Háromgólos hátrányból fordított a Veszprém
2022.04.07 | 08:30
Háromgólos hátrányból fordított a Veszprém

A Balaton Bútor FCV elképesztő küzdőszellemről tett tanúbizonyságot: a veszprémiek háromgólos hátrány után végül 4-3-ra nyertek a vendég Kecskemét ellen a Magyar Kupa negyedik fordulójának szerda esti, első mérkőzésén.

Azok után, hogy hétfőn este hatalmas küzdelem után végül 3-2-re alulmaradt a bajnoki címvédő Haladás otthonában a Balaton Bútor FCV, szerdán már hazai kupamérkőzés várt a bakonyiakra a nagy rivális Kecskemét ellen.

A Magyar Kupa negyedik fordulójában két mérkőzésen dől el az, hogy ki juthat majd a négyes döntőbe. A házigazda Balaton Bútor FCV – amely egyébként a sorozat címvédője – egyértelműen győzelem reményében lépett pályára a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Címvédőhöz méltó játékkal kezdett a vendéglátó, amely többször is ígéretes helyzetbe került, ám a vendégek kapusa, Rigó László rendre védte a lövéseket.

Nagyot fordult a mérkőzés képe azt követően, hogy a kecskemétiek pár perc leforgása alatt kétgólos előnyre tettek szert: előbb az exveszprémi Bencsik Roland lőtt a kapuba Spandler lábai között, majd a légiós Ristics szerzett gólt távolról (11. perc: 0-2).

A Balaton Bútor FCV mindent megtett az egyenlítés érdekében, ám a befejezések rendre pontatlanra sikeredtek. Így végül a vendégek vonulhattak előnnyel a pihenőre (félidei részeredmény: 0-2).

A fordulást követően jött az újabb hideg zuhany: a huszonkettedikben a hosszú oldalon várakozó Hadnagy kapott labdát, aki élt is az adódó lehetőséggel (0-3).

A Veszprém viszont ezt követően sem adta fel: lelkiismeretesen küzdött a házigazda. A huszonhatodik percben jártunk, amikor Bencsik Ádám került helyzetbe, ám Rigó szabálytalankodott vele a hatoson belül, így a hazaiak hétmétereshez jutottak, amelyet Pál Patrik könyörtelenül gólra váltott (1-3).

A megszerzett gól láthatóan erőt adott a hazaiaknak: pár perccel később Tatai szerzett gyönyörű találatot, így már csak egyetlen gól volt a különbség a felek között (28. perc: 2-3). Gyorsan egalizálhatott is volna a Balaton Bútor, ám Rigó ismét bravúrokkal rukkolt elő.

Az utolsó öt perchez közeledve láthatóan fáradni kezdtek a vendégek, amelyet ki is használt Fehér Zsolt együttese: Pál kétszer is eredményes volt még a lefújás előtt, amely azt jelentette, hogy a Veszprém végül előnnyel készülhet majd az április 20-i idegenbeli visszavágóra (végeredmény: 4-3).

FOTÓGALÉRIA

Férfi futsal Magyar Kupa, 4. forduló, első mérkőzés:
Balaton Bútor FCV–ScoreGoal Kecskemét 4-3 (0-2)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok.
Vezette: Vass (Tóth-Tolnay, Horváth)

Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Komáromi, Rutai.
Csere: Matyi, Koncsol, Fridrich, Ton, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Molnár, Kiss.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Ristics, Hadnagy, Mánya.
Csere: Halmavánszki – Bíró, Klacsák, Klajtár, Öreglaki, Boznánszky, Sallai, Kovács, Kulcsár

Gólszerzők: Pál (26. – büntetőből, 34., 39.), Tatai (28.) ill. Bencsik (7.), Ristics (11.), Hadnagy (22.)

Fehér Zsolt: - Felemás érzések lapulnak bennem, hiszen a játékosaim háromgólos előnyt adtak az ellenfeleinknek, ám végül így is sikerült győzelmet aratniuk. Dühös vagyok, mert megnehezítették a saját dolgukat, ugyanakkor büszke is, mert hihetetlen küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. A visszavágón az első perctől kezdve azt a játékot várom tőlük, amit a második félidőben tanúsítottak. A szurkolóknak köszönettel tartozom a biztatásért!

Darko Ristic játékos-edző scoregoal.hu-nak adott nyilatkozata: - Gratulálok az egész csapatnak, büszke vagyok rájuk. Jó első félidőt játszottunk, és uraltuk a mérkőzést, ez a gólok számában is megmutatkozott. Fordulás után is gyorsan gólt tudtunk szerezni, ám olyan külső körülmények szóltak közbe, amelyekre nem számítottunk. Verbálisan sértegették főleg a székely származású játékosainkat, sőt attól sem riadtak vissza, hogy a klubvezetésnek is kikiabáljanak a nézőtérre a hazai játékosok. Ezt el kell tudni viselni, ám bizonyos szint alá már nem süllyedhet senki, még a Veszprém sem. A vereséget erre fogni viszont nem szabad, bár kétségtelen, hogy nehéz úgy fókuszálni, ha a családtagjait szidalmazzák az embernek. A meccs vége felé kondicionális problémáink is voltak, és ebből több hiba is adódott.  Emelt fejjel jöhettünk le a pályáról, idegenben ez az eredmény nem rossz. Alig várjuk már a hazai meccset, hogy megmutathassuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

Forrás: vehír.hu

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE - SG Kecskemét Futsal
2022.08.15 | 14:55

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.07.07 | 18:54
2022.07.04 | 16:30
2022.07.03 | 09:39
Női válogatott
2022.07.02 | 08:00
2022.07.01 | 08:25
2022.06.30 | 07:59
Támogatóink

Partnereink