Hat pontra nőtt a Fradi előnye, az Újpest már második Keleten!
2019.03.28 | 14:27
Hat pontra nőtt a Fradi előnye, az Újpest már második Keleten! Felsőház   CSENGER FUTSAL – SCOREGOAL KECSKEMÉTI FC 2-2 (0-0) Két olyan csapat találkozott a forduló nyitómeccsén, akik nem kezdték jól a rájátszást, de ennek ellenére versenyben vannak a dobogóért. Mind a két félnek égető lett volna a győzelem, és ezért mindent meg is tettek. Az első félidő nem hozott gólt, csak nagy küzdelmet. Annak ellenére, hogy nem esett találat szünetig, jól szórakozhattak a nézők. A térfélcserét követően is sokáig kellett várni az első találatra, egészen a 32. percig, ekkor a Csenger megszerezte a vezetést, de közel egy percig örülhettek, mert jött is az egyenlítés. Ezután úgy tűnt, nem is esik újabb találat, de a végére maradt még fordulat. A Kecskemétnél sokadik helyzetéből Rutai ismét betalált, megszerezve a vezetést az utolsó előtt percben, de nem tudták megtartani az előnyt. Természetesen a Csengernél jött a vészkapus, és ha némi szerencsével is, de egyenlíteni sikerült. Az egy ponttal igazán egyik csapat sem megy sokra, de az Újpest győzelmének köszönhetően egyik csapat sem szakadt le a dobogós csapatoktól. A Csenger három, míg a Kecskemét egy pontra van, igaz a Szilágyi alakulatra nehéz meccs vár a következő fordulóban, hiszen a listavezető Fradihoz utaznak.

 

  ENERGIA SC GYÖNGYÖS – FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 2-6 (0-2) A zöld-fehérek számítottak a találkozó esélyesének, és ennek megfelelően kezdtek is, és bő fél perc után Roni révén megszerezték a vezetést. A Fradi továbbra is kezdeményező volt, és újabb helyzetei akadtak, de hol a hazai kapus védett, hol a kapufa mentett. A hazai oldalról ahogy az várható volt, Csoszánszki lövései jelentették a legnagyobb veszélyt, de csak kapufáig jutott. A következő gól a 17. percben született, ekkor a Fradi egy gyors kontra végén megduplázta előnyét. A hazaiak szabálytalanságot reklamáltak a gól előtt, és úgy tűnt, nem alaptalanul, de a tényen nem változtatott, kettő volt a listavezető előnye szünetben. A második félidőt a Gyöngyös kezdte aktívabban, és több helyzetet követően Berkes szépített és hozta vissza a reményt csapatának. A remény viszont mindössze pár percig tartott. Temesi állította vissza a két gólos különbséget  egy látványos góllal, majd rögtön érkezett Szabó is egy közeli találattal, így el is dőlt a találkozó. Bár a vendéglátók megpróbálkoztak a vészkapus játékkal, de ez csak újabb kapott gólt eredményezett. A hajrá így már csak formalitás volt, de még hozott két gólt. A hazaiaknál a fiatal Barta, míg a fővárosiaknál egy másik fiatal, Dávid volt eredményes. A Fradi magabiztosan nyert, és a Kartal veresége után már hat pont az előnye.

 55914176_2228684610556951_334217033371615232_n

  KARTAL SE – ÚJPEST FC-220 VOLT 4-5 Az Újpest az alapszakaszban megtréfálta a Kartalt már egyszer, és most is valami hasonlóra készült. Ráadásul a Póta legénység jól kezdte a rájátszást, így önbizalommal telve érkeztek a mérkőzésre. Ez látszott is az első félidő eredményén. Hiába volt több lehetősége és helyzete a vendéglátónak, Horváth duplája után 2-0-ra vezettek a lilák amire csak egy válasz érkezett. A térfélcsere után tovább nőttek a hazai gondok, mivel Bihari volt eredményes Újpest oldaláról. Ennek ellenére Simon Péter fiai nem estek kétségbe, és egy gyors szépítést követően ismét nyílt volt a meccs. A Kartal ahogy a Fradi ellen, most is nagy erőket mozgósítva küzdött az egyenlítésért, ami a félidő derekán Vincze révén összejött. A hazaik a hajrára nem elégedtek meg az egy ponttal, és kockáztattak, ami rosszul sült el, mert a vészkapus játékból gólt kaptak, így a Póta alakulatnál volt ismét az előny. A kartaliak kezdhettek mindent elölről, és ismét tudtak egyenlíteni, úgy tűnt, ezzel megmentik az egyik pontot, de jött a dráma. A vendégek is kockáztattak a végén, és ezúttal bejött. Vadászi talált be átlövésből az utolsó pillanatokban, amivel nagyon értékes három pontot szereztek és jelenleg másodikok a tabellán, megelőzve a Kartalt. Egyébként a bajnokság végén azonos pontszám esetén az alapszakaszban és a rájátszásban szerzett győzelmek száma dönt, ami jelenleg a Kartal mellett szól, de még hátra van hét mérkőzés, így bármi megtörténhet.

 

  Alsóház   NYÍRBÁTORI SC – MVFC BERETTYÓÚJFALU 1-3 (0-3) Fontos meccsre került sor az alsóházban, amit mi sem mutatott jobban, hogy a vendégeknél több visszajátszó is akadt, ami nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. A Mezei Harmati vezérletével 10 perc alatt három gólos előnyre tett szert, amit szinte meg is őrzött egészen a mérkőzés végéig. A vendéglátóknak mindössze egy becsületgólra futotta. A vendégcsapat ezzel a három ponttal ellépett a tabella aljáról, így kissé megnyugodhat, míg a  Nyírbátor már csak több győzelmével előzi meg a Kincsemet, ahova jövő héten látogat, ami sorsdöntő meccsnek ígérkezik.   KISTARCSAI VSC – KINCSEM LOVASPARK SE 3-3 (2-2) Mind a két csapat jól kezdte a rájátszást, így bizakodó volt a két fél a meccs előtt. Egy gyors gólváltás után kiegyenlített volt a játék, mind a két alakulat előtt adódtak helyzetek, de hol a kapusok, hol a kapufa mentett. A félidő hajrája aztán hozott ismét egy gólváltást, így döntetlen volt szünetben. A fordulás után mind a hazaiak, mind a vendégek sokat tettek a győzelemért, de végül maradt az igazságosnak mondható döntetlen. A Kistarcsa továbbra is vezeti az alsóházat, míg a Kincsem ledolgozta a hátrányát Nyírbátorral szemben, és már csak egy pontra van a Barcikától, így ha így folytatják, jó esélyük lehet elkerülni a kiesést.  
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink