Hatalmas a harc a felsőházért nyugaton!
2021.02.21 | 13:15
Hatalmas a harc a felsőházért nyugaton!

Napról napra változik, melyik hat csapat van ott a felsőházban az NB II Nyugati csoportjában, és ahogy közeledünk az alapszakasz végéhez, még élesebbé válik a versenyfutás. A hét közben a pótolt találkozók is tele voltak izgalmakkal, hétfőn pedig tovább folytatódnak a küzdelmek.

Csütörtökön az ELTE újabb nagy lépést tett a felsőházi folytatás felé, amikor hazai pályán 9-1-re kiütötte az Érdet. A vendégek hiába igazoltak egy remek kapust Haála Kada személyében, tartalékosan álltak fel, és nem tudták megállítani a remek formában lévő hazaiakat, akiknél Dajka Krisztofer duplázott, a maradék hét gólt pedig hét különböző játékos szerezte.

A pótolt meccsek nagy vesztese a Tihany volt, amely visszacsúszott a hetedik helyre, mivel a rossz formában lévő PEAC feltámadt, és nagy meglepetésre hazai pályán 5-4-re legyőzte a második helyen álló Haladás II-t. A pécsiek a szünetre két, a 28. percre négy góllal vezettek, aztán három perc alatt visszajött egyre a kis Hali, de végül otthon tartotta a három pontot a PEAC, és fellépett az ötödik pozícióba.

A Haladás II botlásának pedig a TF örült a leginkább, amelyre pénteken kötelező győzelem várt a BAK ellen. Öt perc után vezetett is, de az újonc – amely már az ősszel is elvett egy pontot a bajnokesélyestől – feltámadt, és megfordította a találkozót. Már 3-1-re is vezetett a BAK, ám aztán a TF visszajött a meccsbe, majd emberelőnybe került, így Lőrinczy Soma hiába lőtt három gólt, a három pont az egyetemistáké lett, és így hétpontos előnnyel vezetik a tabellát.

EREDMÉNYEK

Csütörtök, 16. forduló: ELTE - Érd 9-1 (Szálas, Tóth, Bencsik, Dunai, Szini, Appl, Dajka 2, Boros, ill. Horváth)
Csütörtök, 14. forduló: PEAC – HALADÁS II 5-4 Bartal 2, Katona, Győrfi, Kőnig, ill. Vatamaniuc, Knizs, Mézer 2
Péntek, 12. forduló: TF – BAK 6-4 (Szalmás, Dudás, Kocsi, Czinege (öngól), Kiss, Fritz, ill. Lőrinczy (3), Nagy)

 

  1. FORDULÓ, HÉTFŐ

HALADÁS II – REAC
18:30
Haladás Sportcsarnok

A Haladás az újabb vereségével nagy távolságba került a listavezető TF-től, igaz, még kétszer játszanak egymással, de csökkent az esély arra, hogy az NB I és az NB II alapszakaszának is a Haladás legyen az éllovasa. Ennek ellenére a REAC ellen mindenképp be szeretnék gyűjteni a három pontot a fiatalok, és mivel a rákospalotaiak idegenbe sokszor gyengébb csapattal utaznak el, valószínűsítjük, hogy otthon marad a három pont, még akkor is, ha a vendégek még harcban vannak a felsőházért. Az ősszel nagy meglepetésre a REAC nyert, így van miért visszavágnia a kis Halinak.

NAGYKANIZSA – ÉRD
20:00
Zsigmondy Sportcsarnok

A hazaiaknak már csak matematikai esélyük van a felsőházra, a vendégeknek már az sincs, így várhatóan még kétszer megrendezik ezt a párosítást a tavasszal. A hazai pálya egyértelműen a Nagykanizsának kedvez majd, ráadásul az Érd többször küzdött létszámhiánnyal az elmúlt időszakban. Ősszel 10-9-re idegenben nyertek a kanizsaiak.

ELTE-BEAC – SZIGETSZENTMIKLÓS
20:00
BEAC Sporttelep

Az ELTE felsőházi tagsága is komoly veszélyben volt, de remek szériával most már a negyedik, és a harmadik helyezett Szigetszentmiklóst fogadja, amely csupán három ponttal van előtte. Így akár a dobogóra is léphet hétfőn, de amennyiben kikap, még hátrafelé is kell tekintgetnie. A vendégek ráadásul a győzelmükkel bebiztosítanák a felsőházi tagságukat. Nagyon izgalmas találkozóra van kilátás, amely ráadásul az első idei ilyen párharc lesz, az őszit ugyanis elhalasztották.

UTE – TIHANY
20:30
UTE Atlétikai Stadion

A forduló legfontosabb mérkőzése lesz a felsőházat illetően. Az UTE nemrég még dobogós volt, most viszont már csak a hatodik. Ráadásul közvetlenül mögötte ott van a hétfői riválisa, amely ugyanannyi ponttal áll a hetedik helyen. Mindkét csapat jól erősített a télen, amelyik nyer, nagy lépést tesz a felsőház felé. Ősszel a Tihany 3-2-re győzött, és külön pikantériája lesz a találkozónak, hogy Póta Balázs játékosként visszatér az UTE Atlétikai Stadionba, ahol nemrég még az Újpestet irányította az élvonalban.

TF SE – PEAC
20:30
Vasas Sportcsarnok

Miután a pécsiek az alsóházba estek, és azt látták, a következő két meccsük az első két helyen álló csapat ellen jön, nem estek kétségbe, hanem legyőzték a Haladás II-t. Most újabb nehéz feladat vár rájuk a listavezető otthonában, kevés az esély a pontszerzésükre, de megnyugtató lehet a számukra, hogy a közvetlen, mögöttük lévő riválisaik egymás ellen játszanak, így a forduló végén mindenképp maradnak a felsőházban. Nemrég összecsapott volna egymással a két csapat, de a pécsiek akkor nem utaztak fel Budapestre, így újra idegenben kell pályára lépniük.

BAK – HIDEGKÚT
21:15
Aramis SE Futsal Csarnok

A két kiesőhelyen álló együttes összecsap egymással, ráadásul nemrég a Hidegkút le tudta győzni a BAK-ot, igaz, akkor az újoncnak sok hiányzója volt. Bizakodásra adhat okot az is a BAK-nak, hogy pénteken majdnem meg tudták fogni az első helyen álló TF-et, ráadásul a kék-feketéknek még van esélyük feljebb lépni a tabellán, a Hidegkútnak kevesebb. Szoros találkozó várható.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink