Hatpontos meccsek az alsóházban
2022.09.29 | 10:45
Hatpontos meccsek az alsóházban
Épphogy véget ért az ötödik forduló a férfi NBI-ben, már is itt a következő, ráadásul nem is akár milyen meccsekkel, hiszen több rangadóra is sor kerül. A válogatott következő hétvégén ismét VB-selejtezőt játszik, így a péntek-hétfő játéknap helyett ezúttal csütörtök-péntek lépnek pályára a csapatok. NBI, 6. forduló

Az Újpest rossz szériájának vetett véget hétfőn este, bár kötelező volt a győzelem az MFA ellen. Nagyon kellett nekik ez a három pont, hogy kicsit rendeződjenek a dolgok. Nem is bízták a véletlenre, és már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát. Most egy sokkal nehezebb feladat vár rájuk, hiszen a remeklő Berettyóújfalu otthonában kell szerepelniük. A Mezei-Vill ismét nyert és már harmadik a tabellán, és egy újabb sikerrel megerősíthetni dobogós helyét. Nyírbátorból hozták el legutóbb a három pontot, ami nem volt könnyű feladat, de jó hajrával sikerült. Most is ők a találkozó esélyesei, de tavaly a lila-fehérek megtréfálták őket, így nem mehetnek biztosra.

Megyei összecsapást rendeznek Nyíregyházán. Egyelőre úgy tűnik, hogy az újonc csapatoknak csak egymás ellen sikerül pontot, vagy pontokat szereznie, így ezek igazi hatpontosnak számítanak. Így lesz ez most is, a megyei találkozón. Az első forduló óta nem szerzett pontot a Nyírbátor, pedig legutóbb a Mezei ellen közel volt hozzá. Most a szintén újonc Nyíregyházával csapnak össze, akiknek szintén egy győzelmük van csak. Legutóbb a Hali otthonában kaptak ki nagyobb arányban, bár várható volt. Most a hazai pálya a Nyíregyháza mellett szól, de a nagyobb rutin a Nyírbátor mellett.

A Kecskemét elszenvedte első vereségét a bajnokságban, Debrecenben maradtak pont nélkül, amivel le is csúsztak a dobogóról. Most itt a lehetőség a javításra az újonc ellen. A Rubeola első sikere várat magára. Az előző fordulóban nem nyújtottak rossz teljesítményt, de ez csak arra volt elég, hogy megszorítsák az Aramist. Most egy hasonló összecsapás vár rájuk. Ami biztos, hogy jobb helyzetkihasználásra lenne szükségük, hogy egyáltalán legyen esélyük a pontszerzésre. A hazaiaknál Öreglaki nem szerepelhet piros lapja miatt, de így ők a mérkőzés favoritjai.

Egy újabb hatpontos mérkőzés lesz a fővárosban. Ahogy a Nyíregyháza – Bátor meccsen, itt is érvényes, hogy az újonc csapatok számára egyelőre megfoghatatlanok az élcsapatok, így csak egymás ellen van esély a pontszerzésre. Az ELTE erre egyébként majdnem rácáfolt hétfőn este, mert közel volt a bravúrhoz a Veszprém ellen. Szoros meccset játszottak Tataiék ellen, és csak az utolsó fél percben tudták bebiztosítani a győzelmüket, benne volt a pontszerzés a levegőben. Ami a vendégeket illeti, Újpesten vendégszerepeltek, ahol nem igazán volt esélyük. Már az első félidőben eldőlt az összecsapás. Viszont a most következő meccsen meg lehet akár az újabb győzelmük. Közel két azonos képességű csapat találkozik, ahol a pillanatnyi forma és a jobb helyzetkihasználás dönthet.
 
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink