Helytállt de pont nélkül maradt a DEAC Győrben
2014.05.04 | 00:00
Helytállt de pont nélkül maradt a DEAC Győrben


Nõi NB I:  
A mindössze egy cserével kiálló DEAC egy góllal kapott csak ki az NB I második helyét megszerzõ Rába ETO otthonában a Felsõ-ágon.
Az Alsó-ágon a BME közepes iramú mérkõzésen magabiztosan gyõzte le az Egyetemistákat, akiket azonban feltétlen meg kell dícsérni mert az utolsó pillanatig küzdöttek a szépítésért amit végül is sikerült elérniük egy begyakorolt szabadrúgás-variáció után.
 
Nõi NB I, Felsõ-ág, 7. forduló
 
Rába ETO - Debreceni EAC 2-1 (0-0)
Játékvezetõ: Juhász Bálint., Asszisztens: Võcsei László, Tolnay Annamária
 
Rába ETO:
Bocsárdi Eszter - Szórádi Nikolett, Jakab Réka, Jakab Petra, Vígh Renáta
Csere: Újvári Krisztina, Eva Podova, Szücs Vivien, Németh Renáta, Mészár Krisztina
Vezetõedzõ: Molnár Attila
 
DEAC:
Nagy Tünde - Putnóczki Petra, Tóth Angelika, Oláh Anikó, Erdõs Edina
Csere: Bai Krisztina Viktória
Vezetõedzõ: Kiss Attila
 
Gólszerzõ: Eva Podova, Szórádi Nikolett, illetve Putnóczki Petra
 
Álmosan kezdõdött a mérkõzés, igazából egyik csapat elõtt sem alakult ki tiszta helyzet. A DEAC zártan védekezett és próbált kontrákkal megindulni, a gyõri támadások pedig erõtlenek voltak. Az elsõ félidõben a vendégek a kapujuk elé tömörültek, a gyõri támadásokat keményen blokkolták, vagy kapusuk az exgyõri Nagy T. védett. A másik oldalt is volt három kontra, de az ETO jól zárt hátul. A szünet elõtt aztán megnyomta támadásait az ETO de a DEAC kapujában Nagy T. védéseivel és kisebb szerencsével megúszta gól nélkül a debreceni társulat. Remélhetõleg sikerül a 2. félidõben megkerülni ezt a passzív védelmet feltörni.
A pihenõ után egy játékban már motiváltabb hazai csapatot láthattunk, sorra szõtték a támadásokat és a 27. percben Póda Éva révén vezetést is szereztek. (1-0). A gól után számtalan helyzetük adódott a hazai futsalos nõknek, de nem sikerült ezeket értékesíteni. Pedig ekkor már az ETO saját játékát játszhatta az egyre fáradtabb DEAC ellen. Az utolsó hihetetlen izgalmaknak lehettünk tanúi, mivel a DEAC 10"-el a vége elõtt egy Tóth A. lövést követõen Mészár K. kezérõl Putnóczki P.-hoz pattant a labda, aki lendületbõl a labdát és a gyõri kapust is besodorta a bal alsó sarokba. (1-1). Másodpercek voltak hátra, amikor egy Vígh R. lövés szögletre pattant. A szögletet 4"-el a vége elõtt Vígh R. lõtte nagy erõvel a kapu elé, ahol egy DEAC-os lábról az érkezõ Szórádi N. elé pattant, aki azonnal tüzelve a mennybe lõtte a hazai csapatot. (2-1). A gól után önfeledt táncot járva ünnepeltek és énekeltek a gyõri nõi csapat játékosai, amikor elhitték, hihetetlen fordulatok után megnyerték a találkozót és a bajnokság ezüstérmét a hátralévõ három forduló eredményeitõl függetlenül. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a DEAC is dicséretet érdemel szervezett védekezésért és a döntetlen a játék képéhez közelebb állt volna.

Molnár Attila (ETO): Ma nem érdemeltünk gyõzelmet, de a sors talán az egész tavasszal elvégzett munkánk gyümölcseként megadta Nekünk. Mindig a kötelezõ gyõzelmek a legnehezebbek, és ma ez sokszorosan bebizonyosodott. A DEAC azt tette, amit hat játékossal tenni kell és ezt a mai estén még egy kiváló kapusteljesítménnyel is megfejelték. Nem tudtunk kreatívan és türelmesen játszani, kapkodtunk, pontatlanok voltunk. A futsal ezért õrületesen izgalmas játék, mert tiz másodpercbe lehet egy ötfelvonásos drámát belesûríteni. Ma mi kaptuk happy-endet.

Dr. Drucskó Zoltán (ETO elnök): A citromdíj ezüstöt ért, gratulálok a szép sikeréért a lányoknak!

Kiss Attila (DEAC): Sajnos 5+1-en tudtunk eljönni ide Gyõrbe, egy ilyen hosszú útra egy kiváló csapat ellen. Visszaálltunk védekezni, igazából bunkerfutsalt játszottunk, abból akartunk kontrából gólokat szerezni, a szünet elõtt volt 3 lehetõségünk, a második félidõben is, végig a csajok tényleg amit kértem maximálisan teljesítették. Kaptunk egy gólt, amit tíz másodperccel a vége elõtt sikerült kiegyenlíteni, és a végén valahogy az idõ során, ahogy edzenek a csajok egyre inkább nyerõ típusú játékosokká válnak és ez által az ilyen végjátékokat nem engedik ki a kezükbõl. Mindenkinek egyenként gratulálok, mert mindenki odatette magát, le a kalappal elõttük Gratulálok a Gyõrnek az ezüstérmük megszerzéshez!
 - Forrás: etofutsal.hu -
 
A Dunakeszi Kinizsi - Astra Kiskunfélegyházi Bulls mérkõzést május 21.-ikére halasztották.
 
Nõi NB I, Alsó-ág, 7. forduló
 
ELTE SE - BME Futsal Club Pro 1-6 (0-3)

Játékvezetõ: Grünvald Gábor., Asszisztens: Temleitner Krisztián, Mezõ Ádám
 
ELTE:
Szabó Annamária - Juhász Adrienn, Pfundtner Vivien, Vida Orsolya, Szabó Éva
Csere: Hugyecz Renáta, Fóris Renáta, Ignácz Blanka, Szöllõsi Júlia
Vezetõedzõ: Kénoszt Ferenc
 
BME:
Füzyné Görög Angelika - Fábián Dóra, Molnár-Sáska Ildikó, Gleich Barbara, Winternitz Katalin
Csere: Pintér Orsolya, Winternitz Anna, Molnár Zsófia, Winternitz Zsuzsanna Ágnes
Vezetõedzõ: Csernai Gábor László
 
Gólszerzõ: Szöllõsi Júlia, illetve Winternitz Anna (2), Molnár Zsófia (2), Molnár-Sáska Ildikó, Gleich Barbara
 
 
 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink