Hatpontos meccsek fordulója!
2021.11.20 | 22:58
Hatpontos meccsek fordulója!

A válogatott szünet után folytatódhat a bajnokság. Sokáig úgy tűnt, hogy már féltávnál kettészakad a mezőny, és hamar kialakul az alsóház és a felsőház mezőnye. De aztán az Aramis és az Újpest is megtáltosodott, míg a Mezei és a DEAC kissé megbotlott, így hihetetlen szorossá vált a tabella. A második és a hetedik között mindössze hat pont van, így megjósolhatatlan, hogy a Hali mellett ki az a négy csapat, aki felsőházas lesz, és ki az a kettő, aki végül csak az alsóházban folytathatja. Az alapszakaszból több mint az egyharmada hátra van, de a sors úgy hozta, hogy a listavezető mögötti hat együttes egymás ellen játszik ebben a fordulóban, így igazi hatpontos meccsekre kerül sor. Minden egységnek hatalmas jelentősége lesz, így izgalmakban nem lesz hiány. Ami a másik két párosítást illeti, a Haladás a Nyírgyulajhoz látogat, ahol most először nem Lovas mester fog ülni a kispadon. A fordulót a két „sereghajtó” zárja, a két újonc meccsén a TF fogadja a Kistarcsát, ahol a vendégek abban bíznak, hogy végre megszakad a pontnélküli sorozatuk.

                                           
Vasárnap:

ÚJPEST FC-220 VOLT – VESZPRÉM FUTSAL
20:00 BUDAPEST, UTE Labdarúgó Akadémia

Rendhagyó módon vasárnap este kerül sor a forduló nyitómérkőzésére, ami az egyik legizgalmasabbnak ígérkezik. Néhány héttel ezelőtt sokan legyintettek az Újpest felsőházi álmaira, főleg a TF elleni vereséget követően. Aztán jött négy forduló, ahol 10 pontot szereztek a lilák, és máris elérhető közelségben az álmuk. A legutóbbi fordulóban azt írtuk, hogyha kikapnak Berettyóújfaluban, akkor elbúcsúzhatnak a felsőháztól, de nem hogy vereséget nem szenvedtek, magabiztos játékkal gyűjtötték be a pontokat. Jelenleg három egységre vannak már az ötödik helytől, illetve mostani riválisuktól, a hatodik helyen álló Veszprémtől, így igazi hatpontos meccsre van kilátás.

A vendégcsapat folyamatosan létszám gondokkal küzd, hol sérültjeik, hol eltiltottjaik vannak, de ennek ellenére azért gyűjtögetik a pontokat, legutóbb otthon győzték le könnyedén a Nyírgyulajt. Talán idegenben nem megy annyira  a Fehér legénységnek, és most sem tűnik könnyűnek a helyzetük. A legnagyobb érvágás, hogy a góllövőlista második helyén álló Tatai nem szerepelhet, mivel legutóbb begyűjtötte az ötödik sárga lapján. A házi gólfelelős legutóbb öt gólt szerzett, majd most hétközben is betalált a válogatottban, így a jó formája nagyon fog hiányozni. A hírek szerint Serginho vélhetően visszatér, ami jó jó hír a Veszprém szurkolóknak.

Az esélyeket nehéz megjósolni, de az Újpest otthon mindössze egyszer kapott ki, míg a Veszprém csak egyszer tudott idegenben nyerni. A hazai pálya a lila-fehérek mellett szól, de nem szabad elfelejteni, hogy Rutaiék 7-0-val küldték haza mostani ellenfelüket az őszi meccsen.

 

Hétfő:

NYÍRGYULAJ FUTSAL – HALADÁS VSE
18:30 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok

Kilenc meccses győzelmi sorozata szakadt meg a Haladásnak legutóbb Budaörsön, ahol hiába vezettek három góllal is, végül kikaptak. Ennek ellenére semmi nem fenyegette az első helyüket, továbbra is magabiztosan, öt pontos előnnyel vezetnek. Persze Szombathelyen szeretnék, ha ez így is maradna, és többet nem botlanának, főleg egy alsóházi csapat ellen.

A Nyírgyulaj legutóbbi öt meccséből mindössze a kötelezőnek mondható Kistarcsát tudta hozni, a többit elbukta, legutóbb simán kikapott Veszprémben. A válogatott szünetben mégis meglepetésszerűen jött a hír, hogy 6,5 év után távozik a vezetőedző, Lovas Norbert. Nem tudni egyelőre ki kerül a helyére, de most először fordul elő, hogy az élvonalban nem ő irányítja a csapatot. Nem kérdés, hogy a Haladás a találkozó favoritja, és meglepetés lenne, ha nem sikerülne Nyírbátorból elhozni a három pontot. A szombathelyi meccsen csak megnehezíteni tudta ellenfele dolgát a Gyulaj.

 

SG KECSKEMÉT FUTSAL – MVFC BERETTYÓÚJFALU
19:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

A forduló egyik rangadója lesz Kecskeméten, ahol a Mezei-Vill próbál kimászni a gödörből. A vendégek az első kör alatt végig a dobogón álltak, de egy hullámvölgyet követően még a felsőházi tagságuk is veszélybe került. Nagy meglepetésre előbb kikaptak a TF ellen, majd otthon veszítettek az Újpest ellen, ahol végig szaladtak az eredmény után. Ha ismét vesztesen hagyják el a pályán, lecsúszhatnak az alsóházat jelentő hatodik helyre. A helyzetüket nem segíti, hogy Horváth Norbert öt sárga miatt kénytelen kihagyni a találkozót. Egyébként lenne miért visszavágni a Trencsényi legénységnek, hiszen ősszel simán nyert a Kecskemét vendégként.

Az a Kecskemét, amely az Aramis elleni vereség után visszaállt a győzelem útjára. Előbb kiütötte a Debrecent, majd nyert Kistarcsán, ahol kissé döcögött a játék. Annál a teljesítménynél sokkal jobbra lesz szükség, ha Koós Károly fiai otthon akarják tartani a három pontot. Amennyiben így lesz, megerősítik a második helyüket, és szinte bebiztosítják a helyüket a felsőházi rájátszásra. A hazai pálya és a pillanatnyi forma a Kecskemét mellett szól, de a Berettyóújfalu képes lehet bármikor jó teljesítményre, ami eredménnyel is párosulhat.

 

ARAMIS SE – DEBRECENI EGYETEM AC
19:35 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

A forduló harmadik hatpontos meccse Budaörsön lesz, ahol a hazaiak bebiztosíthatják a felsőházi tagságukat. A Moga-legénység kiváló formában van, legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, ráadásul ebből több igen értékes is akad. A Kecskemét idegenben, majd a Haladás hazai környezetben. Ezeknek köszönhetően már a dobogón állnak, egy pontra megelőzve mostani riválisukat, és kettővel az őket üldöző Mezei-Veszprém párost. Egy újabb siker ezt csak megerősítené, és lerázná néhány üldözőjét.

Persze ez nem lesz könnyű, még akkor sem, ha a kezdeti lendület után kissé visszaestek az egyetemisták. Két rossz eredmény után sikerült javítani a TF ellen hazai környezetben, de a játék nem volt túl meggyőző, megszenvedtek a fővárosiak ellen. Ráadásul a debreceniek idegenben mindössze a két újoncot tudták legyőzni. A kérdés megtudják-e állítani a hazaiak támadó alakzatát. Az Aramis rúgta messze a legtöbb gólt, a Büki-Bognár páros 27 gólnál jár már. Ami reményt adhat Szentes-Bíróéknak, hogy a második legkevesebb gólt kapták, illetve hazai pályán fölényesen győzték le ellenfelüket. Persze ez egy másik meccs lesz, és a pillanatnyi formák alapján a budaörsiek számítanak az esélyesnek. Izgalmakban nem lesz hiány.

 

TFSE-BESTRONG – KISTARCSA FUTSAL
20:30 Budapest, Vasas Sportcsarnok

A forduló záró összecsapása mondhatni „kiesési rangadó”, ahol a két újonc találkozik. Ahogy várható volt, ők ketten állnak a tabella utolsó két helyén, de azért nagy különbség van a két csapat között. Míg a Kistarcsa egyetlen egységet sem szerzett, addig az egyetemisták már kilencet is gyűjtöttek, és csak rosszabb gólkülönbségükkel állnak a Nyírgyulaj mögött. A TFSE már két bravúrt is bemutatott a szezon folyamán, legyőzték az Újpestet, meg a Berettyóújfalut is. Igaz, mellette szaladtak bele nagy pofonokba is, így a kérdés, melyik arcukat fogják mutatni. Az első körben kiegyenlített meccset hozott ez a párharc, és némi szerencsével nyertek a fővárosiak. A Kistarcsa azóta több csapat dolgát is megnehezítette, de az áttörés várat magára. Legutóbb a Kecskemét is megszenvedett ellenük, de rúgott gól nélkül nehéz meccset nyerni. Most voltak először gólképtelenek Bitáék, de ezen kívül is mindössze kétszer tudtak két gólnál többet szerezni. Hátha most törik meg a jég.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink