Hárman leszakadtak, ötcsapatos harc jöhet a felsőházért
2022.02.08 | 13:40
Hárman leszakadtak, ötcsapatos harc jöhet a felsőházért

Hosszú hetek után először tisztult a kép a férfi futsal NB II Nyugati csoportjában. Három csapat, a Szigetszentmiklós, a Dunaújváros és a PEAC a veresége után igencsak nehéz helyzetbe került, de még így is rengeteg izgalom vár ránk, elsősorban öt csapatra: a Nagykanizsára, a REAC-ra, a Tihanyra, a Sárvárra és a Haladás II-re.  

Miután szépen lassan épülnek fel az MFA sérültjei, betegei, ráadásul a Cső-Montage-ból alakult klub jól is erősített, Dunaújvárosban sem volt sokáig kérdés, melyik csapat nyeri a párharcot. Már a szünetre kettővel vezettek a vendégek, a vége pedig sima, 6–1-es siker lett. Bár a harmadik helyre lépő MFA csak két pontra van az alsóháztól, vesztett pontok tekintetében nyolcra. Még hat találkozója van hátra az alapszakaszból, és ebből négyet is otthon játszik, a jelenlegi formája alapján meglepődnénk, ha nem lenne felsőházas. Az újvárosiak ugyanakkor ezzel nagy lépéshátrányba, öt pontra kerültek a felsőháztól, a hátralévő négy találkozójukból ráadásul három is igencsak nehéz lesz, így valószínűbb, hogy kiszálltak a felsőházi harcból.

Az első hat felé ugyanakkor nagyot lépett a Tihany, amely 14 perc alatt eldöntötte a BAK elleni találkozóját, hozta a kötelezőt, 5–1-re nyert. A Balaton-partiak ezzel felléptek a hatodik helyre, és bár még korántsem dőlhetnek hátra, de a riválisokhoz képest az egyik legkedvezőbb a sorsolása. A kulcsmeccsük jövő héten, Nagykanizsán lesz, ha azt sikerül behúzniuk, nagyot lépnek a felsőház felé.

Bár a PEAC remekül kezdett Szombathelyen, kétszer is előnybe került az első 11 percben, mivel ismét több NB I-es játékos vissza tudott játszani a Haladás II-be, a hazaiak fordítani és végül simán nyerni tudtak. A kis Hali így már csak egy pontra van a felsőháztól, de ha a további találkozóin is lesz egy-egy NB I-es sora, nem sok kérdés marad. A PEAC a Dunaújvároshoz hasonló helyzetben, ugyanúgy öt pontra van a felsőháztól (ráadsául egy meccsel többet játszva), és igencsak nehéz a sorsolása. Ebből várhatóan idén is alsóházi folytatás lesz.

Nagyon kellettek volna a pontok a Sárvárnak, de az UTE otthonában nehéz volt a feladata, pláne, hogy a listavezető tovább erősített (az NB I-es Kistarcsától igazolt), igaz, első számú gólvágóját, Huszty Dánielt nélkülözni volt kénytelen. A lilák kétgólos előnybe kerültek, majd egyenlítettek a vendégek, ezt követően pedig a hazaiak válaszgólját követően fordítani tudtak. Az UTE csak az utolsó percben tudott egyenlíteni, a második félidőt viszont két gyors góllal kezdte az éllovas, a Sárvár pedig csak a végén tudott szépíteni. Az UTE megerősítette az első helyét, a Sárvár viszont lecsúszott az alsóházba, a jövő héten így kulcsmeccs vár rá otthon, a REAC ellen.

Tíz percig tartotta magát a Szigetszentmiklós, utána viszont két gólt kapott, és bár a szünet előtt szépíteni tudott, a második félidő már a REAC-é volt, simán, 6–1-re nyertek a rákospalotaiak. A miklósiaknak ezzel már csak matematikai esélyük maradt a felsőházra, de nagyon nehéz a sorsolásuk. A REAC sem nyugodhat még meg, két pontra van az alsóháztól, ha viszont nyer jövő héten Sárváron, akkor már jobban, mivel után nyerhető meccsek várnak rá.

Nyolc perc alatt hárommal vezetett az ELTE a Nagykanizsa ellen, aztán kapott két gólt, de már a szünetre ismét 5–2-re vezetett. A vége sima 7–4 lett, amivel az egyetemisták megerősítették a második helyüket. Bár a Nagykanizsa sima felsőházi folytatásra készült, most három meccs alatt csupán egy pontot szerzett, így már csak két pontra van az alsóházra, ráadásul vesztett pontok tekintetében csupán a hetedik, és nagyon nehéz sorsolás vár rá. Kulcsmeccs jön a jövő héten a Tihany ellen, ha ott nem sikerül nyernie, nagy bajba kerülhet.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 18. FORDULÓ
Dunaújváros – Magyar Futsal Akadémia 1–6
(Cseresnyés, ill. Dávid 2, Bencsi 2, Vas, Simon)
Tihany – BAK 5–1
(Bocsev, Horváth, Szücs 2, Hoffer, ill. Decsi)
Haladás II
– PTE PEAC-B Build&Trade 7–2 (Hajmási, Puhr 2, Knizs 2, Fehér, Papp, ill. Bartal 2)
UTE – Sárvár 6–5
(Czerman 2, Kavalecz, Kasza, Medveczki, Dobos, ill. Mézer 2, Kovács 2, Csicsvári)
Kisép Szigetszentmiklós – REAC 1–6
(Csapó, ill. Fehértói 2, Kiss, Altsach, Szántovszki, Hegyi)
ELTE-BEAC – Nagykanizsa 7–4
(Spáth 2, Horváth 2, Szekér 3, ill. Csavari, Őri 2, Budai)

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink