Haladás - Kecskemét rangadó Szombathelyen
2023.09.25 | 10:34
Haladás - Kecskemét rangadó Szombathelyen

A válogatott vietnámi túrája után a 6. fordulóval folytatódik a férfi NBI. A forduló rangadója a Hali-Kecskemét tűnik, de érdekesnek ígérkezik a Nyírbátor veszprémi vendégjátéka is.

 

A játéknap rangadóját Szombathelyen rendezik, ahova a Kecskemét látogat. A vendégek a jó rajt után kissé megtorpantak, de az elmúlt két fordulóban visszataláltak a győzelmi útra, így feljöttek a tabellán a negyedik helyre. Ami a Halit illeti, egyedüliként hibátlanul állnak a tabellán, legutóbb a Berettyóújfalu otthonából hozták el a három pontot. Ami nehezítette a csapatok dolgát, hogy mind a két oldalon akadtak hiányzók a múlt héten a válogatott elfoglaltságok miatt. Nem kérdés, hogy Dróth Zoliék a találkozó esélyesei, de intő jel lehet, hogy a felkészülés alatt egyszer sem tudták legyőzni a Kecskemétet két mérkőzésből.

Marko Gavrilovic sportigazgató várakozásai: - Ugyan a válogatott játékosaink visszatértek a kötelékbe, mégsem leszünk teljesek, csak egy kapussal tudunk készülni a Haladás elleni rangadóra. Ilyen az élet, meg kell találnunk a megoldást, hogyan tudunk a lehető legjobb formában utazni Szombathelyre. Ellenfelünk a legerősebb csapat a bajnokságban, tavaly is megnyerték a pontvadászatot és a Magyar Kupát is. Kiváló keretük és szakmai stábjuk van, úgyhogy nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei, ezt kijelenthetjük. Ettől függetlenül nem feltartott kézzel megyünk hozzájuk, szeretnénk megmutatni, hogy mi is magas minőséget képviselünk. Megvan a stratégia, hogyan tudnánk eredményesek lenni, ehhez viszont a maximumra lesz szükség az elejétől a végéig.

 

Két olyan csapat találkozik Debrecenben, akik jobb rajtban reménykedtek. A DEAC ugyan csak egyszer szenvedett vereséget, de három döntetlen mellett mindössze egyszer örülhettek három pontnak. Ez viszont a legutóbbi bajnokin jött össze a Nyíregyháza ellen, ami lendületet adhat az egyetemistáknak. Ami az Aramist illeti, ők az elmúlt három bajnokin egy pontot szereztek, így mindössze a 10. helyen állnak a bajnokságban, amin mindenképpen szeretnének javítani. Ez igen nehéznek tűnik, főleg hogy az előző bajnokin két játékos is piros lapot kapott, így sem Kövesdire, sem Bognárra nem számíthat Tánczos mester. Eltiltott a vendéglátónál is lesz, Szatmári személyében, de így is ők mondhatók inkább a találkozó esélyesének.

 

Két kiváló formában lévő együttes csap össze Veszprémben. A hazaiak továbbra is veretlenek és tartják a lépést a Haladással. Legutóbb Budaörsön gyűjtötték be a három pontot meggyőző játékkal. A legutóbbi hazai bajnokin nem sikerült nyerni, a Nyíregyházának sikerült elvinnie egy pontot, amit most javítanának Fehér Zsolt fiai. Ellenfelük az a Nyírbátor lesz, aki a bajnoki rajt óta remekel a szezonban és az elmúlt négy meccsén 10 pontot gyűjtött, így harmadik helyen áll a tabellán. Legutóbb Pécsen léptek pályára, és könnyedén gyűjtötték be a három pontot az újonc ellen. Most egy lényegesen nehezebb feladat vár rájuk, de ha most is tudják hozni az elmúlt meccseken látott teljesítményt, akkor esélyük lehet a pontszerzésre, bár a hazai pálya mindenképp a Veszprém mellett szól.

 

A Nyíregyháza jelenleg öt ponttal áll a tabellán, de jobb kezdésbe reménykedtek. Eddig a ki-ki mérkőzésekből rosszul jöttek ki, így mindössze csak az újonc Pécset tudták legyőzni, legutóbb Debrecenben maradtak alul. Most papíron a legkönnyebb összecsapás következik, ahol kötelező lenne a győzelem. De ez sem lesz könnyű, annak ellenére, hogy az MFA pont nélkül áll a tabellán. A fővárosi együttes még nem szerzett ugyan pontot, de hazai környezetben többször is közel állt hozzá. A Mezei-Vill és a Maglód is megszenvedett a pontokért, és csak az utolsó pillanatokban tudta eldönteni a mérkőzést. Most is hasonló mérkőzésre lehet számítani, ahol a vendéglátó mindent megtesz, hogy megszerezze első pontját vagy győzelmét. Ha a Nyíregyháza valóban a felsőházban szeretne végezni, akkor az ilyen meccseken kötelező a győzelem a számára.

 

A bajnokság egyik kellemes meglepetése a Maglód. Újoncként már hét pontot szerzett és a középmezőnyben tanyázik. Legutóbb veszítettek Újpesten, túl sok volt az egy félidőnyi előny, és nem sikerült ledolgozni a három gólos hátrányt. Most hazai pályán az egyik legrutinosabb csapatot fogadják a Berettyóújfalu személyében. Egyelőre kissé akadozik a gépezet, hiányoznak Matheus góljai, de legutóbb a Hali ellen megmutatták, hogy képesek kiváló teljesítményre, mégha ez pontot nem is ért. Ha Ráblék nem akarnak leszakadni az élmezőnytől, akkor muszáj lenne győzelemmel abszolválni a találkozót, de a lelkes hazaiak megnehezíthetik a dolgukat. Izgalmas összecsapásra van kilátás.

 

A Pécs első sikere továbbra is várat magára. Az újonc több jó meccs is játszott a szezon eddigi folyamán, de nem sikerült egyet sem behúzni. Talán a rutin hiánya lehet a fő oka, mert játékban és helyzetekben sokszor nem maradtak alul ellenfelükkel szemben. Most ahhoz az Újpesthez látogatnak, akik eddig hozták a kötelezőt. Pontot szereztek Debrecenben, míg megverték az MFA-t és a Maglódot hazai környezetben. Most is papíron kötelező otthon tartani a három pontot, amivel előrébb léphetnének a tabellán. A rutin és a hazai pálya mindenképpen a Moga-legénység mellett szól, és ha a Pécsnek nem sikerül javítani a helyzetkihasználásán, akkor kevés esélye lesz a pontszerzésre.

 

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink