Hali – Kecskemét az M4 Sportcsatornán!
2021.01.09 | 22:03
Hali – Kecskemét az M4 Sportcsatornán!

Az új év első fordulójából sem maradunk TV-s mérkőzés nélkül. Ezúttal a Kecskemét szombathelyi vendégjátékát tekinthetjük meg az M4 sport+ sportcsatornán. A vendégek történetük során először kerülnek képernyőre, míg a hazaiak megszokott szereplői a csatornának.

HALADÁS VSE – SG KECSKEMÉT FUTSAL
17:15 Szombathely, Haladás Sportcsarnok
Játékvezetők: Wittner, Kubicsek, Ibriksz, Tamási
TV: M4 Sport+

A Haladás jelenleg csak második a tabellán, de vesztett pontok alapján még mindig listavezető. Öt pont a hátránya a Mezei-Vill mögött, de kettővel kevesebb mérkőzést játszottak. Ami nehezíti a dolgukat, hogy lassan másfél hónapja nem játszottak tétmérkőzést, legutóbb november végén léptek pályára. Azóta két bajnokijuk is elmaradt, köztük a Berettyóújfalu elleni szuperrangadó, ami szintén hazai környezetben kerül megrendezésre, ami eldöntheti az alapszakasz-győztes kilétét. Persze, előtte még hozni kell néhány találkozót, köztük a mostani, Kecskemét ellenit. Alaszticsék hazai környezetben még nem hibáztak és az összes bajnokin begyűjtötték a három pontot. Most is valami hasonlóra készülnek, bár az őszi mérkőzés alapján ez nem tűnik egyszerű feladatnak. Kecskeméten a vártnál nehezebben alakult az összecsapás és sokáig úgy tűnt pontot is szerezhetnek Mányáék, de végül győzött a rutin, és Dróth az utolsó percben bebiztosította a győzelmet.

Ami a Kecskemétet illeti, kevesen gondolták, hogy az alapszakasz vége előtti fordulókat a dobogóról fogják várni, igaz több meccsük van a közvetlenül mögöttük állóknál. Ennek ellenére már nyolc győzelemnél járnak, és semmi nem veszélyezteti a felsőházi tagságukat, így teher nélkül léphetnek pályára Szombathelyen. Koós Károly fiai sem léptek pályára már két hete, legutóbb karácsony előtti napon játszottak bajnokit, igaz akkor sok sikerélmény nem érte őket, sima vereséget szenvedtek Debrecenben. Annál lényegesen jobb teljesítményre lesz szükség ezúttal, ha ismét nyílt mérkőzést akarnak játszani a Halival.

Nem kérdés, hogy a vendéglátók a mérkőzés esélyesei, de a kecskemétiek már többször bizonyítottak a szezonban, hogy bárkinek megnehezítik a dolgát, és ha jó napot fognak ki, akkor pontot vagy pontokat képesek szerezni. Érdemes lesz vasárnap délután odakapcsolni.

Juanra Calvo, a Haladás mestere: - Először is szeretnék mindenkinek boldog új évet kívánni! Nehéz meccsre számítunk, mert erős ellenfél  a Kecskemét, amit idegenben is megtapasztalhattunk. Ráadásul nehezíti a dolgunkat, hogy az utolsó meccsünk novemberben volt. Megpróbálunk dominálni az egész mérkőzés folyamán, de biztos hogy nem lesz egyszerű. Az ünnepek alatt is sokat dolgoztunk és remélem hogy ez vasárnap is megmutatkozik majd.

Dróth Zoltán a Haladás támadója: - Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen folyamatosan fejlődő csapat a Kecskeméten. Az őszi meccsen is nehéz dolgunk volt, csak az utolsó percekben dőlt csak el a három pont sorsa. Tiszteljük az ellenfelünket,  de hazai pályán nekünk csak a győzelem az elfogadható, ha szeretnénk visszaelőzni a Mezei-Vill együttesét.

Koós Károly, a Kecskemét vezetőedzője: - Gőzerővel készülünk az idei első megmérettetésünkre, a jelenlegi listavezető Haladás VSE ellen. A Haladás már jó ideje nem játszott meccset, ezért úgy gondolom, a játékosok ki vannak pihenve és ki is vannak éhezve egy jó játékra. Mi nagyon örülünk annak, hogy ezt a furcsa 2020-as évet a képzeletbeli dobogó legalsó fokán zártuk, mert az NBI-es futsal bajnokságot is nagyon érzékenyen érintette a koronavírus járvány. December 23-án játszottuk az utolsó mérkőzésünket, melyet követően az ünnepeket mindenki otthon töltötte. A légiósaink nemrég tértek vissza a pihenőről, illetve a sérültjeink is pár napja kezdték el újra az edzést. Bizakodó vagyok abban a tekintetben, hogy az M4 képernyője előtt is megmutatjuk majd, hogy nem feltett kézzel érkeztünk a „nyugat királynőjéhez” és a TV nézők is közelebbről megismerhetik „Hírös városunk” futsal csapatát és játékát.

Tombácz Róbert, a Kecskemét kapusa: - Az utolsó 2 mérkőzésünk sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de összeségében nagyon jó szezont futunk. Az alapszakaszból van még hátra négy forduló, de szerintem a felsőház kérdése eldőlt, így nyugodtan játszhatunk, és szeretnénk is egy jó meccset játszani a Halival, Kecskeméten azt gondolom, sikerült. Tudjuk, hogy kiváló játékosok alkotják a Haladás keretét, és alapvetően mások is a célok a két csapatnál, de mi is bizonyítottuk már a szezon során, hogy remek csapatunk van.

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink