Hatalmas lehetőség a Hallássérülteknél!
2014.07.19 | 00:00
Hatalmas lehetőség a Hallássérülteknél!

Idén novemberben Szófiában rendezik a 4. hallássérültek futsal Európa- Bajnokságát, ahova a hölgyek kijutottak könnyedén, hiszen 16 ország nevezett a 16 helyre. A férfiaknál már nagyobb volt a verseny és a februári nagykátai selejtezõ tornán nem sikerült kivívni az EB részvételt. A négy fõs csoportban a harmadik helyen végeztek a mieink és csak az elsõ két helyezett jutott ki a kontinens tornára.  A hét vége felé aztán jött a reménysugár. Írország jelezte, hogy anyagi okok miatt nem tudja vállalni a részvételt (érdekes, hogy csak a férfiak nem, a nõk igen). A nemzetközi szövetség csütörtökön hivatalos levélben értesítette a szövetséget, hogy az európai ranglistán mi állunk a legelõkelõbb helyen, a ki nem jutottak csapatok közül, így amennyiben vállaljuk a részvételt, beugróként ott lehetünk. A vezetõk természetesen igent mondtak a lehetõségre, és a szombati, élõben közvetített sorsoláson már ott szerepelt a Hungary felirat is, mind a nõknél, mind a férfiaknál.
A hölgyek mezõnye elég ismeretlen, így nehéz eldönteni, hogy milyen erõsségû a csoportjuk. A gyengébbik nem Törökország, Dánia, Anglia mellé került. A férfiak már nem voltak ilyen szerencsések, mivel igen nehéz csoportba kerültek, legalábbis elsõre. A válogatott elõször a C csoportba került, ahol a címvédõ Ukrajna, Dánia és a selejtezõbõl ismert Fehéroroszország került. Mondhatni, ez tûnt a legnehezebb csoportnak, de kis idõ múlva kiderült, hogy nem kell aggódni. A "D" csoportban szintén két olyan csapat került össze Törökország és Moldova személyében, akik szintén egy selejtezõ csoportban voltak, és a kiírás szerinte az EB-n nem kerülhetnek egy négyesbe, így a mieinket megcserélték a moldávokkal,. Így végül a törökökkel, a svájciakkal és Izraellel kell megküzdeni a továbbjutásért, ami talán könnyebbnek tûnik. A csoportok elsõ két helyezettje jut tovább, ami egyben kvalifikációt is jelent a jövõ évi világbajnokságra, amit Thaiföldön rendeznek.

Machalek Attila: - Kaptunk egy nagy lehetõséget, amit talán meg is érdemeltünk. A selejtezõ csoportok kialakítása nem volt talán a legigazságosabb, hiszen volt olyan hármas csoport, ahol egy kiemelt mellé, két gyengébb csapat került és több mint 10 gólos különbségû eredmények születtek, míg a mi csoportunk volt az egyetlen olyan, ahol a csoportunk mind három ellenfele részt vett az elõzõ EB-n. A törökökkel most volt nagypályán EB selejtezõ, ahol megtapasztalhattuk, hogy kiemelkedõek. Izraelrõl és Svájcról nem sokat tudunk. A felkészülés mellett a legnagyobb feladat az anyagiak elõteremtése lesz, hiszen a rendezõ ország semmit sem vállal, mindent magunknak kell állni. Szállás, étkezés, utazás, ami jó pár millióba fog kerülni.


A torna helyszíne

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink