Hatalmas csatában kupagyőztes a Veszprém
2021.05.24 | 12:15
Hatalmas csatában kupagyőztes a Veszprém

A Balaton Bútor FC Veszprém története során első alkalommal hódította el a futsal Magyar Kupát, miután a budapesti döntőben, a kétszer ötperces hosszabbítás végén három gólt szerezve 7-4-re legyőzte az MVFC Bererttyóújfalut.

A férfi Futsal Magyar Kupa szombati elődöntőiben érvényesült a papírforma, az újabb bajnoki címre hajtó Berettyóújfalu 6-5-re legyőzte az Újpestet, míg a bajnokságban bronzcsata előtt álló Veszprém a Nyírgyulajt múlta felül 4-1-re. A két győztes csapat vasárnapi döntője hatalmas csatát ígért az Elek Gyula Arénában, még akkor is, ha a bajnokságaban mind a négy egymás elleni összecsapást az MVFC nyerte meg (a legutóbbit május elején 2-1-re).

A mérkőzés – amely Puhl Sándor halála miatt egy perces gyászszünettel kezdődött – elején inkább az MVFC Berettyóújfalu akarata érvényesült a pályán, a bajnokesélyes együttes veszélyesebben játszott a veszprémieknél, folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját. A 6. percben góllá érett az MVFC fölénye, egy gyors, ziccerig kijátszott akció végén Sidnei passzolt közelről az üres kapuba (0-1).

Hátrányban aktívabb lett a bakonyi csapat, néhány kontrája hordozott magában veszélyt, de igazán nagy lehetőséget nem sikerült kialakítania a kapu előtt, továbbra is a Berettyóújfalu támadásai voltak pontosabbak. A félidő hajrájához közeledve fordult a kocka, támadásban feljavultak a veszprémiek, és 15. percben egy oldalberúgás-kombináció végén Montero fejelt a hálóba (1-1). Az utolsó percekre kockáztatott a Veszprém, támadásban lehozta a kapusát, és emberelőnyben igyekezett helyzeteket kialakítani. A húzás bejött, Tatai József másfél perccel a félidő vége előtt megszerezte csapata második gólját (2-1).

A Veszprém a második félidőben kontrajátékra rendezkedett be, és a labdaszerzések után volt is néhány nagy lehetősége az előny növelésére, de saját kapuja előtt is figyelnie kellett, mert a Berettyóújfalu nagy erőkkel támadott az egyenlítésért. A parázs hangulatú csatában a veszprémiek hatalmas odaadással védték az előnyt, a Berettyóújfalu pedig ment előre becsülettel, de nem tudott egyenlíteni. Sőt, a 31. percben egy elkerülhető gólt kapott a Beri: Komáromi Péter távolról lőtte ki a jobb alsó sarkot (3-1). Nem sokkal később Monterónak ziccere volt a háromgólos vezetéshez, de Mezei Dávid kapus nagyot védett.

A hajrához közeledve kockázatot kellet vállalnia az MVFC-nek, és négy perccel a vége előtt egy öt a négy elleni támadás végén Sidnei kilőtte a jobb felső sarkot, visszahozva a reményt csapatának (3-2). Pár másodperccel később Spandler védett hatalmasat, de a következő lövésnél már ő is tehetetlen volt, Diece közelről, éles szögből kiegyenlített (3-3). A Veszprém nem omlott össze, olyannyira, hogy hamarosan visszavette az előnyt, egy szöglet után Boromisza Dániel volt eredményes (4-3). Az MVFC visszatért támadásban az öt a négy elleni játékra, és Diece találatával ismét egyenlített (4-4), ez lett a rendes játékidő végeredménye.

A kétszer ötperces hosszabbítás első félidejében a Berettyóújfalu ziccert rontott, majd a másodikban is egyet, és ez hamarosan megbosszulta magát. Előbb Rutai Balázs szerzett előnyt a Veszprémnek (5-4), majd egy labdaszerzés után Montero gyalogolt az üres kapuig, és fejezte be góllal a támadást (6-4), végül Komáromi egy újabb labdaszerzés után saját hatosán belülről emelt az üres kapuba (7-4).

Ez maradt a végeredmény, a Veszprém története első fontos trófeáját szerezte meg, a Berettyóújfalu pedig azzal vigasztalódhatott, hogy még van esélye címet szerezni az idény végén, hiszen hamarosan kezdődik a három nyert meccsig tartó bajnoki aranycsatája a Haladással.
Az érmeket és a győztesnek járó trófeát Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója, valamint Kozma Mihály, az MLSZ futsalszakágának vezetője adták át.

Forrás: mlsz.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink