Hazai pályán továbbra is hibátlan a Veszprém
2021.09.28 | 15:18
Hazai pályán továbbra is hibátlan a Veszprém

A vendéglátó Balaton Bútor FC Veszprém a félidei döntetlent követően felőrölte, s végül 4-1-re legyőzte az újonc TFSE gárdáját a futsal NB I hétfői játéknapján.

A tabella második helyén álló Balaton Bútor FCV az újonc, az utolsó előtti pozíciót elfoglaló TFSE gárdáját fogadta hétfő este az élvonal ötödik fordulójában. A párharc egyértelmű esélyesének a legutóbbi két bajnokiján egyetlen gólt kapó Veszprém számított. Dacára annak, hogy a sérült Komáromi Péter mellett a betegséggel küszködő Klcsó Gábor sem tudta vállalni a játékot, így az előző kiírás bronzérmese egyetlen kapussal állt ki. A vendégeknél a brazil Pereira maradt távol ugyancsak sérülés miatt.

Egyperces gyászszünet előzte meg az összecsapást: a Március 15. utcai sportcsarnok közönsége néma főhajtással emlékezett a 81 éves korában elhunyt egykori kiváló labdarúgóra, Balogh Károlyra.

Hazai rohamokkal indult, de nagyobb helyzetek nélkül kezdődött a bajnoki. A fővárosiaknál a brazil Amaro tüzelt távolról, aki nem tudott túljárni Spandler eszén. A vendégek kapufáig, a hazaiak Serginho révén nagy helyzetig jutottak.

A Balaton Bútor dominált, ami a 6. percben góllá is érett. Serginho gyönyörű csellel küldte el emberét, majd a túloldalon érkező Tataihoz passzolt, aki kíméletlenül a hálóba vágta a labdát (1-0).

Nem játszottak alárendelt szerepet a vendégek, akik kétszer is megtornáztatták Spandlert. A játékrész derekánál pedig az egyenlítés is összejött a TF-nek: remek labdaszerzést követően Dudás mattolta Spandlert (1-1).

Bátran futsaloztak a piros mezesek, ezt bizonyítja, hogy a góljukat követően egyből vészkapussal támadtak. A folytatásban a Veszprém alakított ki veszélyesebb helyzeteket, Fehér Zsolt időt is kért, de a bravúrt bravúrra halmozó Haála magabiztosan őrizte portáját.

FOTÓGALÉRIA

Azonnal egy veszprémi lehetőséggel kezdődött a második felvonás. Rutai találta szemben magát Haálával, de a bajnokságot kiváló formában kezdő center nagy helyzetben mellé durrantott. Kisvártatva aztán Serginho már vezetéshez juttatta az övéit, a remeklő brazil szép cselsorozat után volt eredményes (2-1).

Fáradni látszott a rivális, amely többször is hibázott. A 27. percben jártunk, amikor Rutai szabadrúgásból a hosszú oldalon helyezkedő Tataihoz tálalt, aki közelről a kapuba durrantott (3-1).

Az újonc kontrákkal veszélyeztetett, a meccs háromnegyednél Spandler ütötte ki Lipl kísérletét. A Veszprém pedig büntetett: Serginho ezúttal az előkészítésben jeleskedett, remek passzát Boromisza váltotta gólra (4-1).

A folytatásban tovább növelhette volna a különbséget a házigazda, de Haála reménytelennek tűnő helyzetekben is hárítani tudott.

Idénybeli harmadik hazai bajnokiján tehát a harmadik győzelmét aratta a Fehér-csapat.

Férfi futsal NB I, 5. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–TFSE-Bestrong 4-1 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző.
Vezette: Tamási - Muhari - Deme

Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Fridrich, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

TFSE: Haála – Sóvári, Dudás, Lipl, Amaro
Csere: Koháry-Papp (kapus), Andorka, Szabó Zs., Csernai, Szentjóby, Kulik, Fehér 
Vezetőedző: Soltész Levente

Gólszerzők: Tatai (6., 27.), Serginho (23.), Boromisza (31.), ill. Dudás (11.)

Fehér Zsolt: – Az első félidőben túlzottan nagy teret adtunk a TF-nek, ami meg is bosszulta magát, továbbá nagyon rosszul sáfárkodtunk a helyzeteinkkel. A szünet után kijjebb kellett tolnunk a védekezésünket, s nagyobb nyomás alá helyeznünk a vendégeket. A második félidőben még több gólt lőhettünk volna, de Haála háromszor is hatalmasat védett. A csapatomnak is jár az elismerés, mert hozta a kötelező győzelmet.

Soltész Levente: – Az első félidőben iram tekintetében fel tudtuk venni a lépést a Veszprémmel, de az NB I ritmusát még szoknunk kell. A második felvonásra elfáradtunk, sok hibát vétetettünk, ami megpecsételte a sorsunkat. Három gól van a két csapat között.

forrás: vehir.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink