Három gólos DEAC előny a visszavágóra
2022.04.07 | 11:30
Három gólos DEAC előny a visszavágóra

Két nap után újra a DEAC – Újpest mérkőzés, ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjében csapott össze a két gárda. A hétfői találkozóhoz képest ezúttal Szeghy Szabolcs már Németh Péter vezetőedző rendelkezésére állhatott, de Sánta és Ricardo továbbra is hiányzott és csatlakozott hozzájuk Panyi is, aki éppen Debrecenben sérült meg.

Az első percekben még mindkét csapat óvatosabb volt, majd a vendégek váltak kezdeményezőbbé, amely két kapufában nyilvánult meg. A 2. percben meg is szerezték a vezetést egy bal oldali labdaszerzés után, ahol Horváth Benedek cselezte el magát, az ebből adódó támadásra Tyukász lépett ki a kapujából, Siska kapta meg a labdát, ám lövés helyett középre passzolt, ahol Szentes Bíró az üres kapuba továbbított. (0-1)

Három perccel később Suscsák szépen fordult le védőjéről és 9 m-ről kilőtte a bal alsót. (1-1). Ezt követően játékba lendültek a hazaiak és levegőben lógott az újabb lila-fehér találat, amely azonban nem jött össze.

A félidő második fele ismét a vendégeknek sikerült jobban, előbb egy bal oldali lövés után Tyukász csak belekapott a labdába, ami a kapufáról Siska elé pattant, aki közelről nem hibázott. Majd a szünet előtt 1 perccel a Lucas labdavesztése utáni helyzetet is értékesítették a vendégek Berecz révén. (1-3)

A második játékrész rosszabbul nem is kezdődhetett volna az Újpest számára, mert egy újabb hátul elcselezett labda után mattolták a debreceniek Tyukászt. Ezúttal Harmati talált a kapuba. (1-4) Ekkor Tyukász megsérült, és Vámosi állt be a helyére.

Nem adta fel a hazai csapat, és 6 perc alatt visszajött a meccsbe. Előbb Suscsák készítette le a labdát Lucasnak, aki egy csel után került ajtó-ablak helyzetbe, és nem is hibázott, majd a 27. percben Horváth erős baloldali lövése Thiagoról vágódott saját kapujába. (3-4)

A félidő felénél egy gyors kontrát vitt végig a DEAC, és Szentes Bíró ki is lőtte a kapu hosszú oldalát. (3-5)

Nem sokkal később Suscsák majd félpályáról eleresztett lövése a kapufáról vágódott ki, úgy hogy előtte még Krajcsi is beleért. Egy perccel később úgy tűnt Suscsákot szabálytalanul szerelte Thiago azonban mehetett tovább, a vendégek brazilja visszakapta a labdát és felvarrta a léc alá. (3-6)

Ezután újabb hihetetlen helyzet maradt ki, amikor egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Béres lőtt a gyakorlatilag üres kapu fölé. Ám a 33. percben Lucas szöglet utáni kapáslövése Siskán megpattanva a kapuba került, így újra zárkózhattak a hazaiak egy kicsit. (4-6)

Hat perccel a vége előtt 5 a 4 elleni játékra állt át az Újpest, de az első két minutumban nem tudtak helyzetet kialakítani. Majd a 37. percben egy legurított szabadrúgás utáni Lucas lövést követően egy védő fejéről vágódott szögletre a kapuba tartó labda.

Sőt a 39. percben egy rossz hazai védekezést Rodrigo használt ki. A jobb oldalról eleresztett lövése Béresről sodródott a kapuba. (4-7)

Egy perccel a vége előtt végül 5 a 4 elleni játékból a hazaiak is betaláltak, amikor Suscsák passzára Horváth érkezett középen jól a kapu torkában (5-7), ám az utolsó másodpercben egy rosszul elvégzett oldalberúgásból labdát szereztek a vendégek, majd az üres kapunkba lőtt Rodrigo a saját hatosukról, így háromgólos előnnyel várhatja a DEAC az április 20-i visszavágót. (5-8) 

Magyar Kupa, Negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Újpest FC-220Volt - DEAC 5-8 (1-3)
Szilágyi út, 150 néző.
Vezette: Wittner - Karsai - Blum

Újpest: Tyukász – Moreira, Horváth B, Szeghy, Harnisch
Csere: Vámosi, Zsolnai, Suscsák, Östör, Kovács D., Modarresi, Béres
Vezetőedző: Németh Péter

DEAC: Krajcsi - Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati,
Csere: Dobi, Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz, Tóth B., Faragó, Szabó, Harcsa
Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők Suscsák (5.), Moreira (22.), Thiago (27. öngól), Siska (33., öngól), Horváth B. (39.), ill. Szentes Bíró (2., 30.), Siska (13.), Berecz (18.), Harmati (21.), Thiago (32.), Béres D. (39., öngól), Rodrigo (40.)

Sárga lap Németh P. (32.)

Németh Péter: - Ez nem a mi esténk volt! Annyi egyéni hibát vétettünk mind támadásban, mind védekezésben, hogy sajnos nem lehetett más az eredmény.
Át kell gondoljuk a jövőt, mert úgy érzem nem mindenki látja reálisan a saját szerepét ebben...

A tudósítás az újpestfutal.hu cikke alapján készült.

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE - SG Kecskemét Futsal
2022.08.15 | 14:55

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.07.07 | 18:54
2022.07.04 | 16:30
2022.07.03 | 09:39
Női válogatott
2022.07.02 | 08:00
2022.07.01 | 08:25
2022.06.30 | 07:59
Támogatóink

Partnereink