Haladás bravúr Berettyóújfaluban
2017.01.15 | 23:55
Haladás bravúr Berettyóújfaluban Trencsényiék volt mesterük, Turzó József csapata ellen léptek pályára pénteken este a Morotva-ligetben. A táblázaton elfoglalt helyezések sima hazai sikert ígértek, amit az, hogy a szombathelyiek soha nem nyertek még Berettyóújfaluban, csak még inkább megerősített. Tulajdonképpen a meccs az esélyeknek megfelelően indult. A Mezei rohamozott, egymás után adódtak a lehetőségek Matyi kapuja előtt, ám azok sorra kimaradtak. A vendégek a nyomás alatt is jól tartották magukat és a félidő felére teljesen kiegyenlítetté tették a mérkőzést. A játékrész második felében már-már úgy tűnt a Haladás fejben kezd némileg fáradni, egyre több lett a pontatlanság, ám a kritikus pillanatokat is sikerült bekapott gól nélkül megúszniuk. A meddő hazai mezőnyfölényben utolsó percekre aztán a hazaiakra nem várt hidegzuhany is érkezett, előbb Hajmási egy remek akció végén megszerezte a vezetést Swietelskynek (0-1), majd Vidák nem sokkal később máris kettőre növelt azt (0-2).   A második félidőre egy még jobban felspannolt Mezei lépett pályára, bár az akarással az első félidőben sem volt gond. A csapat azonnal öt a négy elleni játékra váltott, ahol Kondás Kristófnak jutott a vészkapus szerep. Ám hiába az új felállás, a Berettyónak nem sikerült helyzeteket kialakítania, sőt egyszer-egyszer a Haladás játékosok kapkodása mentette meg a csapatot az újabb bekapott góltól. Hogy ilyen felállásban sokat nem lehet büntetlenül hibázni ismét bebizonyosodott, Hajmási egy labdaszerzést követően nem bízta a véletlenre és közelről rúgta a labdát a hazaiak üres kapujába (0-3). A háromgólos hátrányban ismét változtatott Moga mester. A vészkapus rendszer maradt ugyan, ám felállásban Kondást Harmati váltotta. Ez a taktika már valamivel jobban működött, mint a korábbi, azonban Ráblék helyzetekig így sem jutottak. Nagyon nem ment a Mezeinek, hiába volt a nagy akarás, ezen a napon gól ellen hatásosan be lettek oltva. A 35. percben egy labdaszerzést követően Vidák gólja gyakorlatilag már a pontszerzés reményét is elvette a még bizakodó Berettyó szurkolóktól, bár erre a legfőbb okul inkább a Mezei a gólveszélytelen játéka szolgált rá. Az utolsó előtti percben Gál révén sikerült ugyan megszerezni a becsületgólt, ez azonban már csak szépségtapaszul szolgálhatott a vereség ütötte sebre.

Nem úgy kezdődött ez a mérkőzés, hogy ma kellemetlen meglepetés fogja érni a hazaiakat, hiszen az első félidőben elején bőven megvolt a sansz a vezetés megszerzésére. A helyzetek azonban kimaradtak és a Mezei szerencsétlenségére a Haladás kitűnően tudott élni a szünet előtt adódott, szűkös számú gólszerzési lehetőségeivel. A második félidőben az MVFC hiába küzdött foggal-körömmel, a görcsös akarástól a csapat játéka jobb nem lett, csak egyre idegesebb, így aztán, ha meglepetésre is, de egy megérdemelt vendéggyőzelem születhetett.

MVFC-Berettyóújfalu - Swietelsky-Haladás VSE 1-4 (0-2) Berettyóújfalu, 300 néző Vezette: Viczián, Medes (Flinta). Berettyóújfalu: Tihanyi - Rábl, Gál, Trencsényi, Szabó Csere: Nagy D., Magyar, Kovács, Nagy I. Mezei, Harmati, Nagy D., Kondás, László. Játékos-Edző: Trencsényi János és Moga Flavius Lorant HVSE: Matyi - Vidák, Sipos, Gyurcsányi, Hegyesi Csere: Tyukász (kapus), Halmos, Németh E., Öreglaki, Hajmási, Horváth P., Bencsik Edző:Turzó József. Gól: Gál (39.), ill. Hajmási (17.), Vidák 2 (19., 35.), Hegyei (23.). Moga Flavius Lorant (MVFC) nyilatkozata IDE kattintva meghallgatható. Turzó József (Haladás) IDE kattintva meghallgatható.  
Hírdetés

Videók

DEAC-Haladás VSE /NB I. Felsőház 3. forduló/
2023.03.20 | 13:29
Aramis SE - Veszprém Futsal (2023.03.17, stream)
2023.03.16 | 09:09

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.03.19 | 12:02
2023.03.18 | 12:15
2023.03.17 | 08:00
2023.03.14 | 08:56
2023.03.13 | 14:03
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink