Hárman pályáznak a negyedik helyre
2023.05.15 | 08:36
Hárman pályáznak a negyedik helyre

Pénteken már elkezdődött az utolsó előtti forduló a rájátszásban, ahol a Nyírbátor kiütéses győzelemmel biztosította be jövő évi első osztályú tagságát a Rubeola ellen. Így tovább csökkentek az ELTE bennmaradási esélyei, de még él a remény. A felsőházban az első három hely elkelt, de a negyedikre még három együttes pályázik, nagyjából hasonló esélyekkel.

Alsóház

Az egyetemistáknak péntek este a Rubeola siker lett volna a legjobb Nyírbátorban, de mivel vereséget szenvedtek a Tigrisek, eldőlt, hogy a Bátort már nem érhetik utol. Így most már az ELTE számára az egyetlen esély, hogy megnyeri mind a két mérkőzését, míg vagy az MFA vagy a Nyíregyháza nem szerez pontot. Valljuk be, erre együtt így kevés a realitás. Főleg, hogy az Akadémia pont a Nyíregyháza vendége lesz, ahol mind a két csapatnak elég a döntetlen, ami a biztos bennmaradást jelentené a feleknek. Az ELTE úgy lép pályára, hogy csak a győzelem esetén maradna matematikai esélye az utolsó fordulóra, ráadásul az alsóház bajnokát, az Újpestet fogadja, akit csak egyszer tudtak legyőzni a rájátszás folyamán a riválisok. A lilák elmúlt meccsei már tét nélküliek voltak, de ennek ellenére mindet győzelemmel abszolválták, és most is ez lesz a céljuk.

Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA - MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA
19:00 Nyíregyháza, Continental Aréna

ELTE-BEAC - ÚJPEST FC-220 VOLT
20:15 Budapest, Sport11 Sport és Szabadidőközpont

Felsőház

A dobogósok sorrendje már korábban kialakult a felsőházban, így már az egyetlen fontos kérdés, hogy kié lesz a negyedik hely, ami esélyt nyit az éremszerzésre. Jelenleg az Aramis a befutó, de a hátralévő két fordulóban ez még könnyedén változhat.
A Veszprém legutóbb első győzelmére készült a budaörsiek ellen, de nagy pofonba szaladtak bele hazai pályán, hiszen kaptak egy nyolcast. Fehér Zsolt fiai néhány perc alatt három gólos hátrányba kerültek és utána csak szaladtak az eredmény után. Ennek ellenére még mindig van esélyük megszerezni a negyedik helyet, hiszen mindössze három pont a hátrányuk. Persze ehhez meg kellene szakítani a nyeretlenségi sorozatot, de tudjuk, egyszer minden sorozat megszakad. Most a Kecskemét otthonába próbálkozhatnak meg a bravúrral, ahol a vendéglátóknak már nincs tétje, hiszen harmadikok lesznek. Az egyetlen kérdés a számukra, hogy ki lesz az ellenfelük. Amiben a Kecskemétnek javulnia kell, az a helyzetkihasználás, hiszen az elmúlt két tétmeccsükön nem tudtak betalálni.
A DEAC szintén pályázik a negyedik pozícióra, annak ellenére, hogy elmúlt öt meccsükön mindössze egyetlen pontot szereztek. A Veszprém ellen döntetlenre végeztek, a többi négyen alulmaradtak. Most a Mezei-Vill vendégei lesznek, akik másodikként készülhetnek a bajnoki döntőre. A meccsnek számukra nincs tétje, de biztos, hogy motiváltak lépnek pályára, hiszen ennek a párharcnak megvan a presztízse. Egy bravúrral jó esélye lenne az egyetemistáknak elérni a negyedik helyet, de jelenlegi formájuk alapján erre kevés az esély.
Az Aramis bravúros három ponttal zárta legutóbbi veszprémi túráját, amivel realitássá vált a negyedik hely. Kevesen gondolták, hogy a megfiatalított budaörsiek a rájátszásban ilyen eredményesek lesznek, egyedül a Haladás tudta őket legyőzni több góllal. A szombathelyiek a bajnokság hajrájára kirobbanó formába kerültek. Megnyerték a magyar kupát, lehozták a Final Fourt kapott gól nélkül, de a bajnokságban is remekelnek. Az elmúlt két bajnokin kiütéses győzelmet arattak, hét góllal küldték haza a Mezeit és a Debrecent, így sok jóra nem számíthatnak a vendéglátók sem. A mai eredménytől függetlenül az utolsó fordulóban fog eldőlni a negyedik hely sorsa, de egy újabb bravúr tovább javítaná az Aramis esélyeit.

SG KECSKEMÉT FUTSAL - VESZPRÉM FUTSAL
18:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

MVFC BERETTYÓÚJFALU - DEAC
18:30 Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok

ARAMIS SE - HALADÁS VSE
19:50 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink