Harmadszor is döntetlen lett a Rubeola–Maglód rangadó!
2022.05.03 | 18:40
Harmadszor is döntetlen lett a Rubeola–Maglód rangadó!

A férfi futsal NB II Keleti csoportjában a bajnoki címre pályázó Rubeola és a Maglód csatája a szezon során harmadszor is döntetlennel ért véget! A Nyíregyháza viszont nem használta ki ezt a lehetőséget, sőt, a dobogóról is lecsúszott, ahova a Gyöngyös lépett fel. Az alsóházban a Miskolc és a Kincsem nagyot lépett a bentmaradás felé a győzelmével.

FELSŐHÁZ

A Nyíregyháza tudta, hogy a két riválisa mérkőzése miatt visszajöhet a bajnoki versenyfutásba, ehhez hibátlan produkcióra lett volna szüksége, de már az első feladatot sem sikerült megoldania. Az első félidőt követően még magabiztosan vezetett a Csenger ellen, 3–0 állt az eredményjelzőn, és bár a második félidő elején szépítettek a vendégek, az utolsó öt percre ismét háromgólos előnnyel ment. A Csenger viszont az utolsó két percben három gólt vágott, ezzel kiegyenlített! A Nyíregyháza a döntetlennel a negyedik helyre csúszott, így várhatóan a bajnoki címről és a feljutásról is végleg le kell mondania.

A nyíregyházi meccsel egy időben a Gyöngyös a Mádot fogadta. Kötelező győzelem várt a hazaiakra, és 11 perc alatt már néggyel vezettek, a szünetben pedig ugyanennyivel. A vége sima, 8–3-as siker lett, a vendéglátók részéről heten (!) is betaláltak, a sikerükkel pedig megelőzték a Nyíregyházát és felléptek a dobogóra! A Mád a Csengerhez hasonlóan továbbra is nyeretlen a rájátszásban.

A forduló rangadóját Kistarcsán rendezték meg, ahol a Rubeola a Maglódot fogadta. A két csapat az alapszakaszban mind a kétszer döntetlent játszott egymással, és ezúttal is! A második percben Hadzsi Máté révén kerültek előnybe a hazaiak, majd a szünet előtt Horváth Richárd egyenlített. A második félidő ugyanezt a forgatókönyvet hozta, ekkor Kovács Balázs találatára Jenei Krisztián válaszolt. A döntetlennel a Rubeola maradt az élen, de a Maglód sem lehet elégedetlen, csupán egy pontra van az első helytől, és ötpontos előnyben a harmadik Gyöngyöstől, ha nem hibázik nagyot a második körben, jó eséllyel legalább osztályozós lehetősége lesz a feljutásra.

ALSÓHÁZ

Két perc alatt előnybe került a Nyírbátor a Kincsem ellen, és úgy tűnt, könnyű meccs vár rá, mivel a vendégek kapus nélkül érkeztek. Vörös Péterék azonban ismét bizonyították, mennyire jók öt a négyben, és a szünetre eldöntötték a mérkőzést, a négy gólig jutó Hajdu Bálint vezérletével már ekkor 5–1-re vezettek. A második félidőben csak egy-egy találat született, ezzel a Kincsem megelőzte a hétfői ellenfelét és az alsóház élére állt.

Nagyon kellett volna a három pont a sereghajtó Nyírségnek, pláne hogy a közvetlen rivális DAFC Szeged szabadnapos volt. A hazaiak vezettek is az ötödik percben a MEAFC ellen, de a vendégek a szünetig fordítottak és kétgólos előnybe kerültek. A második félidőben csak a végén volt egy gólváltás, a Miskolc ezzel holtversenyben az első helyre állt a Kincsemmel, és aligha lesznek kiesési problémái, a Nyírség viszont maradt az utolsó helyen.

FÉRFI FUTSAL NB II, KELETI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
FELSŐHÁZ
A-Stúdió Nyíregyháza – Csenger 4–4
(Gaál (öngól), Lakatos, Gyügyei, Varga, ill. Balogh, Mándi, Fejes Gaál)
Energia SC Gyöngyös – Mád 8–3
(Balázs, Marosi 2, Csoszánszki, Timon, Reich, Bihari, Gulyás, ill. Szabó, Szűcs, Bartha (öngól))
Rubeola – Maglód 2–2
(Hadzsi, Kovács, ill. Horváth, Jenei)

ALSÓHÁZ
Nyomdavar.hu Nyírbátor – Kincsem 2–6
(Tóth, Erdei, ill. Hajdu 4, Bogár (öngól), Vonnák)
Nyírség – MEAFC-Miskolc 2–4
(Pekk, Tóth, ill. Hadházi, Balog, Mészáros,  Varga)

Szabadnapos: DAFC Szeged

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink