem csak a nevében lesz rangadó. A kiegyenlített küzdelemben mindkét oldalon akadtak lehetõségek, de az igazi nagy helyzetek és a gól is jó ideig hiányzott, ám ettõl függetlenül remek derbit láthattak a nézõk. A 13. percben aztán Lovas törte meg a gólcsendet, amit egy kisebb hangrobbanás követett. Azzal, hogy megszerezte a vezetést a Mezei-Vill, nem lett nyugodtabb a hangulat, sõt a feszültség csak tovább fokozódott. A folytatásban az ETO ugyan az egyenlítésért némiképp beleerõsített, a Berettyó azonban végig jól állta a sarat, így a szünetig az eredmény már nem is változott.


A második félidõben a gyõriek néhány lapáttal rátettek az iramra és szinte teljesen a kapuja elé szegezték a hazaiakat. Trencsényiéknek javarészt a védekezés jutott, azt azonban példamutatóan végezték. Az ETO állandó tûz alatt tartotta Tihanyi kapuját, csakhogy Dróthék rendre rosszul céloztak, vagy ha kivételesen sikerült eltalálniuk azt, akkor a Mezei-Vill háló õre, vagy a kapufa, de valaki vagy valami mindig menteni tudott. A csarnokban egymást követték a hatalmas sóhajok, ahogy a vendégek lövései gyakran centiméterekkel, idõnként méterekkel, de rendre elkerülik a kaput. A zöld-fehérek a 30. percben kerültek talán a legközelebb az egyenlítéshez, ám Juanra lövése a felsõlécen csattan. Hat perccel a vége elõtt aztán gyakorlatilag megpecsételõdött a gólképtelen Gyõr sorsa. Rábl adta be a labdát balról Lovasnak, aki magabiztosan lõtte azt a kapu közepébe (2-0)! A bekapott gólt követõen az ETO vészkapus játékra tért át, ám ezúttal az sem segített. A Mezei-Vill játékosai hõsiesen védték a kapujukat, egyszerre voltak taktikusak és önfeláldozók, nem mintha a másik oldalon gond lett volna az akarással. Az ETO játékosai mindent megtettek a gólszerzésért, ám ezen a napon ez sehogy sem sikerült.


Egy remek találkozón - annak ellenére, hogy koránt sem futsaloztak hiba nélkül - ismét legyõzte a nagy riválisát Turzó-gárda, és így továbbra is versenyben van az elsõ helyért. A Gyõr ezúttal egy olyan napot fogott ki, amikor semmi sem jött be nekik és talán, ha éjfélig játsszák ezt a meccset, valószínûleg akkor sem találtak volna be a Mezei kapujába.
   
MVFC BERETTYÓÚJFALU - RÁBA ETO 2:0 (1:0)
Férfi Futsal NBI bajnoki mérkõzés - 13. forduló
2014.12.05  - Péntek 19:30 - Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 1000 nézõ
Játékvezetõ: Kovács Gábor, Viczián Mátyás, Baghy Csaba

MVFC: Tihanyi Cs. - Trencsényi J., Gál I., Lovas N., Rábl J.
Csere: Siska G., Dávid R., Harmati T., Nagy T., Birinyi B., Nagy I., Szabó P., Sánta J. A., Mezei D.
Vezetõedzõ: Turzó József


ETO: Balázs Z. - Lódi T., Juanra, Palomeque, Dróth Z.
Csere: Matkovics G., Noe, Harnisch Á., Püspök P., Solano, Hegyesi Zs., Gorjánácz M., Dürgõ P.
Vezetõedzõ: Jordi Illa Solé

Gólszerzõ: Lovas N. (13", 34")
Sárgalap: Solano (24"), Dávid R. (25"), Dróth Z., (27"), Juanra (36")


Turzó József (MVFC): Ezután a mérkõzés után be kell vallanom, hogy nem játszottunk jól. A kapunk elõtt nem ritkán voltak szerencsés pillanataink, ami hozzájárult ahhoz, hogy bekapott gól nélkül le tudtuk hozni ezt a mérkõzést. Megint nagyot küzdöttünk, a csapatom ismét kitette a szívét, amit tudunk, abban megint jók voltunk. Játékban nem múltuk felül a Gyõrt, jobban játszottak. Nem lehet abszolút megérdemeltnek nevezni a gyõzelmet, de mindenképpen örülünk neki és szeretnénk ebbõl tovább építkezni! Lényeges kérdés volt, hogy hogyan tudunk kijönni ebbõl a meccsbõl, hiszen elõtte rengeteg problémánk volt. De nem áll meg az élet, hétfõn újra bizonyítanunk kell.

Jordi Illa Solé (Rába): Nem értem, hogy hogyan veszíthettük el ezt a mérkõzést, úgy gondolom, hogy csak egy csapat volt itt, amelyik futsalt játszott. Az egyik oldalon több mint harminc kapura lövés volt, gól nélkül, míg a másik oldalon a négy kaput eltalált lövésbõl kettõ bement. Igazából semmit nem tudok erre mondani... Valószínûleg gratulálni fogok a játékosaimnak, hiszen õk mindet megtettek, az utolsó percig hajtottak a gyõzelemért. Ám ebben a játékban csak az számít, hogy hány gólt tudsz rúgni, nem az, hogy hány kísérleted volt. Fel kell állnunk, menni tovább és innentõl a következõ, Békéscsaba elleni meccsre kell koncentrálnunk.

A meccs apropója:
Egyszerûen érthetetlen, hogy miközben a televízió képernyõjére kerülhet jó néhány valóban unalmas, a szurkolók által messzirõl elkerült, gyakorlatilag nézhetetlen bajnoki és ligakupa labdarúgó mérkõzés, ami jobbára csak a TrollFocinak ad remek témát, addig a magyar futsal bajnokság valóban színvonalas, izgalmas rangadója nem érdemli meg ugyanezt...   

 

 - Molnár Ákos, Berettyóhír.hu -

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink